NYRKKEILY

Nyrkkeily on fyysisiltä vaatimuksiltaan yksi monipuolisimmista urheilulajeista. Se vaati – ja kehittää – niin lihasvoimaa, liikkuvuutta ja koordinaatiota kuin aerobista kuntoa. Nopeus ja räjähtävyys ovat lajissa tärkeitä.

Kuntonyrkkeily on treenimuoto ja kuntoilulaji, joka koostuu vastustajaa vastaan nyrkkeilemisen harjoitteista.

Säkkihansikkaat ovat toinen tärkeä varuste. Ne ovat otteluissa käytettäviä nyrkkeilyhansikkaita kevyemmät, sillä säkkiä ei tarvitse suojata osumilta. Treenaajan rystyset on sen sijaan suojattava.

Nyrkkeilyn iskuihin haetaan koko vartalon voima, aina päkiöistä ja kantapäistä selkä- ja vatsalihasten kautta hartiaan ja käsivarteen. Siksi kuntonyrkkeily on tavattoman tehokas treenimuoto.

Pistehansikkaat ovat mainio varuste kuntonyrkkeilyn monipuolistamiseen. Ne ovat iskupehmustetulla osumapinnalla varustetut hansikkaat, joita toinen harjoittelija nostaa esiin treenaavan lyöntejä varten. Mitä nopeammin ne nostaa esille, ja mitä vähemmän aikaa pitää esillä, sitä nopeammin treenaavan on osuttava iskupintoihin. Tämä tuo harjoitteluun vahvan annoksen nopeutta ja koordinaatiota. Keskittymisen on oltava täydellistä.

Tehokkaan fyysisen harjoituksen, kehon voiman totaalisen keskittämisen ja tiiviin keskittymisen yhdistelmä tekee kuntonyrkkeilystä oivan stressinpoistajan.

 
Järjestys: