Testissä: FitNord Cyclo 200 Kuntopyörä

Testissä: FitNord Cyclo 200 Kuntopyörä
Testissä: FitNord Cyclo 200 Kuntopyörä

ARVOSTELUT : Testissä: FitNord Cyclo 200 Kuntopyörä

4.5 / 5
4,5
165 arvostelua kategoriassa testissä: fitnord cyclo 200 kuntopyörä
Kuntopyörä on erinomainen treeniväline monen tasoisille liikkujille. Pyöräily vahvistaa jalkojen lihaksia sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä, eikä rasita niveliä samalla tapaa kuin kävely ja juoksu. Kuntopyörää käyttävät niin kovat treenajat kuin vaikkapa leikkauksesta kuntoutujatkin, ja se onkin pitänyt pintansa suosituimapana kuntolaitteena suomalaiskodeissa jo 90-luvulta asti.

Kuntopyörissä hintahaarukka on parista sadasta eurosta tuhansiin euroihin. Moni ei ole valmis sijoittamaan laitteeseen suuria summia rahaa, etenkin jos käyttö on ammattiurheilun sijaan enemmänkin kunnon ylläpitoa, vahvistamista tai kuntoutusta. Harmillisesti edullisen hintaluokan kuntopyörät eivät usein kuitenkaan vastaa odotuksia tukevuuden, käyttömukavuuden tai polkutuntuman osalta. Parin sadan euron kuntopyörissä järjestäen tuppaa olemaan hyvin kevyt runko sekä vauhtipyörä, jolloin laite tuntuu “heppoiselta”.

FitNord-mallistoon saapui kookkaapien Cyclo 300 ja Cyclo 500E rinnalle kevyempi sekä edullisempi malli: Cyclo 200. Jatkaako tämä pyörä samaa, tukevaa linjaa kuin isoveljensäkin, vai onko markkinoilla taas yksi rimpulapyörä lisää? Laitetaan Cyclo 200 kovaan testiin!

Kaunis muotoilu ja tukeva runko

Muotoilultaan Cyclo 200 on tyylikkään musta ja virtaviivainen. Ulkoasun suunniteluun on selvästi käytetty aikaa, sillä yleensä tämän hintaluokan kuntopyörissä edullinen hinta näkyy myös pyörän ulkoasussa. Simppelin ja linjakkaan muotoilun ansiosta laitetta ei tarvitse piiloittaa huoneiston pimeimpään nurkkaan, sillä pyörä ei riko sisustuksen harmoniaa räikeillä väreillä tai muodoilla.

Tukevuuden ja polkutuntuman osalta Cyclo 200 on suorastaan hämmästyttävän jämäkkä, mikä on tämän hintaluokan kuntopyörissä poikkeuksellista. Suurimmat edullisten kuntopyörien kompastuskivet on tämän pyörän osalta väistetty hienosti; laite ei tunnu nitisevän ja natisevan liitoksissaan lainkaan, vaan seisoo tukevasti paikoillaan kovemmallakin teholla polkiessa. Polkutuntuman tasaisuus ansaitsee myös erityismaininnan: 7 kg vauhtipyörä ja hyvät välitykset saavat aikaan tasaisen polkutuntuman myös raskaimmallakin vastuksella. Polkemisesta ei tule epätasaista tempomista, vaan tuntuma vastaa pitkälti oikealla polkupyörällä ajoa. Maksimikäyttäjäpaino on laitteelle asetettu 100 kiloon. Kokoonsa nähden Cyclo 200 on erittäin tukeva, mutta kyseessä on kuitenkin vain 29 kg painava ja melko pienikokoinen kuntopyörä – painavalle käyttäjälle rungoltaan suurempi kuntopyörä, kuten Cyclo 300, on parempi valinta.


Helppokäyttöinen ja simppeli

Vastuksen säätö tapahtuu manuaalisesti 8-portaisesta rullasta. Manuaalinen vastuksensäätö on varmatoiminen ratkaisu simppeliä ja luotettavaa käyttöliittymää arvostavalle kuntoilijalle. Itse vastusmekanismi on toteutettu magneettivastuksella, eli polkeminen on täysin hiljaista, eikä vastusjärjestelmä tarvitse huoltoa. Manuaalisäädön ansiosta laite ei tarvitse verkkovirtaa, eli kuntopyörän voi sijoittaa mihin tahansa, eikä ylimääräisiä johtoja loju lattialla. Valmiita treeniohjelmia tästä kuntopyörästä ei löydy, sillä ne vaativat erilaisen vastusjärjestelmän ja verkkovirtaan kytkemisen.

FitNord Cyclo 200 vastuksen säätö

Cyclo 200:n näyttö on helppokäyttöinen. Isolta näytöltä pystyy helposti lukemaan nopeuden, ajan, matkan, kalorit sekä sykkeen. Laitteen käsikahvoissa sijaitsee sykeanturit, joilla voi mitata sykkeen kohtuullisella tarkkuudella. Jos sykettä halua seurata tarkasti, niin laitteseen voi yhdistää 5 kHz taajuudella toimivan sykevyön. Pattereilla toimiva näyttö käynnistyy automaattisesti polkemisen alkaessa ja sammuu itsestään neljän minuutin kuluttua käytön lopettamisesta.
Plussat ja miinukset lyhyesti:

+ Hintaluokkaansa nähden erittäin tukeva runko ja polkutuntuma
+ Helppokäyttöinen, manuaalinen vastuksensäätö
+ Selkeä näyttö
+ Ei tarvitse kytkeä verkkovirtaan
+ Tyylikäs muotoilu

– Siron kokonsa vuoksi ei suositella yli 100 kg käyttäjille
– Manuaalisen vastuksen säädön vuoksi ei ole ohjelmia
Järjestys:
 • ALE 30 %
  FitNord Cyclo 200 Kuntopyörä + VUODEN LISÄTAKUU
  4.5 / 5

  FitNord Cyclo 200 Kuntopyörä + VUODEN LISÄTAKUU **TOIMITUS 22.5. SAAPUVASTA ERÄSTÄ**

  349,00 € 499,00 €

  Tai alk. 12,88 €/kk