Sähköpyörän asennus ja huolto

Sähköpyörä on kulkuväline, joka vaatii säännöllistä kunnossapitoa ja huoltoa pitkän käyttöiän takaamiseksi. Suuri osa kunnossapidosta on tehtävissä itse, mutta monimutkaisemmat työt ja vuosihuollot suositellaan tehtäväksi asiantuntevan huollon toimesta.

Sähköpyörän saattaminen ajokuntoon on itse tehtävissä. Sähköpyörät toimitetaan yleensä tukevassa pahvilaatikossa osittain koottuna. Kiinnitettäväksi jää osat, kuten ohjaustanko, satula, polkimet ja eturengas. Mukana toimitetaan ohjeet sekä usein myös työkalut kasaamista varten. Ennen ensiajoa on tarkistettava kaikkien ruuvien ja mutterien kiristys, jarrujen toimivuus sekä renkaiden ilmanpaineet.  

Ensihuolto on tehtävä noin 300-500 kilometriä ajetulle sähköpyörälle. Ensihuollossa tarkistetaan kaikki säädöt, kiristykset, laakeriston ja vaihteiston toiminta sekä sähkötekniikan toimivuus. Ensihuolto on pyörän käyttöiän kannalta erittäin tärkeää. Huollon voi teettää missä tahansa asiantuntevassa pyörähuollossa.
Helpoimmat tavat pitää huolta sähköpyörästä on pestä se säännöllisesti, voidella ketjut ja pitää sopiva ilmanpaine renkaissa. Mahdolliset viat kannattaa korjauttaa heti, eikä odottaa niiden pahentumista.

Näiltä sivuilta löydät vinkit sähköpyörien kokoamiseen, kunnossapitoon, huoltoon ja korjaukseen. Videoiden vinkit ovat yleispäteviä, joten suosittelemme tutustumista sähköpyörän ohjekirjaan ennen toimeen ryhtymistä. Toimenpiteet saattavat poiketa mallikohtaisesti ja ohjekirjasta saat lisätietoa tarvittavista työkaluista, aineista ja varaosista.
 
Järjestys: