Miten valita oikea padelmaila?

ARVOSTELUT: Miten valita oikea padelmaila?

0     / 5
Ei tuotearvosteluja.
Padelmailan valinta voi olla haastavaa, sillä markkinoilla on useita eri vaihtoehtoja ja oman valitseminen suuresta massasta voi tuntua vaikealta. Mailaa valittaessa tärkeintä on, että se tuntuu mukavalta. Kaikilla pelaajilla on mailalle erilaisia vaatimuksia riippuen taitotasosta ja mieltymyksistä, mutta on olemassa suosituksia, jotka helpottavat valinnantekoa. Lue valintaan vaikuttavat asiat tästä oppaasta.

Miten valita padelmaila?

Padelmailat voidaan jakaa kolmeen eri kategoriaan: timantinmuotoisiin, pyöreänmuotoisiin ja pisaranmuotoisiin(droppimuotoisiin). Ne eroavat toisistaan mailan pään muodon suhteen, jolloin mailan tasapaino on eri ja lyöntikohta vaihtelee. Padelmaila koostuu komposiittimateriaalista, ja sen ydin on valmistettu vaahto- tai kumimateriaalista. Kovempi pinta tarjoaa enemmän kontrollia, mutta vähemmän vauhtia, kun taas pehmeä pinta toimii päinvastoin.

Padelmaila aloittelijalle

Aloittelijoille suositellaan yleensä alle 365 grammaista pyöreänmuotoista ja hieman kevyempää padelmailaa, jossa on matala painopiste. Tämä antaa mailalle enemmän kontrollia ja vähemmän vauhtia. Pyöreänmuotoisissa mailoissa on usein anteeksiantavampi pinta-ala, minkä takia maila sopii hyvin kuntoilijalle tai aloittelijalle. Junioreiden kannattaa aloittaa junioreille tarkoitetulla mailalla. Nämä ovat usein kevyitä ja pyöreitä, jonka jälkeen he voivat siirtyä aikuisten mailoihin voiman ja taitojen kehittyessä.

Padelmaila harrastajalle

Hieman enemmän peliä pelanneiden kannattaa etsiä pyöreää mailaa 365–370 g väliltä tai pisaranmuotoista mailaa 370 grammaan asti. Pisaranmuotoiset mailat ovat yhdistelmä pyöreistä ja timantinmuotoisista mailoista, joten tämä hybridimalli soveltuu niin ahkerille kuntoilijoille kuin myös kilpapelaajille.

Padelmaila aktiivi- ja kilpapelaajille

Aktiivisesti pelaavilla pelaajilla ja kilpapelaajilla on jo hyvä tuntuma siitä, mikä sopii heille parhaiten, ja mailat voivat vaihdella kaikkien painojen, muotojen ja paksuuksien välillä, vaikkakin useimmat pelaavat timantinmuotoisella ja painavalla mailalla. Timantinmuotoisissa mailoissa on korkeampi tasapainopiste, ja ne ovat enemmän kärkipainotteisia. Tämä antaa usein kovan vauhdin, mutta huonomman kontrollin, mikä vaatii pelaajalta tarkkaa osumaa, joten ne ovat suosittuja kokeneempien kilpapelaajien keskuudessa.
Järjestys:
 • ALE 40 %
  Carvo Carbon Padelmaila

  Carvo Carbon Padelmaila

  42,00 € 70,00 €

 • ALE 40 %
  Babolat Reflex Padelmaila

  Babolat Reflex Padelmaila

  72,00 € 120,00 €

 • ALE 35 %
  Babolat Counter Vertuo Padelmaila

  Babolat Counter Vertuo Padelmaila

  97,50 € 150,00 €

 • ALE 20 %
  Babolat Tour Padelpallo, 3 kpl

  Babolat Tour Padelpallo, 3 kpl

  7,90 € 9,90 €

 • ALE 20 %
  Bullpadel GOLD Padelpallo, 3 kpl

  Bullpadel GOLD Padelpallo, 3 kpl

  7,90 € 9,90 €