Sähköavusteinen polkupyörä

Sähköavusteinen polkupyörä
Sähköavusteinen polkupyörä

ARVOSTELUT : Sähköavusteinen polkupyörä

4.3 / 5
4,3
517 arvostelua kategoriassa sähköavusteinen polkupyörä
Sähköavusteinen polkupyörä on käytännössä polkupyörä, jossa on polkemista avustava sähkömoottori. Sähkömoottori saa virtansa akusta, joka on kiinni polkupyörän rungossa tai tarakan alla. Ulkonäöllisesti akku onkin usein ainoa paljastava tekijä, joka kertoo kyseessä olevan sähköpyörä. Myös moottori on erottava tekijä – etenkin keskimoottori on suhteellisen helppo huomata pyörän rungosta, mutta usein se jää monelta huomaamatta.

Yhdistävä tekijä kaikissa sähköpolkupyörissä on se, että lain mukaan sähköpyörän moottori toimii vain poljettaessa, sen teho on enintään 250 W ja se kytkeytyy pois päältä nopeuden saavuttaessa 25 km/h. Nämä vaatimukset täyttäessään sähköpyörä on ajoneuvolain silmissä kuin tavallinen polkupyörä. Näin ollen, sähköavusteinen polkupyörä ei vaadi liikennevakuutuksia tai ajokorttia. Kaikki Kuntokaupalla myytävät sähköpyörät täyttävät nämä kriteerit.

Sähköpyöristä on saatavilla erilaisia malleja, kuten sähkökaupunkipyörät, sähköfatbiket sekä sähkömaastopyörät. Kuntokaupan laajasta ja monipuolisesta valikoimasta löydät kyllä sopivan sähköpyörän, joka vie sinut perille – ajoit sitten päällystettyjä teitä tai metsäpolkuja.

Pyörämalleistamme voit valita omiin tarpeisiisi sopivan mallin myös sen mukaan, kuinka pitkää sähköavustettua ajoa kaipaat. Mitä isompi akku pyörässä on, sen pidemmän matkan sähköavusteinen moottori jaksaa pyöräilyä helpottaa. Sähköpyörä soveltuu ajettavaksi myös talvella. Talvikäyttöön kannattaa valita tehoakulla varustettu sähköpyörä, sillä isomman kapasiteetin akut kestävät pakkasta paremmin.

Kenelle sähköpyörä sopii?

Sähköpyörä sopii oikeastaan kenelle tahansa, joka haluaa kevyempää pyöräilyä. Olet varmaan kuullut jonkun pitäneen sähköpyöräilyä ”huijauksena”. Tämä ei tutkitusti kuitenkaan pidä paikkaansa. Vaikka pyörä on sähköavusteinen, sitä pitää kuitenkin polkea päästäkseen eteenpäin. Sähkömoottorin avustaessa polkemista pyöräily on kevyempää ja miellyttävämpää, mutta se on silti tehokasta liikuntaa! Pyörämatkan pituutta voi helposti kasvattaa verraten perinteiseen pyöräilyyn, joten samalla liikuntasuorituksen pituuskin kasvaa.

Sähköavusteinen pyörä soveltuu erittäin hyvin työmatkan kulkemiseen. Sähköpyörien kantama on malleista riippuen jopa 180 kilometriin asti, joten suomalaisten mediaani työmatka 5 - 8 km taittuu niillä helposti. Useimmissa malleissa akun voi irrottaa ja ladata kätevästi työpäivän aikana täyteen. Tehokkaimmalla akulla varustetulla sähköpyörällä akkua ei tarvitse ladata usein, vaan voit vaikka ajella pidempääkin reittiä molempiin suuntiin tai lähteä vapaa-ajalla pitkälle pyöräretkelle.

Tehokkaimmilla akuilla varustetut sähköpyörämallimme: Pyöräillessä vältät aamu- ja iltapäiväruuhkat ja parkkimaksut sekä säästät ympäristöä, sillä sähköpyörän laskennallinen hiilidioksidipäästökerroin on vain 1 - 2 g/km. Sähköpyörä tekee siis työmatkoista miellyttävämpiä, liikunnallisesti hyödyllisempiä sekä ympäristöä säästäviä.

Tutustu monipuoliseen sähköpyörävalikoimaamme ja tilaa omasi heti Kuntokaupalta!
Järjestys: