Kajakki painavalle (XXL-kokoiselle)

ARVOSTELUT : Kajakki painavalle (XXL-kokoiselle)

4.4 / 5
4,4
63 arvostelua kategoriassa kajakki painavalle (xxl-kokoiselle)

Suurikokoisten ja painavien melojien on usein vaikea löytää itselleen sopivaa kajakkia. Se on vahinko, sillä melonta sopii kuntoilu- ja retkeilymuotona kaikille. Vaihtoehtoja kuitenkin on, ja varsinkin ilmatäytteiset kajakit antavat hyviä mahdollisuuksia painaville melojille.

Koko ja kantavuus melojan mukaan

On selvää, että suurikokoisen ja painavan melojan on valittava riittävän kookas ja kantava kajakki. Melonnasta tulee nykivää ja epävakaata, jos kajakki on kuin numeroa tai kahta liian pieni. Kantavuuteen kannattaa varata ylimääräistä myös retkivarusteille ja muistaa, ettei kajakki toimi parhaalla mahdollisella tavalla, jos kantavuuden jokainen kilo on käytössä.

Kovakuoristen kajakkien valmistajista monet ovat lisänneet malleihinsa myös suuria kokoluokkia, jolloin kajakin pituus ja leveys kasvavat, mutta niin toki pitääkin. Suurikokoisen melojan ei kannata pelästyä kajakin kokoa ja painoa on paljon helpompi meloa muutamaa kiloa painavampaa, mutta sopivan kokoista kajakkia kuin hieman kevyempää, mutta liian pientä.

Kovakuorisissa kajakeissa istuinaukon koko on otettava huomioon kantavuuden lisäksi. Aukon on oltava riittävän suuri, jotta meloja mahtuu kohtuudella istuutumaan kajakkiin. Joissain kajakkimalleissa myös pitkät ja hoikkarakenteiset melojat saattavat törmätä tällaisiin vaikeuksiin. Sit-on-top-tyyppisissä kajakeissa tätä ongelmaa ei esiinny, ja istuinasento on muutenkin vapaammin melojan muokattavissa.

Ilmatäytteisten kajakkien mahdollisuudet

Myös suurikokoisten melojien on helppo käyttää FitNord Seal -kajakkeja. Istuinasento on tilava, ja kajakkiin ei tarvitse pujottautua istuinaukosta. Istuinta on helppo säätää itselle sopivaksi. Sekä jämäkkä dropstitch-pohja että etenkin laitojen ilmakammiot antavat kajakille erittäin hyvän kantavuuden ja sivuttaisvakauden. Seal-kajakkeja on vaikea saada kaatumaan, vaikka yrittäisi!

FitNord Seal One -mallin kantavuus tekee raskaankin melojan liikkumisesta helppoa veden päällä, ja kantavuus riittää myös retkitavaroille. Jos painava meloja haluaa meloa yhden hengen kajakilla, hänen ei tarvitse ostaa kahden hengen kajakkia ikään kuin varmuuden vuoksi. 300-mallin pohjassa on  tyhjennysaukot, joista kajakin pohjaan pääsee hieman vettä, mutta aukot päästävät myös aaltojen tuoman veden valumaan kajakista pois.

FitNord Seal Two -mallin kantavuus riittää myös kahdelle raskaalle melojalle ja retkitavaroille. Jos meloo tällä mallilla yksin, sekä kantavuutta että tavaratilaa jää todella reilusti   jopa pitkän melontavaelluksen tarpeisiin.

FitNord Seal -kajakeilla suurikokoiset melojat voivat liikkua, retkeillä ja kuntoilla siinä missä ketkä tahansa. Tilaa nyt Kuntokaupalta!
 
Järjestys:
 • FitNord Seal Two ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (2-istuttava)
  4.4 / 5

  FitNord Seal Two ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (2-istuttava)

  799,00 €

  Tai alk. 30,99 €/kk

 • FitNord Seal One ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (1-istuttava)
  4.4 / 5

  FitNord Seal One ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (1-istuttava)

  499,00 €

  Tai alk. 18,42 €/kk