PAINOPEITOT

PAINOPEITOT
PAINOPEITOT

Rentouttava ja palauttava uni – painopeitto rauhoittaa öisin

Unen määrä ja laatu ratkaisevat, kuinka keho ja mieli palautuvat arjen rasituksista. Siksi syvän unen osuutta nukkumisesta kannattaa maksimoida painopeiton avulla. Peitteen paino vaikuttaa unen laatuun kohentavasti.

Riittävän painava peite pitää nukkujan asennon ja liikkeet levollisempina kuin kevyt. Kun peiton rauhoittavaan painoon tottuu, myös hermosto rauhoittuu päivän ärsykkeistä ja unessa tapahtuvat vartalon liikkeet pysyvät levollisempina. Näin syvän unen osuus nukutuista tunneista kasvaa.

Peiton paino oman painon mukaan

Nykyajan vuodevaatteet valmistetaan ominaispainoltaan kevyistä materiaaleista. Siksi painopeittoihin lisätään erikoismateriaaleja, jotka lisäävät peiton painoa. Materiaalit ovat niin hienojakoisia, että lisäpaino jakaantuu tasaisesti peiton koko pinta-alalle.

Peitto kannattaa valita nukkujan painon mukaan. Viime kädessä peiton paino on makuasia, mutta usein ohjeena pidetään noin kymmentä prosenttia nukkujan omasta painosta. Liian raskas peitto tuntuu helposti painostavalta, liian kevyt ei vaikuta tarpeeksi.

Syväpainestimulaatio poistaa jännityksen

Painopeitto vaikuttaa antamalla tasaista, staattista stimulaatiota ihmisen tuntoaistille. Näin keskushermosto rauhoittuu stressaavankin nykyelämän ärsyketulvasta. Tuntoaistin tasainen aistimus tavallaan työntää syrjään unta häiritsevät aistiärsykkeet, joita mieleen on tulvinut päivän aikana.

Näin monet painopeittoa kokeilleet ovat kertoneet nukkuvansa rauhallisemmin ja levollisemmin. Myös erilaisin kehomittausjärjestelmin on voitu todeta, kuinka liikehtiminen nukkuessa on vähentynyt ja syvä uni lisääntynyt.

Painopeittojen yhteydessä käytetään usein pussilakanoita, joissa on kiinnityskohdat vastaavan kokoiselle painopeitolle. Näin pussilakana ja peitto pysyvät kätevästi ja miellyttävästi yhtenäisenä kokonaisuutena, ja painopeiton alle on mukava asettua rauhalliseen uneen.
Järjestys: