Tunturi Competence C20 crosstrainertesti

ARVOSTELUT : Tunturi Competence C20 crosstrainertesti

4.6 / 5
4,6
37 arvostelua kategoriassa tunturi competence c20 crosstrainertesti

Testasimme Tunturin takavetoista C20 -crosstraineria, joka on kotikäyttöön mielenkiintoinen vaihtoehto, mikäli crossarin on mahduttava pieneen tilaan. Takavetoisissa crossareissa myös hinta on usein edullisempi kuin vastaavissa etuvetoisissa, joka saattaa vaikuttaa ostopäätökseen. Näin myös C20-crossarissa, jossa hinta on todella edullinen.

Tunturi C20 -crossarissa askelpituus on lyhyt, jolloin liikerata on pystyyn päin menevämpi kuin etuvetoisissa crossareissa. Pystyyn päin suuntautuva liikerata antaa hyvää treeniä pakaroille ja reisien takaosille, joskin se on myös hieman ”pomppivampaa” kuin etuvetoisella crossarilla harjoittelu. Takavetoista C20 crosstraineria vaivaa hieman etupään huojuminen käytössä, sillä suurin osa laitteen painosta on takana, kun taas liike tapahtuu laitteen edessä. Tämän vuoksi laite ei tunnu yhtä tukevalta kuin sen etuvetoinen sisarmalli Tunturi C25 ( tutustu tuotteeseen).

Tämän hintaluokan takavetoisista crosstrainereista Tunturi C20 saa kokonaisuudessaan kuitenkin kiitettävän arvosanan ja se on hyvä valinta esimerkiksi hieman kevyemmälle henkilölle joka arvostaa pieneen tilaan menevää laitetta.

Tunturi Competence C20 crosstrainerin vastustasot

Kuva: Laitteen 8 vastustasoa eivät välttämättä riitä aktiivikäyttäjälle.

Tunturi Competence C20:n kahdeksan manuaalisesti säädettävää vastustasoa riittävät hyvin lämmittelyyn ja kevyeen treeniin tai esimerkiksi heikentyneen lihaskunnon takia mm. iäkkäämmälle ihmiselle, jolle laite on riittävä ylläpitävään kotikuntoiluun. Aktiivikäyttäjä tai kovakuntoinen käyttäjä saattaa kuitenkin kaivata laitteelta hieman enemmän vastusta. Vastustasojen väliset erot tuntuvat selkeästi vastustasoa vaihdettaessa, joten treenin aikana vastustasojen säätö voi tuntua ikävältä hypähdykseltä.

Suurempaa ja tarkempaa vastusta kaipaavan kannattaa tutustua Tunturin C50-malliin, joka on monelta osin identtinen, tarjoten kuitenkin 32 vastustasoa ja yhteensä 20 erilaista ohjelmaa.

Kuva: C20:n näytöltä nähdään selkeästi ajan, matkan ja kalorien mittaus.

Kuva: C20:n näytöltä nähdään selkeästi ajan, matkan ja kalorien mittaus.

C20:ssa mukana on sykekahvat ja laitteen avulla on mahdollisuus mitata rasvaprosentti. Laite on paristokäyttöinen eikä vaadi verkkovirtaa, joten sen pystyy sijoittamaan vapaasti huoneympäristöön. Käsikahvat ovat korkeat ja sen ansiosta se sopii myös pitkälle ihmiselle, tosin pitkällä ja tukevalla ihmisellä laitteen vakaus on hieman heikkoa.

Tunturi Competence C20 lyhyesti:

Plussat: Tunturi C20 on edullinen crossari, joka on konstailematon ja helppo käyttää. Sen voi sijoittaa vapaasti, sillä se ei vaadi toimiakseen verkkovirtaa. Fyysinen koko mahdollistaa sijoittamisen pieneen tilaan. Porrasmaisempi liikerata kuin etuvetoisissa.

Miinus: Tunturi C20 -crossarin etupää heiluu käytössä enemmän kuin esimerkiksi vastaavat etuvetoiset. C20 -crossari ei tarjoa suuria vastuksia aktiivikäyttäjälle. Porrasmaisempi liikerata, mikäli pidät enemmän tasaisemmasta tuntumasta.

Pieneen tilaan mahtuvaa ja erittäin tukevaa crosstraineria etsivän kannattaa tutustua myös FitNord Hiker 300F-malliin

Järjestys:
 • ALE 30 %
  Crosstrainer takavetoinen, Tunturi Competence C20
  4.0 / 5

  Tunturi C20 Competence Crosstrainer

  549,00 € 789,00 €

  Tai alk. 21,76 €/kk

 • ALE 28 %
  FitNord Hiker 300F Crosstrainer + VUODEN LISÄTAKUU
  4.6 / 5

  FitNord Hiker 300F Crosstrainer + VUODEN LISÄTAKUU

  899,00 € 1249,00 €

  Tai alk. 34,68 €/kk