Walkro-kävelymattotesti

ARVOSTELUT : Walkro-kävelymattotesti

4.6 / 5
4,6
17 arvostelua kategoriassa walkro-kävelymattotesti

Kaikki varmasti ovat kuulleet, kuinka haitallista runsas istuminen on. Opetus- ja kulttuuriministeriön tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset viettävät suurimman osan valveillaoloajastaan istuen ja pötköttäen, eikä istumatyö ole tähän ainakaan pienin syypää.

Istumisen vähentäminen on ensiarvoisen tärkeää kansantaloudellisesti, mutta erityisesti yksilötasolla oman hyvinvoinnin ja fiiliksen kannalta. Kellepä ei olisi tuttua särkevä niska ja hartiat, jalkojen turvotus ja iltapäiväpuutuminen? Pelottavampaa on salakavalasti hiipivät istumisen haitat, kuten insuliiniherkkyyden huonontuminen, verensokerin nousu ja lihaskudoksen surkastuminen.

Onneksi istumisen haittojen ehkäisemiseen on pikkuhiljaa herätty: toimistoihin on alkanut ilmestyä sähköpöytiä, seisoma-alustoja, taukojumppatiloja ja muutama taukojumppa-applikaatiokin on lyönyt itsensä läpi. Tarkoituksena kaikilla on tauottaa istumista ja saada ns. liikettä niveliin. Hyvä uutinen onkin, että jo pienikin istumisen vähentäminen pienentää merkittävästi haittoja!

WalkRo muuttaa toimistotyön luonteen

Nyt toimistotyöntekijöiden istumalihakset (lue: uinuvat pakarat) ovat vaarassa, sillä Suomenkin markkinoille saadaan täysin uudenlainen kävelymatto, joka mullistaa istumatyöläisten arjen!

WalkRo on kaunis ja saatavilla ruusukultaisena (kuvassa) sekä hopeana.

Korean johtavan kuntoilulaitevalmistajan Health Onen lahja toimistoille ja istumatyöläisille on erittäin kompaktin kokoinen ja kevyt kävelymatto, WalkRo. Se painaa vain 21 kg ja on varusteltu siirtopyörillä, joten oman työpisteen voi vaihtaa kävelypisteeksi vaikka monta kertaa päivässä! Harva jaksaa kävellä koko päivää, eikä se edes ole tarpeellista. WalkRo:n voi nostaa seinää vasten tai rullailla työkaverille. Helpon siirreltävyyden ansiosta työyhteisöön ei tarvita jokaiselle omaa kävelymattoa, vaan kierrätys työkaverilta toiselle onnistuu kätevästi.

WalkRo:n nopeutta säädetään pienellä kaukosäätimellä tai puhelimeen ladattavalla applikaatiolla. Sovelluksen hauskana bonuksena on ominaisuus, joka laskee kulutetut kalorit sekä tallentaa treenihistorian kalenteriin! Käyttöääni on hiljainen ja askellus pehmeää. Alustassa on noin kahden asteen kallistuskulma, jonka johdosta kävely aktivoi paremmin pohkeita, takareisiä ja pakaroita verrattuna täysin tasaisella kävelymatolla kävelemiseen. Näin matolla kävely saadaan myös vastaamaan enemmän normaalia kävelyä. Huom! Suosittelemme hyviä kävelykenkiä – korkokengillä kävely ei ole se mielekkäin eikä myöskään järkevin vaihtoehto!

Ulkomuodoltaan WalkRo on kaunis ja tyylikäs. Värivaihtoehtoja on saatavilla kaksi: hopea ja ruusukulta. Laite on 129 cm pitkä, 57,5 cm leveä ja korkeimmasta kohdasta etuosasta 12,7 cm korkea. Laitteen edestä löytyy paikka virtajohdolle ja myös virtanappi sekä siirtopyörät.

Kävely auttaa keskittymään ja pitää virkeänä

Moni on varmasti huomannut, kuinka kävelylenkillä ajatus kulkee sujuvasti ja luovuus saa uusia ulottuvuuksia verrattuna pöydän ääressä istumiseen. Rauhallinen kävely sopiikin mainiosti useimpiin toimiston työtehtäviin, kuten sähköpostien kirjoittamiseen, puheluiden soittamiseen ja projektien suunnitteluun. Tarkkaa hiiren käyttöä vaativiin tehtäviin, kuten kuvien muokkaamiseen, kävely ei tietenkään sovi, ja kirjoittaessakin avainsana on rauhallinen 2-3 km/h kävely. Ajatustyössä ja suunnittelussa  myös nopeampi vauhti toimii erinomaisesti.

Kävellessä keho on luonnollisessa liikkeessä ja suuret lihasryhmät ovat koko ajan töissä, mikä edistää imunesteen ja veren kiertämistä sekä estää lihasjumeja. Mieli pysyy virkeänä ja lisäksi kävely kuluttaa vaivihkaa yllättävän paljon energiaa, mistä on hyötyä mm. painonhallinnassa. Kävelemällä parikin tuntia työpäivän aikana päivän tarvittavasta askelsaldosta karttuu helposti huomattavan suuri osa. Jos liikunta työpäivän jälkeen tuppaa jäämään vähiin, kävelymatolla voit liikkua jo töissä!

Katso videolta, kun Henri pitää lyhyen esittelyn WalkRo:sta!

Jos kiinnostuit ja kaipaat lisätietoa tai tarjousta suuremmasta määrästä, ota yhteyttä osaavaan asiakaspalveluumme puhelimitse numerosta 045 2780 820 tai sähköpostitse [email protected] !