Sähköpyörän tarkistaminen ennen ensilenkkiä

ARVOSTELUT : Sähköpyörän tarkistaminen ennen ensilenkkiä

4.4 / 5
4,4
1037 arvostelua kategoriassa sähköpyörän tarkistaminen ennen ensilenkkiäHuom.! Sähköpyörän kokoaminen tulee aina tehdä mukana toimitettavaa ohjekirjaa noudattaen. Videota voit käyttää tukena kokoamisessa, mutta tarkista ajantasaiset ohjeet ohjekirjasta.

1. Varmista että renkaat ovat kunnolla kiinni. Renkaiden kiinnitys voi olla joko pikakiinnityksellä (pikalinkut) tai muttereilla. Tarkista kiinnitys joko kääntämällä pikalinkun kahvaa tai kiristämällä mutteria sopivalla avaimella. Käy läpi kaikki mutterit/pikalinkut molemmista renkaista. Pyörän voi nostaa myös ilmaan ja varmistaa käsin ettei rengas heilu.

2. Tarkista ohjaustangon, ohjainkannattimen ja ohjainlaakerin kiinnitys sopivalla avaimella. Testaa kiinnitystä myös seuraavalla tavalla: seiso niin, että eturengas on haarojen välissä. Pidä rengas jaloilla tiukasti paikoillaan ja koita kääntää ohjaustankoa samalla. Jos tangon asento muuttuu helposti, on se liian löysällä.

3. Tarkista, että molemmat polkimet ovat kunnolla kiinnitetty. Kiinnityksen tarkistamiseen tarvitaan sopiva avain (yleensä 15 mm kiintoavain). Vinkki: oikea poljin (R) kiristyy myötäpäivään ja vasen poljin (L) vastapäivään. Varmista, ettet kiristä väärään suuntaan. Kierteet saattavat vaurioitua.

4. Tarkista myös kampien kiinnitys, etteivät ne tipahda tai pääse liikkumaan polkiessa.

5. Varmista jarrujen toiminta. Mene seisomaan sähköpyörän viereen ja paina jarrut pohjaan. Koita työntää pyörää eteenpäin. Voit myös nostaa rengasta, polkaista se vauhtiin ja jarruttaa.

6. Pyöräsi on nyt melkein valmis ensilenkille. Tarkista vielä sopivalla pumpulla, että renkaissa on painetta. Renkaiden minimi- ja maksimipaine lukee renkaan kyljessä.
 
Järjestys: