Paras sähköpyörä 2024

Paras sähköpyörä 2024
Paras sähköpyörä 2024

ARVOSTELUT : Paras sähköpyörä 2024

4.4 / 5
4,4
1297 arvostelua kategoriassa paras sähköpyörä 2024
Sähköpyörät ovat kehittyneet hurjaa vauhtia viime vuosien aikana. Ominaisuudet, kuten akkujen kapasiteetti, kantama, teho sekä mallivalikoima ovat kehittyneet viime vuosien aikana melkoisesti. Suomeen sähköpyörät rantautuivat verrattain myöhässä, mutta kiinnostus niihin kasvoi kuitenkin kovaa vauhtia, ja nyt sähköpyörien suosio on miltei huipussaan. Noin 4-5 vuotta sitten vasta ennustettiin sähköfatbike- ja sähkömaastopyörien tulemista ja nyt esimerkiksi Kuntokaupan valikoimista löytyy jo monta eri mallista sähkömaastopyörää huippuominaisuuksilla. Mutta historia sikseen – millainen on paras sähköpyörä vuonna 2024?

Nykystandardeilla laadukkaan sähköpyörän on oltava varustettu:
  • tehokkaalla ja turvallisella akulla
  • pitkällä kantamalla
  • laadukkailla komponenteilla
  • hyvällä hinta-laatusuhteella

Sähköpyörä tehokkaalla ja turvallisella akulla

Tehokas ja turvallinen akku on erittäin tärkeä kriteeri, kun olet hankkimassa parasta sähköpyörää. Jos akusta ei selviä akun valmistajaa ja myyjä ei osaa sitä kertoa tai akku vaikuttaa epäilyttävän halvalta, kannattaa tällöin jättää akku ostamatta. Sähköpyörän ostajan kannattaa aina valita tunnettu akkumerkki, jotta käsiisi ei päädy halpa akkukopio. Kuntokaupan myymien sähköpyörien mukana tulee aina laadukas ja tunnetun valmistajan akku. Esimerkiksi FitNord-sähköpyörien akkukennojen valmistaja on Samsung, joka on tällä hetkellä yksi laadukkaimpien akkukennojen valmistaja. Suurella kapasiteetilla varustetusta akusta riittää iloa kauemmin. Se vie sinut pidemmälle eikä hyydy pakkasilla yhtä nopeasti kuin pienemmät akut. -5-10 pakkasella akun varaus laskee noin 30 prosenttia. Paras sähköpyörän akku onkin suurella kapasiteetilla varustettu ja tunnetulta valmistajalta.

Sähköpyörä pitkällä kantamalla

Akkujen kehittymisen myötä myös sähköpyörien kantama on kasvanut merkittävästi muutamista kymmenistä kilometreistä jopa 200 km saakka. Kaikki eivät tarvitse näin pitkää kantamaa sähköpyöräänsä, ja jos varsinkaan talvipyöräilyä ei tule harrastettua, tehoakku voi olla omaan tarpeisiin hieman ylimitoitettu. Tarjolla on kuitenkin hieman maltillisemmalla toimintamatkalla ja edullisemmalla hinnalla varustettuja sähköpyöriä, joilla taittaa varmasti arjen ja vapaa-ajan matkat ilman ongelmia.

Sähköpyörä laadukkailla komponenteilla

Parhaat sähköpyörät ovat rakennettu laadukkaista komponenteista ja ovat näin ollen luonnollisesti varma valinta. Shimanon vaihteistoilla on pitkät perinteet polkupyörissä – ja nykyään myös sähköpyörissä. Sekä Shimano että mm. Tektro ovat hyvin perillä myös mekaanisten ja hydraulisten levyjarrujen maailmasta. Laadukkaiden komponenttivalmistajien listalle pääsee myös Suntour, joka on tunnettu joustokeulojen valmistaja. Esimerkiksi näistä voi jo päätellä, että kyseessä on hyvä sähköpyörä, joka on rakennettu laadukkaista osista.

Sähköpyörä hyvällä hinta-laatusuhteella

Entä sitten hinta? Laadukas sähköpyörä on ollut pitkään monelle liian tyyris hankinta, mutta niiden yleistymisen myötä myös hinnat ovat painuneet kiitettävän alas. Epäilyttävän halpaa sähköpyörää kannattaa välttää, aivan kuten akkujenkin kanssa, mutta nykyään laadukkaan sähköpyörän saa jo 1000-2000 euron hintaluokasta. Kannattaa myös pohtia, minkälaiseen tarpeeseen sähköpyörään on hankkimassa. Jos sähköpyörä ollaan hankkimassa vain työmatkoihin kaupunki- ja taajama-ajoon, tällöin kannattaakin tutustua esimerkiksi helppokäyttöisiin kaupunkisähköpyöriin. Jos vapaa-aikanasi suunnittelit ajavasi vaikkapa hieman metsäisimmillä reiteillä, kannattaa pohtia sähkömaastopyörää.

Jos sähköpyörä on koottu laadukkaista osista ja hinta on itselle sopiva, kannattaa tarttua tarjoukseen!

Näiden vaatimustasojen täyttäviä, kaikille sopivia sähköpyöriä löydät Kuntokaupan valikoimasta. Tutustu laajaan sähköpyörä valikoimaamme ja tilaa omasi!
Järjestys: