Sähköpyöräily vesisateella

ARVOSTELUT : Sähköpyöräily vesisateella

4.4 / 5
4,4
802 arvostelua kategoriassa sähköpyöräily vesisateella
Sateella voi ajaa siinä missä muillakin keleillä, mutta on huomioita, joita kannattaa ottaa huomioon ennen ja jälkeen pyöräilyn.

Sähköpyörällä voi ajaa vesisateessa siinä missä tavallisella polkupyörälläkin, eikä se rikkoudu vaikka sillon tällöin jäisi hetkeksi sateeseen säilytykseen. Pitkäaikainen säilytys Suomen vaihtelevan sään armoilla ei kuitenkaan ole järkevää, ja sähköpyörä kannattaakin säilyttää aina kuivassa ja mielellään lämpimässä tilassa. Kosteus, rapa, tiesuola ja ilman lämpötilan vaihtelut kuluttavat sähköpyörän osia aina vaihteistosta ketjuihin, jarruihin ja renkaisiin. Jos pyörä on ajon jäljiltä kovin likainen, on se hyvä huuhtaista puhtaalla vedellä ennen säilytystä (kuivassa tilassa). Ketjujen rasvauksesta sekä vaihteiden säädöstä on tärkeää huolehtia vuoden ympäri, jotteivat ne kulu ennenaikaisesti. Veden roiskuminen tien pinnasta on ongelmallista, sillä vesi sekoittuu tien pinnassa olevaan soraan ja hiekkaan. Lokasuojilla suojaat pyörää ja vaatteita roiskeilta.

Turvallisuus sateessa
Varustamalla pyörääsi tehokkailla led-valoilla ja asentamalla heijastimet pyörään ja vaatetukseen auttaa sinua näkymään paremmin huonolla kelillä.

Pyörän huolto sadekelien jälkeen
On tärkeää huoltaa pyörääsi, jos ajat sillä säännöllisesti kelillä kuin kelillä. Vesi on polkupyörän vihollinen, sillä se löytää tiensä laakereihin ja vie sieltä kaiken öljyn, aiheuttamalla korroosiota, mikäli siis vesi jää pitkäksi aikaa ”lepäämään laakereille”.
Puhdista, kuivaa ja öljyä tärkeitä osia säännöllisesti pyöräilyn jälkeen. On hyvä ruiskuttaa tippa öljyä ketjuille ja liikuttaa ketjua muutaman kierroksen verran, jättää öljy tekemään tehtävänsä muutamaksi minuutiksi ja lopuksi pyyhkiä pois liinalla ylimääräinen öljy.

Sadevaatteet mukaan
Helpointa on pukeutua sateenpitäväksi ja järkevintä on aina ennakoida ottamalla yksi kuiva vaatekerta sukat mukaan lukien, mukaan työpaikalle.

Renkaat sateella
Nastarenkaat toimivat myös sadekeleillä ja täten ovat toki turvallinen valinta. Aina on muistettava silti oma ja muiden turvallisuus oli keli mikä tahansa. Nastarenkaat ovat kuitenkin järkevä hankinta sadekelejä varten vain, jos pyöräilet paljon ja haluat aina parhaimman mahdollisen varustelun. Kaikki renkaat hyötyvät märillä teillä, jos renkaiden rengaspaineet laittaa hitusen alhaisemmaksi. Tämä lisää kontaktipintaa tielle.

Jarruttaminen sateessa
Huolimatta siitä, mitä jarrujärjestelmää käyttää, kaikissa renkaissa on heikompi pito märillä teillä. Mutta levyjarrut ovat parempi jarrujärjestelmä märkiin olosuhteisiin.
Järjestys: