Juoksumaton valintaopas

Juoksumaton valintaopas

Kuinka valitsen minulle sopivan juoksumaton?

Juoksumatto soveltuu hyvin kotikuntoilulaitteeksi eri kuntotason kuntoilijoille. Juoksu ja kävely kehittävät tehokkaasti kestävyyttä ja treeniin saa helposti lisähaastetta harjoitusaikaa pidentämällä tai nopeutta lisäämällä kunnon kehittyessä.

Juoksumatot voidaan lajitella erityyppiseen kuntoiluun soveltuvaksi käyttäjän ja laitteen ominaisuuksien perusteella. Parhaiten juoksumatto palvelee, kun laite on valittu omaan käyttötarkoitukseen sopivaksi.

 

Laitetta hankkiessa on hyvä huomioida käyttäjästä ainakin seuraavat asiat:

1) Kuntoilijan koko

Pituus ja paino määrittelevät minkä kokoinen laite kannattaa valita kooltaan ja massaltaan.

2) Käyttötarkoitus

Se tuleeko laite kävelyyn, juoksuun, hölkkään vai kaikkeen määrittelee millainen moottori ja runko juoksumatossa tulisi olla.

3) Käyttömäärä

Käytetäänkö laitetta kerran tai pari viikossa vai joka päivä? Kovaan käyttöön tulevassa juoksumatossa on hyvä olla riittävän tehokas ja kestävä moottori.

4) Laitteen sijoituspaikka

Kun muut ominaisuudet ovat kunnossa, on vielä hyvä tarkistaa, että laitteelle löytyy sille soveltuva paikka.

 

Laitteen ominaisuuksista oleellisimmat huomionarvoiset seikat ovat:

1) Moottorin teho

DC-moottori on hyvä perustason kotikuntoiluun. AC-moottori soveltuu myös vaativaan ammattimaiseen käyttöön.

2) Juoksualustan pehmeys / kovuus

Pehmeästi iskunvaimennettu alusta soveltuu esim. maastojuoksijalle, kovempi ja napakampi alusta asfaltilla juoksevalle. Katso myös hybridialustat, joissa on alueet eri askelvaiheelle.

3) Juoksualan koko

Kovaa vauhtia juoksevan on hyvä valita riittävän pitkä juoksualusta. Myös pitkäjalkaisen hitaampaa hölkkäävän on järkevää valita pidempi alusta. Kävelyyn ja hitaampaan hölkkään riittää lyhyt alusta.

4) Harjoitusohjelmat ja ominaisuudet

Teetkö monipuolisia juoksuharjoituksia vai riittääkö, että nopeutta saa nostettua tai laskettua tilanteen mukaan? Tuleeko tablet-teline tarpeeseen?

5) Takuu ja huollettavuus

Eri valmistajat määrittelevät takuun laajuuden ja keston. Yhteisökäyttöön on saatavilla juoksumattoja, jotka muistuttavat huollon tarpeesta määräajoin.


Kysy meiltä lisää apua juoksumaton valintaan tai tutustu käyttötarkoituksen mukaan kategorisoituihin juoksumatto ehdotuksiimme! Juoksumattoja on markkinoilla runsaasti erilaisia ja käyttöösi sopivimman laitteen valinta voi olla vaikeaa. Autamme valinnassa ammattitaidolla ja kokemuksella!

 

Katso alakategorioista tämän hetken suosituimpia ja hinta-laatusuhteeltaan järkevimpiä malleja eri käyttötarkoituksiin niin löydät sinulle parhaiten soveltuvan juoksumaton!

Järjestys: