Juoksumatto yhteisökäyttöön

Oletko hankkimassa juoksumattoa yhteisösalille? Aluksi on hyvä arvioida, kuinka paljon laitteelle tulee käyttötunteja viikossa ja minkätyyppiseen käyttöön laite pääasiassa tulee. Riittävän tehokas ja kestävä moottori sekä tukeva käyttötuntuma ovat laitteen tärkeimpiä ominaisuuksia. Suosittelemme yhteisökäyttöön ensisijaisesti AC-moottorilla varustettua juoksumattoa, joka kestää DC-moottoria paremmin rasitusta. Mikäli käyttötunnit jäävät 10-20 tuntiin viikossa, voidaan harkita myös tehokasta DC-moottorilla varustettua juoksumattoa.

Kuntosalikäyttöön suunnitelluissa juoksumatoissa on kiinteä runko, mikä antaa laitteelle optimaalisen vakauden. Mikäli kokoontaitettavuus esim. pienien tilojen vuoksi ei ole välttämätöntä, on ominaisuudesta turha maksaa.

Oikea-aikainen ja tarkoituksenmukainen huolto ja ylläpito ovat tärkeitä laitteen käyttöikään ja toimintaan vaikuttavia tekijöitä. Yhteisösalilla, jossa on useampia käyttäjiä, on hyvä pitää kirjaa tai valita henkilö suorittamaan laitteen huolto määräajoin, jotta vältytään turhilta ja ennenaikaisilta ongelmilta. Yhteisökäyttöön suosittelemmekin usein kestovahattua mattoa, mikä helpottaa huollettavuutta. Hihnan kestävyys on kutakuinkin sama sekä voideltavissa että kestovoidelluissa juoksumatoissa: 3000–5000 km. 

Mikäli laitteen jatkuva toimivuus ja pitkistä huoltokatkoksista vapaa toimivuus on erityisen tärkeää, kannattaa harkita huoltosopimuksen tekemistä juoksumattoja huoltavan liikkeen kanssa.

Yhteisökäyttöön suosittelemme erityisesti FitNord Sprint 1000, ja Tunturi Platinum juoksumattoja. 

Järjestys: