Painopeiton valinta

Painopeiton valinta
Painopeiton valinta

ARVOSTELUT : Painopeiton valinta

4.6 / 5
4,6
43 arvostelua kategoriassa painopeiton valinta

Näin valitset sinulle sopivan painopeiton 

Yhä useammat ihmiset suosivat tavallisen peiton sijaan painopeittoa. Painopeitto onkin loistava hankinta, kun haluat nukkua paremmin! Painopeiton idea perustuu sen täytteeseen, joka luo paineentunnetta. Peitto ikään kuin halaa koko vartaloasi, mikä rauhoittaa oloa nukkumaan mennessä ja auttaa nukahtamaan nopeammin. Unen määrä ja laatu ratkaisevat, kuinka keho ja mieli palautuvat arjen rasituksista. Siksi syvän unen osuutta nukkumisesta kannattaa maksimoida painopeiton avulla. Peitteen paino vaikuttaa unen laatuun kohentavasti.  Katso tästä vinkit, kuinka valita juuri itselle sopiva painopeitto. 

Kenelle painopeitto sopii? 

Painopeittoja on eri kokoisille nukkujille. Painopeitto soveltuu melkein kaikille erilaisiin elämäntilanteisiin lapsista vanhuksiin. Peitto sopii niin kotikäyttöön kuin päiväkoti-, laitos-, sairaala- ja terapiakäyttöönkin. Peittoa ei suositella käytettävän henkilöillä, joilla on hengitys- tai verenkiertoelimistön sairauksia, murtumia tai osteoporoosia. On myös erittäin tärkeää, että peiton paino on oikeassa suhteessa käyttäjän painoon, jotta peiton vaikutus toimisi rauhoittavasti.

Peiton paino oman painon mukaan 

Nykyajan vuodevaatteet valmistetaan ominaispainoltaan kevyistä materiaaleista. Siksi painopeittoihin lisätään erikoismateriaaleja, jotka lisäävät peiton painoa. Materiaalit ovat niin hienojakoisia, että lisäpaino jakaantuu tasaisesti peiton koko pinta-alalle.  
 
Ennen kuin hankit painopeittoa, kannattaa miettiä, minkä painoinen painopeitto itselle sopii ja kenelle painopeitto on tulossa. Peiton paino on tärkeä kriteeri, jonka mukaan painopeittoa kannattaa vertailla. Saatavilla on useita eri painopeittomalleja, jotka soveltuvat eri ikäisille ja kokoisille ihmisille. Peitto kannattaa valita nukkujan painon mukaan. Viime kädessä peiton paino on makuasia, mutta usein ohjeena pidetään noin kymmentä prosenttia nukkujan omasta painosta. Liian raskas peitto tuntuu helposti painostavalta, liian kevyt ei taas vaikuta tarpeeksi. Myös nukkujan ruumiinrakenne ja elopaino vaikuttavat painopeiton valintaan. 
 
Aikuisten painopeitot valitaan käyttäjän mukaan. Jos esimerkiksi painosi on 70 kg, voit valita painopeiton, jonka paino on 7–9 kg. Tämä on kuitenkin vain suositus ja sinulle mukavimmalta tuntuva peiton paino on täysin yksilöllistä.  
 
Lasten painopeitot riippuvat lapsen iästä ja koosta: mitä nuorempi ja pienikokoisempi lapsi, sitä kevyempi ja pienempi peitto hänelle valitaan. Peitto ei saa olla liian painava lapselle. Nyrkkisääntö on, että peiton olisi hyvä olla enintään 10 prosenttia lapsen kehon painosta. Kolmekiloinen painopeitto käy siis noin 30-kiloiselle lapselle ja viisikiloinen painopeitto noin 50-kiloiselle.  
 
Peiton pitää olla riittävän kevyt, että käyttäjä pääsee itse helposti sen alta pois. Voit itse tarkistaa painon perusteella suositellun painopeiton alla olevasta taulukosta:  

Peiton paino ja kehon paino:  
 
3 kg / 25–40 kg  
5 kg / 40–50 kg  
7 kg / 45–70 kg  
9 kg / 70–80 kg  
11 kg / 80–90 kg  
13 kg / 90–130 kg 

Painopeiton toimintaperiaate 

Painopeitto on suunniteltu parantamaan untasi. Syväpainestimulaatio poistaa jännitystä ja painopeitto vaikuttaa rauhoittavasti antamalla tasaista, staattista stimulaatiota ihmisen tuntoaistille. Näin keskushermosto rauhoittuu stressaavankin nykyelämän ärsyketulvasta. Tuntoaistin tasainen aistimus tavallaan työntää syrjään unta häiritsevät aistiärsykkeet, joita mieleen on tulvinut päivän aikana. Monet painopeittoa kokeilleet ovat kertoneet nukkuvansa rauhallisemmin ja levollisemmin. Myös erilaisin kehomittausjärjestelmin on voitu todeta, kuinka liikehtiminen nukkuessa on vähentynyt ja syvä uni lisääntynyt. 
  
Painopeiton vaikutus perustuu rauhoittavaan tunteeseen keholla ja se sopii erinomaisesti unettomuudesta, stressistä tai levottomista jaloista kärsiville. Peitto voi myös pidentää syvän unen vaihetta. Painon tunne ihoa vasten lisää mielihyvähormonien serotoniinin ja oksitosiinin pitoisuutta kehossamme ja aktivoi unihormoni melatoniinin erittymistä. Jos koet olevasi nukkumaan mennessä levoton, painopeitolla voi olla suuri apu nukahtamiseen. Painopeitto auttaa rentoutumaan, rauhoittumaan ja parantaa unenlaatua.  
 
Kun valitset oikean painoisen painopeiton, vie se sinut rentoutuneena kohti höyhensaaria. Riittävän painava peite pitää nukkujan asennon ja liikkeet levollisempina kuin kevyt. Paino auttaa peittoa asettumaan tiiviisti kehon ympärille ja antaa pehmeän sekä tasaisen painon tunteen. Kun peiton rauhoittavaan painoon tottuu, myös hermosto rauhoittuu päivän ärsykkeistä ja unessa tapahtuvat vartalon liikkeet pysyvät levollisempina. Näin syvän unen osuus nukutuista tunneista kasvaa.  

Mitä ominaisuuksia hyvässä painopeitossa tulisi olla? 

Painopeiton valinta voi olla joskus hankalaa. Kysymykset, kuten minkä painoinen painopeitto olisi hyvä valita ja mitä materiaalia sen olisi hyvä olla käyvät varmasti monen asiakkaan mielessä. Valikoimastamme löydät onneksi laadukkaat puuvilla- ja mikrokuitupainopeitot eri painoluokissa, mikä tekee valinnasta helpompaa. Paras painopeitto on turvallinen, OEKO-TEX® 100 sertifioitu ja n. 10 % käyttäjänsä painosta.  

Ihoystävällinen materiaali 

Laadukkaita Medinor -painopeittoja on valittavana kahdesta eri materiaalista. Puuvillainen painopeitto on valmistettu 100 % puuvillasta ja mikrokuituinen painopeitto soveltuu kaikille, sillä se on erittäin ihoystävällinen.  Materiaalit ovat niin hienojakoisia, että lisäpaino jakaantuu tasaisesti peiton koko pinta-alalle. Materiaalit ovat OEKO-TEX® 100 sertifioitua, joka takaa tuotteen turvallisuuden ja ihoystävällisyyden. Peitto sisältää mikrolasihelmiä ja polyesterikuitua.  

1. Puuvillainen painopeitto 

Puuvilla on klassinen materiaali, jota käytetään laajasti erilaisissa tekstiileissä. Puuvillan ominaisuuksiin kuuluu materiaalin lujuus ja sen kyky poistaa kosteutta. 

2. Mikrokuituinen painopeitto 

Mikrokuitu on puuvillaa kevyempi, sekä hieman sileämpi materiaali. Pehmeys onkin yksi mikrokuidun parhaista puolista. Mikrokuitupeitto on myös hyvin hengittävä, joten jos pidät viileistä yöunista, mikrokuitu saattaa sopia paremmin sinulle. 

Painopeittojen lakanat 

Painopeittojen yhteydessä käytetään usein pussilakanoita, joissa on kiinnityskohdat vastaavan kokoiselle painopeitolle. Näin pussilakana ja peitto pysyvät kätevästi ja miellyttävästi yhtenäisenä kokonaisuutena ja painopeiton alle on mukava asettua rauhalliseen uneen. Vaihdettava ja konepestävä puuvillainen tai bambuviskoosipussilakana painopeitolle viimeistelee peiton ulkonäöllisesti. Painopeitolle erityisesti suunniteltu Medinor-pussilakana pitää peiton napakasti pussilakanan sisällä kätevien painopeiton kiinnityssolkien avulla.  

Painopeiton hoito-ohjeet ja takuu 

Painopeitot vaativat ajoittaista pesua siinä missä tavallisetkin peitot. Painopeitoille suositellaan ensisijaisesti tahranpoistoa kostealla liinalla. Mikäli peitto tarvitsee tehokkaampaa tahranpoistoa, on otettava huomioon pyykinpesukoneen painorajat. Kymmenen kilon painopeittoa ei voi pestä viiden kilon koneessa, vaan silloin peitto tulisi viedä pesulaan pestäväksi. Painopeitto tulee aina venyttää sekä pituus- että leveyssuunnassa pesun jälkeen. Peiton voi myös viedä kuivapesuun, mutta on tärkeää välttää vahvempia kemikaaleja. Älä käytä valkaisuainetta. Painopeiton voi pestä pesukoneessa 60 asteessa. Kuivauksessa suositellaan ripustus- tai tasokuivausta. Ei mielellään linkousta. Painopeitoilla on kahden vuoden laatutakuu. 
 
Tutustu Kuntokaupan painopeittoihin ja matkasi kohti rauhallisia höyhensaaria voi alkaa! 
Järjestys: