FitNord Sprint 1000 juoksumattotesti

FitNord Sprint 1000 juoksumattotesti
FitNord Sprint 1000 juoksumattotesti

ARVOSTELUT : FitNord Sprint 1000 juoksumattotesti

4.8 / 5
4,8
12 arvostelua kategoriassa fitnord sprint 1000 juoksumattotesti

FitNord Sprint 1000 on FitNordin järeämmän luokan juoksumatto, joka on suunniteltu erityisen kovan ja vaativan kotikäytön lisäksi yhteisökäyttöön ja jopa kuntosaleille ammattikäyttöön. Sprint 1000 on hintaluokassaan (alle 2500e) jopa poikkeuksellinen juoksumatto mm. ammattikäytön rungon, tehokkaan AC-moottorin, kestovahatun maton ja suuren juoksualan vuoksi.

Jämäkkä ja huoltovapaa juoksumatto yhteisökäyttöön

Sprint 1000:sta löytyy erittäin järeä 3,5 hevosvoiman pitkäikäinen AC-moottori, joka jaksaa pyörittää mattoa tehokkaasti ja luotettavasti myös yhteisökäytössä. Tehokas vaihtovirtamoottori tekee juoksumatosta yleensä myös kestävän, ja Sprint 1000:lla onkin 12 kuukauden takuu myös ammattikäytössä. Koti- ja yhteisökäytössä takuu on 24 kuukautta. Kestovahauksen ansiosta mattoa ei tarvitse huoltovoidella, mikä on erityisen suuri plussa varsinkin yhteisökäytössä, jossa voitelu tuppaa helposti unohtumaan. Kestovahattujen mattojen kohdalla on huomioitava, ettei niitä missään nimessä edes saa voidella.

Sprint 1000:n huippunopeus on jopa 22 km/h, joten harva pystyy juoksemaan huippunopeudella pidempiä aikoja. Suurikokoinen juoksualusta (55x155cm) on miellyttävä ja turvallinen eikä lopu kesken pidemmälläkään käyttäjällä. Katso videolta, miltä Sprint 1000 vaikuttaa testissä!
 


 

Kuten videolta huomaa, suurilla nopeuksilla juostessa laitteen näyttöpaneeli tärisee jonkin verran, vaikka pohja pysyykin vakaana. Tämä johtuu laitteen rakenteesta, sillä näyttöpaneelin runko on kiinni juoksualustassa, joka luonnollisesti tärähtää ja joustaa hieman alustalla juostessa.  Tässä suhteessa Sprint 1000 siis häviää täysverisille ammattikäyttöön tarkoitetuille juoksumatoille, mutta ne ovatkin hinnaltaan täysin eri luokkaa – hintalappuun saa heittää jopa useita tonneja lisää (esim. FitNord Diamond Dash tai Tunturi Platinum).

Muutoin FitNord Sprint 1000 on erittäin tukeva ja jämäkkä laite, jolla on painoa kunnioitettavat 157 kg. Vertailun vuoksi esim. samassa hintaluokassa pyörivä Tunturi Endurance T80 painaa 96 kg, joten Sprint 1000 on erittäin tukeva laite, jonka runko ja pohja kestävät painavankin (max 170 kg) käyttäjän treeniä.

Painavan ja jämäkän ammattikäytön rungon vuoksi Sprint 1000 ei ole kokoontaitettavissa, kuten monet kotikäytön juoksumatot. Maton siirtely onnistuu kuitenkin neljän siirtopyörän avulla.

Suuri ja selkeä näyttöpaneeli helpottaa käyttöä

Sprint 1000:ssa on erittäin selkeä ja suurikokoinen näyttöpaneeli, josta näkee treenin aikana kaiken tarpeellisen. Valmiita ohjelmia Sprint 1000:ssa riittää yhteensä 22 kpl. Jos valmiit ohjelmat eivät miellytä, myös omia ohjelmia on helppo ohjelmoida, jolloin saa tehtyä itselleen mieleisen vakiotreenin.

Nopeutta ja nousukulmaa voi säätää näytön lisäksi myös käsikahvoista, joista löytyy myös suuret sykeanturit. Lisäksi kaikista FitNord-malliston matoista löytyvät pikanäppäimet nopeuden ja kaltevuuden säätöön helpottavat käyttöä ja tekevät spurteista ja intervallitreeneistä turvallisempia.

FitNord Sprint 1000:n näyttöpaneelin suurikokoisia näppäimiä on helppo painella kovissakin vauhdeissa.

Kokonaisuudessaan FitNord Sprint 1000 on erittäin tehokkaan moottorin, suuren juoksualan, tukevan pohjan ja huoltovapauden ansiosta erinomainen valinta kovaan kotikäyttöön ja yrityskäyttöön. Sprint 1000 on loistava valinta myös kaupallisille kuntosaleille silloin, kun budjetti halutaan pitää kohtuullisena ja asiakkaat eivät ole kilpatason juoksijoita. Erittäin kovaan ammattikäyttöön emme kuitenkaan ensimmäisenä lähde tätä mattoa suosittelemaan, vaan sitä varten on järeä, täysin ammattikäyttöön suunniteltu Diamond Dash. Kevyempään yhteisökäyttöön, kuten työpaikkojen saleille tutustumisen arvoinen laite on myös suosittu FitNord Sprint 500.

FitNord Sprint 1000 lyhyesti

Plussat:

+ Tehokas ja pitkäikäinen AC-moottori
+ Huoltovapaa kestovahauksen ansiosta
+ Erittäin jämäkkä ja tukeva ammattikäytön runko
+ Nopeuden ja nousukulman pikanäppäimet helpottavat käyttöä
+ Takuuta 24 kk koti- ja yhteisökäytössä, 12 kk kaupallisessa käytössä

Miinukset:

– Kotikäyttöön laite on melko suurikokoinen eikä ole kokoontaitettavissa
– Suurilla juoksunopeuksilla näyttöpaneeli tärisee jonkin verran, tosin runko ja pohja pysyvät tukevasti paikallaan

Järjestys:
 • ALE 39 %
  FitNord Sprint 1000 Juoksumatto
  4.8 / 5

  FitNord Sprint 1000 Juoksumatto **TOIMITUS 12.8. SAAPUVASTA ERÄSTÄ**

  1999,00 € 3299,00 €

  Tai alk. 76,78 €/kk