Kajakki aloittelijalle

ARVOSTELUT : Kajakki aloittelijalle

4.4 / 5
4,4
86 arvostelua kategoriassa kajakki aloittelijalle
Melonta on tehokasta ja monipuolista kuntoilua ja ainutlaatuinen tapa nauttia retkeilystä Suomen upeassa luonnossa. Melonnan harrastamisesta haaveilee moni, mutta jännittäminen estää aloittamisen. Usein ihmiset jännittävät, että kajakki kaatuu. Ensimmäisellä melontakerralla voittaa yleensä kuitenkin pelkonsa: kajakki ei kaadukaan helposti eikä melonta olekaan niin vaikeaa. Useimmiten käy niin, että on saatu yksi melontaharrastaja lisää!
 
Aloittelijan on hyvä valita vakaa ja turvallinen, tasapohjainen ja ilmatäytteinen kajakki. Kajakki ei ole kovinkaan kiikkerä, kunhan et kurkottele hurjalla heilunnalla sivuille ja istut ryhdikkäästi. Tässä hieman ohjeita harjoitteluun ennen ensimmäistä kajakkiretkeä:
 1. Paras keino päästä kaatumisen pelosta on kaataa kajakki heti alkuvaiheessa. Se auttaa ymmärtämään, että kajakki ei kaadu kovin helposti.
 2. Kannattaa kokeilla päästä kaatuneesta kajakista pois, sillä sekin luo ymmärrystä, että sieltä tosiaan pääsee helposti pois.
 3. Kajakkiin nouseminen ja siitä poistuminen ovat yleensä ne vaiheet, joissa kajakki saattaa kaatua. 

Miten kajakkiin kannattaa nousta?

Kajakkiin voi nousta monella eri tavalla ja jokainen löytää kokeilemalla itselleen sopivimman tavan. Helpoiten pääset kajakkiin laiturilta. Meloja päättää itse, nouseeko kajakkiin vasemmalta vai oikealta puolelta. Voit nousta kajakkiin joko takakannen kautta, laiturilta etureunasta kiinni pitäen, rantahiekalla tai matalassa rantavedessä.
 
Valikoimassamme ovat kestävät dropstich-materiaalista valmistetut ilmatäytteiset kajakit, joka soveltuu päiväretkien lisäksi pidemmille vaelluksille ja myös koskireiteille. FitNord Seal Two on kahden hengen kajakki, se on ketterä, vakaa ja helppo meloa, vaikka yksin, joten se sopii aloittelevalle melojallekin. Kajakin kylkien ilmasäiliöt kelluttavat hyvin, joten kajakit kantavat suurtakin kuormaa eivätkä kaadu helposti. Näitä kajakkeja on vaikea saada kaatumaan, vaikka yrittäisi!

Nauti ikimuistoisista melontaretkistä kaverin kanssa ja tilaa kajakki Kuntokaupalta jo tänään!
Järjestys:
 • Kajakkimela 224 cm, 2-lapainen, FitNord
  4.0 / 5

  Kajakkimela 224 cm, 2-lapainen, FitNord

  39,90 €

  Tai alk. 1,38 €/kk

 • FitNord Venttiiliadapteri
  4.5 / 5

  Kajakin ja SUP-laudan Venttiiliadapteri

  16,90 €

  Tai alk. 0,63 €/kk

 • ALE 25 %
  FitNord Seal Two ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (2-istuttava)
  4.4 / 5

  FitNord Seal Two ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (2-istuttava)

  599,00 € 799,00 €

  Tai alk. 23,61 €/kk

 • FitNord Seal One ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (1-istuttava)
  4.3 / 5

  FitNord Seal One ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (1-istuttava)

  499,00 €

  Tai alk. 18,42 €/kk