Kuntopyörä ikäihmiselle

ARVOSTELUT : Kuntopyörä ikäihmiselle

4.3 / 5
4,3
102 arvostelua kategoriassa kuntopyörä ikäihmiselle
Kuntopyörällä polkeminen on tehokasta liikuntaa, joka sopii kaikenikäisille- ja kokoisille henkilöille. Kuntopyöräily parantaa tehokkaasti peruskuntoa ja auttaa pitämään painon aisoissa. Kuntopyöräily ei juurikaan rasita niveliä, joten se sopii erinomaisesti myös kuntoutukseen.

Hyvässä fyysisessä kunnossa oleville ikäihmisille sopii useimmat tukevalla rungolla varustetut kuntopyörämallit, mikäli polkuasento on miellyttävä ja kyytiin nouseminen onnistuu vaivatta. Joidenkin kuntopyörien runko on suunniteltu niin, ettei jalkaa ei tarvitse nostaa rungon ylitse. Tämänkaltaisen matalarunkoisen tai keskeltä avoimen kuntopyörän kyytiin on helppo nousta ja päästä alas. Matalarunkoisista kuntopyöristä yksi suosituimpia malleja kotikäyttöön on Tunturi Competence F20.

Erinomainen vaihtoehto ikäihmisille on rekumbentti, eli nojapyörä. Rekumbentti on varustettu selkänojallisella istuimella sekä käsikahvoilla. Rekumbentilla poljetaan siis mukavasti istuen. Asento on ergonominen ja polkeminen onnistuu myös heikentyneen tasapainon omaavalta käyttäjältä. Rekumbenttien runko on matala, joten kyytiin nouseminen käy erittäin helposti. Rekumbenteistä voimme suositella FitNord Cyclo 200R ja 300R -malleja, jotka tarjoavat runsaasti vastinetta rahalle. FitNord Cyclo 200R on erittäin tukeva ja vähän tilaa vievä rekumbentti kotiharjoitteluun. FitNord Cyclo 300R soveltuu kookkaimmillekin treenaajille ja tarjoaa lisäksi monipuoliset harjoitteluohjelmat.

Hyvä ja edullinen valinta kevyeen kuntoiluun sekä jalkojen verenkierron parantamiseen on polkulaite, eli restoraattori. Restoraattori on pienikokoinen laite, jota poljetaan tuolilla istuen. Harjoittelu onnistuu siis esimerkiksi televisiota katsellessa ja laitetta on koon vuoksi helppo säilyttää missä vain. Restoraattorilla onnistuu myös käsien harjoittaminen. Edullisista restoraattoreista suosittelemme FitNord Cyclo 40 -mallia.

Kuntokaupalta löydät monipuolisesti ikäihmisille sopivat kuntopyörät. Tutustu tarjontaan ja tilaa omasi heti!
Järjestys: