Sähköpyörän asennus ja huolto

Sähköpyörän asennus ja huolto
Sähköpyörän asennus ja huolto

ARVOSTELUT : Sähköpyörän asennus ja huolto

4.5 / 5
4,5
567 arvostelua kategoriassa sähköpyörän asennus ja huolto
Sähköpyörä on kulkuväline, joka vaatii säännöllistä kunnossapitoa ja huoltoa pitkän käyttöiän takaamiseksi. Suuri osa kunnossapidosta on tehtävissä itse, mutta monimutkaisemmat työt ja vuosihuollot suositellaan tehtäväksi asiantuntevan huollon toimesta.

Sähköpyörän saattaminen ajokuntoon on itse tehtävissä. Sähköpyörät toimitetaan yleensä tukevassa pahvilaatikossa osittain koottuna. Kiinnitettäväksi jää osat, kuten ohjaustanko, satula, polkimet ja eturengas. Mukana toimitetaan ohjeet sekä usein myös työkalut kasaamista varten. Ennen ensiajoa on tarkistettava kaikkien ruuvien ja mutterien kiristys, jarrujen toimivuus sekä renkaiden ilmanpaineet. Huom.! Sähköpyörän kokoaminen tulee aina tehdä mukana toimitettavaa ohjekirjaa noudattaen. Videota voit käyttää tukena kokoamisessa, mutta tarkista ajantasaiset ohjeet ohjekirjasta.

Pyörän ensihuolto

Ensihuolto on tehtävä noin 100-200 kilometriä ajetulle sähköpyörälle. Ensihuollossa tarkistetaan kaikki säädöt, kiristykset, laakeriston ja vaihteiston toiminta sekä sähkötekniikan toimivuus. Ensihuolto on pyörän käyttöiän kannalta erittäin tärkeää. Huollon voi teettää missä tahansa asiantuntevassa pyörähuollossa.

Pidä sähköpyörä puhtaana ja voideltuna

Muutamalla perusohjeella pärjäät hoitamisessa ja huoltamisessa hyvin myös itsekin! Kuntokaupan valikoimasta löydät paljon käytännöllisiä ja helppokäyttöisiä pyörän huoltotarvikkeita. Helpoimmat tavat pitää huolta sähköpyörästä on pestä se säännöllisesti, voidella ketjut ja pitää sopiva ilmanpaine renkaissa. Mahdolliset viat kannattaa korjauttaa heti, eikä odottaa niiden huononemista. Suosittelemme aina ensin tutustumista sähköpyörän ohjekirjaan ennen toimeen ryhtymistä. Toimenpiteet saattavat poiketa mallikohtaisesti ja ohjekirjasta saat lisätietoa tarvittavista työkaluista, aineista ja varaosista.

 
Järjestys: