LIUKULUMIKENGÄT

ARVOSTELUT : LIUKULUMIKENGÄT

4.5 / 5
4,5
29 arvostelua kategoriassa liukulumikengät

Metsäsukset ja lumikengät ovat latujen ulkopuolella tuttuja, mutta niiden rinnalle on viime vuosina saapunut näiden yhdistelmä, liukulumikenkä.

Liukulumikengät yhdistävät erähiihdon ja lumikenkäilyn. Sukset ovat normaaleja tunturisuksia leveämmät ja lyhyemmät, ja niiden pohjassa on lisäpitoa tuova ratkaisu. Lumikenkään verrattuna suksen mallinen liukulumikenkä mahdollistaa hiihtävän etenemisen ja jopa mäkien laskemisen. Kantavuudeltaan ne ovat perinteisten eräsuksien veroiset. Vaikka liukulumikengät näyttävät suksilta, ovat ne luonteeltaan enemmän lumikenkien tyyliset. Liukuominaisuuksien ansiosta ne ovat nopeammat paikasta toiseen liikkumiseen, verrattuna tavallisiin lumikenkiin. Parhaimmillaan liukulumikengät ovat kuitenkin jyrkissä rinteissä ja tiheäkasvuisissa metsissä.

Kuntokaupan valikoimassa on kahdentyyppisiä pohjan pitoratkaisuja. Skin karvapohja sekä Step suomupohja. Skin karvapohja on käytössä hyvin luistava, hyvin pitävä jyrkemmissäkin nousuissa ja hiljainen kovalla jäiselläkin alustalla esim kelkkauralla tai tunturissa liikuttaessa. Step suomupohjassa pohjaan on kaiverrettu koloja/suomuja. Pehmeällä hangella step on erinomaisen toimiva ratkaisu ja pito/luisto on riittävä. Jyrkemmissä nousuissa pito ei ole aivan samaa tasoa Skin karvapohjan kanssa.

Helppous, hauskuus ja kätevä kuljetettavuus tekevät liukulumikengistä varteenotettavan vaihtoehdon talven rientoihin. Liukulumikenkiin ei myöskään vaadita erillisiä monoja, vaan yleissiteisiin käyvät lumikenkien tapaan kengät kuin kengät.

Valitse mukavampi tapa nauttia luonnosta sekä liikunnasta samanaikaisesti ja tilaa liukulumikengät nyt Kuntokaupalta!

 
Järjestys: