Kuntopyörä ikäihmiselle

Kuntopyörällä polkeminen on tehokasta liikuntaa, joka sopii kaikenikäisille- ja kokoisille henkilöille. Kuntopyöräily parantaa tehokkaasti peruskuntoa ja auttaa pitämään painon aisoissa. Kuntopyöräily ei juurikaan rasita niveliä, joten se sopii erinomaisesti myös kuntoutukseen.

Hyvässä fyysisessä kunnossa oleville ikäihmisille sopii useimmat tukevalla rungolla varustetut kuntopyörämallit, mikäli polkuasento on miellyttävä ja kyytiin nouseminen onnistuu vaivatta. Joidenkin kuntopyörien runko on suunniteltu niin, ettei jalkaa ei tarvitse nostaa rungon ylitse. Tämänkaltaisen matalarunkoisen tai keskeltä avoimen kuntopyörän kyytiin on helppo nousta ja päästä alas.

Erinomainen vaihtoehto ikäihmisille on rekumbentti, eli nojapyörä. Rekumbentilla polkeminen tapahtuu selkänojallisella ja käsikahvoin varustetulla istuimella istuen hieman nojaten. Asento on ergonominen ja polkeminen onnistuu myös heikentyneen tasapainon omaavalta käyttäjältä. Rekumbenttien runko on matala, joten kyytiin nouseminen käy erittäin helposti.

Hyvä ja edullinen valinta kevyeen kuntoiluun sekä jalkojen verenkierron parantamiseen on polkulaite, eli restoraattori. Restoraattori on pienikokoinen laite, jota poljetaan tuolilla istuen. Harjoittelu onnistuu siis esimerkiksi televisiota katsellessa ja laitetta on koon vuoksi helppo säilyttää missä vain. Restoraattorilla onnistuu myös käsien harjoittaminen.

Kuntokaupalta löydät monipuolisesti ikäihmisille sopivat kuntopyörät. Tutustu tarjontaan ja tilaa omasi heti!
Järjestys: