NYRKKEILY

NYRKKEILY
NYRKKEILY
Nyrkkeily on urheilumuoto, jossa kamppaillaan yksin tai kaksin ja se on fyysisiltä vaatimuksiltaan yksi monipuolisimmista urheilulajeista. Nyrkkeily perustuu lajina fysiikkaan, taktiikkaan ja älyyn.

Kuntonyrkkeily kuormittaa kehoa monipuolisesti ja siinä ei otella toista vastaan, vaan sparrataan ja lyödään nyrkkeilysäkkiin tai pistehanskoihin. Laji sopii erittäin hyvin niska- ja hartiaseudun kiputiloista kärsiville. Thainyrkkeily on pystyottelulaji, jossa tekniikkavalikoimaan kuuluvat erilaiset lyönnit, kyynärpäälyönnit, potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat. Potkunyrkkeilyn tekniikat perustuivat ensisijaisesti karateen. Vapaaottelu eli Mixed Martial Arts (MMA) on täyskontakti-kamppailulaji, jossa on yhdistelty tekniikoita monista perinteisistä kamppailulajeista.

Sparrauksessa harjoitellaan eli sparrataan. Sparrauksella voidaan kokeilla harjoiteltujen tekniikoiden toimivuutta ja osaamista käytännössä. Sparraamiseen käytettäviä varusteita on treenipadi, joka vaimentaa siihen tulevat iskut. Potkutyyny on intensiivisiin isku- ja potkutreeneihin. Valmentajan suojus on tarkoitettu valmentajalle tai opettajalle suojukseksi, kun harjoitellaan tarkkoja isku- ja potkusarjoja ja pistehanskoilla eli pistareilla lyödään piste- tai päärynäpalloon. Nyrkkeilysäkki on nyrkkeilyharjoittelussa käytettävä jämäkkä säkki, johon tehdään lyöntiharjoituksia tai -sarjoja. Nyrkkeilijän tärkein harjoitusväline on nyrkkeilysäkki.

Vinkkejä valintaan ja tietoa nyrkkeilyhanskoista löydät myös nyrkkeilyhanskojen valintaoppaasta.

Kuntokaupan laajasta valikoimasta löydät laadukkaat nyrkkeilyhanskat, kuntonyrkkeilyhanskat, pistehanskat, nyrkkeilysäkit ja muut nyrkkeilyvarusteet edullisin hinnoin. Tutustu valikoimaan ja tilaa!
Järjestys: