Kuntopyörä magneettivastuksella

ARVOSTELUT : Kuntopyörä magneettivastuksella

4.5 / 5
4,5
627 arvostelua kategoriassa kuntopyörä magneettivastuksella
Magneettivastuksella varustetut kuntopyörät ovat yleisesti ottaen hiljaisia, toimintavarmoja ja tarkan vastuksensäädön tarjoavia kuntolaitteita. Kitkavastuksesta poiketen magneettivastus ei hidasta vauhtipyörän liikettä hankaamalla, vaan magneetin etäisyys vauhtipyörästä määrittää, kuinka raskas vastuksen taso on.

Magneettivastukset jaetaan kolmeen eri tyyppiin vastuksensäädön mukaan:

Manuaalinen kestomagneettivastus
Manuaalista kestomagneettivastusta säädetään yleensä portaittain säätönupista kääntämällä. Magneettikaari liikkuu joko lähemmäksi tai kauemmaksi vauhtipyörästä ja vaikuttaa näin vastuksen tasoon. Manuaalisella kestomagneettivastuksella varustetut kuntopyörät sopivat yksinkertaista ja helppokäyttöistä kuntopyörää kaipaavalle kuntoilijalle tai kuntopyöräilyä aloittavalle.    

Servosäätöinen kestomagneettivastus
Servosäätöinen kestomagneettivastus toimii pitkälti samalla periaatteella, kuin manuaalinen kestomagneettivastus. Poikkeuksena on, että magneetin etäisyyttä vauhtipyörästä säädetään sähköisesti näyttöpaneelista tai harjoitusohjelman automaattisesti valitsemana. Servosäätöinen kestomagneettivastus sopii siis erilaisia harjoitusohjelmia ja vaivatonta vastuksensäätöä kaipaavalle kuntoilijalle.

Sähkömagneettivastus
Sähkömagneettivastus on edistynein vastustyyppi kuntopyörissä. Sähkömagneettivastus tarjoaa erittäin tarkan ja sulavan vastuksensäädön mahdollistaen myös harjoittelun tehon mittauksen tarkasti watteina.  Sähkömagneettivastuksen magneettia ei liikuteta vastuksen aikaansaamiseksi, vaan magneettiin syötetään virtaa, joka vastustaa vauhtipyörän liikettä tarvittaessa erittäin voimakkaasti. Sähkömagneettivastuksella varustettu kuntopyörä (jota myös ergometriksi kutsutaan) sopii vaativimmillekin kuntopyöräilijöille, jotka kaipaavat salamanopeata säätöä, monipuolisia ohjelmia ja WATT-mittausta.

Kuntokaupan laajasta valikoimasta löydät magneettivastuksella varustetut kuntopyörät niin aloittelijalle kuin vaativimmallekin kuntoilijalle. Tutustu valikoimaan ja tilaa!
Järjestys: