Intervallitreeni juoksumatolla

ARVOSTELUT : Intervallitreeni juoksumatolla

4.5 / 5
4,5
360 arvostelua kategoriassa intervallitreeni juoksumatolla

Intervallitreenit ovat nykyään super suosittuja, eikä suotta! Erilaiset HIIT-, TABATA- ja muut intervallitreenien muodot ovat erittäin tehokkaita kohottamaan kuntoa ja polttamaan rasvaa lihaksia säästäen. Sen lisäksi napakka intervallitreeni kestää vain 10-20 minuuttia plus alku- ja loppuverryttelyt.

Intervalli koostuu vuoron perään tehtävistä spurtti- ja palautusjaksoista. Spurttijaksolla sykettä nostetaan reippaasti ja vapaavalintaisella tavalla – esimerkiksi juoksumatolla. Sykejaksoa seuraa palautusjakso, jossa annetaan sykkeen sekä hengityksen laskea ja ladataan voimia uutta sykejaksoa varten.

Perinteisin ja yksinkertaisin jaksotus intervallitreeniin on 30 sekuntia sykettä ja 30 sekuntia palautusta, ja näitä jaksoja toistetaan 10-20 kertaa. Jaksotukset ovat toki muokattavissa kunnon, mieltymysten ja käytettävien välineiden mukaan! Tässä muutama esimerkki erilaisista intervallijaksotuksista:

  • HIIT 15 min: (30 s syke, 30 s palautus) x 15
  • TABATA!: (20s syke, 10s palautus) x 16, 2 kierrosta
  • Juoksuintervalli: 20-30 s täysiä juoksua, 2 min kävelyä

Kuntoilulaitteet ovat kiireisen kuntoilijan intervalliharjoitteluun erinomaisia. Nopean ja tehokkaan treenin voi tehdä koska tahansa kotona ja säästä riippumatta! Alla olevalla videolla esimerkki intervallitreenistä juoksumatolla, crosstrainerilla, kuntopyörällä ja soutulaitteella.

Videolla toteutetaan esimerkki 16 minuutin HIIT-treenistä 30 sekunnin spurteilla ja 30 sekunnin tauoilla eri laitteita hyödyntäen – yleensä toki käytetään sitä laitetta, joka sattuu kotoa löytymään! Videolla käytössä seuraavat laitteet:

  1. Crosstrainer FitNord Hiker 300F
  2. Juoksumatto FitNord Sprint 150
  3. Kuntopyörä FitNord Cyclo 300
  4. Soutulaite FitNord Oceans 200

Intervallitreenaus on tehokasta, mutta myös palautumisen kannalta raskasta. Siksi intervallitreenejä tulisi tehdä maksimissaan kahdesti viikossa, riippuen muusta rasituksesta. Aloittelijoiden ja ensikertalaisten on syytä aloittaa harjoittelu rauhallisesti. Spurtteja voi vetää aluksi vain muutaman puolitehoilla, ja pitää palautusjaksot pidempinä. Pikku hiljaa jaksoja sekä tehoja voi alkaa lisätä, kunto kehittyy nopeasti!

Järjestys: