Vinkit leuanvetoharjoittelun aloittamiseen

ARVOSTELUT : Vinkit leuanvetoharjoittelun aloittamiseen

4.3 / 5
4,3
64 arvostelua kategoriassa vinkit leuanvetoharjoittelun aloittamiseen

Leuanveto on liike, joka vahvistaa ylävartalon lihaksia ja parantaa liikkuvuutta äärimmäisen tehokkaasti. Säännöllisen leuanvetoharjoittelun tuloksena ovat vahvat yläraajat, erinomainen puristusvoima, hyväkuntoiset olkapäät ja tasapainoinen ylävartalon lihaksisto. Leuanveto vaikuttaa myös selkälihaksiin ja jo pelkkä roikkuminen parantaa ryhtiä, aktivoi lapoja, avaa pikkunivelten lukkoja ja vapauttaa hengityksen.  Leuanveto onkin kokonaisvaltainen liike, jota on helppo suositella kaikille terveyden ja voiman ylläpitämiseen. Leuanvetoa pidetään kuitenkin erittäin haastavana ja raskaana liikkeenä, jota se alkuun onkin. Harjoittelemaan voi lähteä kuitenkin pienin askelin, eikä ensimmäisillä kerroilla leukaa tarvitse vetää puhtaasti ilman apuja. Katso ja lue tästä vinkit leuanvetoharjoittelun aloittamiseen ja nopeaan kehittymiseen!


Jyväskylän kristillisen koulun opettaja Marita Harju näyttää videolla vinkit leuanvetoharjoittelun aloittamiseen nollista.

Nollasta ensimmäiseen leuanvetoon

Tuoli avuksi leuanvetotangolle nousemiseen

Jos et vielä saa vedettyä yhtään leukaa, mikä on täysin tavallista, voidaan harjoittelu aloittaa kevyemmin tuolin avulla. Nosta itsesi tuolilla ylös leuanvetotangolle ja ota tangosta tukevasti kiinni luontevalla otteella (myötäote, vastaote tai ristiote, kaikki käy). Hyppää ylös niin, että saat leuan tangon päälle ja pidä itseäsi ylhäällä vähän aikaa. Laskeudu sitten alas mahdollisimman hitaasti. Mitä hitaampi laskeutuminen, sitä tehokkaampaa liike on.

Leuanveto vastuskuminauhan avulla

Vastuskuminauha tai voimakuminauha on täydellinen lisä leuanvedon treenaamiseen niin aloittelijalle kuin kokeneelle. Pitkä voimakuminauha kiepsautetaan leuanvetotangon ympärille niin ja toinen tai molemmat jalat nostetaan kuminauhalle. Näin sekä leuanveto ylös että hidas laskeutuminen helpottuvat huomattavasti ja lihakset oppivat oikean liikeradan. Voimakuminauhan avulla kokeneet leuanvetäjät voivat tehdä pidempiä sarjoja lihaskestävyyden parantamiseksi.Vastuskuminauhat ja voimakuminauhat leuanvetoon löydät täältä.

Heilautus ylös koko kropan avulla

Leuanvetoharjoittelun helpottamiseksi voidaan käyttää koko kropan heilautusta. Ideana on heilauttaa kehoa kädet suorana eteenpäin ja vetää kroppa heti perään viistosti ylös tangon päälle. Mielikuvana voi käyttää ajatusta, että joku vetäisi navan korkeudelta eteenpäin ja työntäisi sen jälkeen ylös. Koko kropan käyttäminen leuanvetoon helpottaa liikettä huomattavasti ollen kuitenkin erittäin tehokasta.

Monipuolista harjoittelua eri otteiden avulla

Osa puolapuista, kuten FitWood Trollstigen ja metalliset FitNord-puolapuut,  on varustettu leuanvetotangoilla, joissa puolestaan on useita erilaisia otemahdollisuuksia. Otteita vaihtelemalla saadaan leuanvedon vaikutus kohdistettua eri lihaksiin, mikä on tärkeää tasapuolisen treeniin ja kehittymisen kannalta. Puolapuiden avulla on myös helppo keventää vetoja ja laskeutumisia, sillä jaloille on tukea useassa eri kohdassa. Erilaisilla otteilla on vain mielikuvitus rajana; vastaote, myötäote, vasaraote, leveät otteet, kapeat otteet, ristiote, niskan takaa veto yms. Erilaisten otteiden harjoitteluun on olemassa myös monipuolisia leuanvetotankoja useilla otekahvoilla.

Lisähaastetta harjoitteluun lisäpainovyön avulla

Mikäli leuanveto sujuu ja kehitystä tapahtuu, saattaa kaivata pian jo lisähaastetta harjoitteluun. Helpoin lisätä haastetta leuanvetoon on käyttää lisäpainovyötä sekä sopivan kokoista levypainoa. Voimien kasvaessa lisäpainoa voidaan lisätä, mutta muista varmistaa, että leuanvetotanko on tarpeeksi kestävä ja jämäkästi kiinnitetty raskasta kuormaa varten.

Leuanvetoharjoittelu on alkuun pääsemisen jälkeen erittäin koukuttavaa ja tehokasta liikuntaa, joka vahvistaa koko ylävartaloa ja auttaa moniin vaivoihin. Harjoittelun aloittaminen ei vaadia suuria investointeja, tarvittavat välineet löydät edullisesti Kuntokaupalta. Tilaa nyt ja aloita tehokas leuanvetoharjoittelu heti!
Järjestys: