Ilmatäytteinen kajakki

Ilmatäytteinen kajakki
Ilmatäytteinen kajakki
Viime vuosina materiaalitekniikka on edistynyt ilmatäytteisten kajakkien valmistuksessa. Suursuosioon nousseista SUP-laudoista tuttu dropstitch-materiaali on otettu käyttöön myös kajakeissa. Se kestää paljon kovempaa täyttöpainetta kuin muut ilmatäytteiset materiaalit, sillä ilmasäiliöiden läpi kulkee tuhansittain lujia kuitusäikeitä. Ne lujittavat ja jäykistävät rakennetta.
 
Dropstitch voidaan pumpata 1 barin (14-15 PSI) täyttöpaineeseen, ja tuloksena on luja ja jämäkkä ilmatäytteinen levy. Siksi SUP-lautojen päällä voi seistä helposti. Materiaali tekee kajakista hyvin jäykän – dropstitchin jäykkyyttä voi verrata moniin lujitemuovilaatuihin. Tuloksena on erittäin jämäkkä ja tukevan tuntuinen kajakki, joka on silti pakattavissa pieneen tilaan ja kuljetettavissa helposti tyhjennettynä
 
Ilmatäytteisten kajakkien valikoima on laajentunut viime aikoina. Mallien  ominaisuuksissa on paljon eroja, mutta yleisesti ottaen ilmatäytteiset kajakit ovat sivuttaisvakaampia kuin kovakuoriset. Kajakin laitojen ilmasäiliöt vastustavat kaatumista. Jo sen vuoksi aloittelijan on usein helpompi meloa ilmatäytteisillä kajakeilla.
 
Useimmat ilmatäytteiset kajakit ovat ylhäältä avoimia, ja kajakkiin istuutuminen käy vaivatta. Tämäkin helpottaa aloittelevan melojan toimintaa kajakissa.
 
FitNord Seal -malliston kajakit on suunniteltu mahdollisimman monikäyttöisiksi. Tukeva ja jämäkkä dropstitch-pohja tekee kajakeista jäykkiä ja parantaa suuntavakavuutta. Laitojen ilmakellukkeet tekevät siitä erittäin sivuttaisvakaan ja kantavan. Siksi mallit kestävät hyvin kuormaa ja sopivat pidemmällekin retkelle – varusteet on helppo ottaa mukaan, eikä kaatumista tarvitse pelätä. Näitä kajakkeja on vaikea saada kaatumaan, vaikka yrittäisi!
 
Järjestys: