FitNord Cyclo 200R kuntopyörätesti

FitNord Cyclo 200R kuntopyörätesti
FitNord Cyclo 200R kuntopyörätesti

ARVOSTELUT : FitNord Cyclo 200R kuntopyörätesti

4.5 / 5
4,5
19 arvostelua kategoriassa fitnord cyclo 200r kuntopyörätesti
Edullista nojakuntopyörää metsästävälle FitNord Cyclo 200R-rekumbenttipyörä  tarjoaa erinomaiset lähtökohdat viedä kuntoilu kotiin. Rekumbent-kuntopyörät sopivat erityisesti ikäihmisille ja kuntoutukseen: laitteissa painopiste on matalalla, niihin on helppo kivuta istumaan ja selkänoja sekä käsikahvat lisäävät istumisen tukevuutta. Erityisen hyvin rekumbenttipyörä sopii kuntoilijalle, joka ei pysty tai halua käyttää tavallista kuntopyörää.

Cyclo 200R toimitetaan puolitoista metriä pitkässä, mutta muuten sirossa pahvilaatikossa. Pyörä on pakattu taidokkaan tiiviisti ja osien purkamiseen pakkausmateriaaleista menee hetki, mutta laite ei ainakaan hajoa kuljetuksessa! Muutamia kuntopyöriä ja pari jouksumattoa kasanneelle laitteen asennus käyttökuntoon oli helppoa ja vei aikaa kokonaisuudessaan puolisen tuntia. Kokemattoman on hyvä varata aikaa tunnin verran. Pakkauksen mukana tuli suomenkieliset käyttöohjeet sekä tarvittavat työvälineet, eikä erityistä voimankäyttöä tarvittu.

Kasattuna Cyclo 200R on yllättävän pienikokoinen (pituus 137 cm!) – rekumbentit tuppaavat yleensä olemaan useita kymmeniä senttejä pidempiä. Pieni koko ja siro, ilmava muotoilu ovat ehdottomasti plussaa, sillä ne mahdollistavat paljon vaihtoehtoja laitteen sijoittamiseen kotona. Laite ei myöskään tarvitse sähkövirtaa, mikä virtajohdon puuttumisen ansiosta helpottaa sijoittelua entisestään. Rekumbentin kyytiin käyminen ja sieltä poistuminen on helppoa, sillä penkki on kuin tavallinen tuoli, eikä jalkoja tarvitse nostaa rungon yli. Cyclo 200R onkin ihanteellinen ikääntyneille ja vaikkapa polvi- tai lonkkaleikkauksesta kuntoutujille.

Pieni koko antaa olettaa laitteen soveltuvan lähinnä lyhyille käyttäjille, mutta säätöjen testaus osoittaa ettei näin kuitenkaan ole. Testaajapaneeliimme kuuluu 190 cm sekä 160 cm testaajat, ja tulokset olivat seuraavat: penkin sai säädettyä niin kauaksi, että 190 cm pitkälle testaajallemmekin jäi vielä säätövaraa. 160 cm testaaja pystyi vielä polkemaan, mutta lyhyemmälle säätövaraa ei enää juuri ole. Tämä riippuu toki jalkojen pituudesta ja siitä haluaako istua pystyssä asennossa vai nojata enemmän taaksepäin. Alle 160 cm käyttäjät voivat hyötyä myös selän taakse asetettavasta tyynystä, joka lyhentää välimatkaa penkistä polkimille. Penkin etäisyyden säätö tapahtuu yksinkertaisesti painamalla säätökahvasta alaspäin, ja lukitus vastavuoroisesti vetämällä kahvaa ylöspäin.

Cyclo 200R:n istuin on tukeva eikä laite huoju alla lainkaan, mikä on erittäin suuri plussa. Vastusta saa rekumbentin käyttötarkoitukseen riittävästi – mikäli olet tositreenaaja ja haluat todella kovan vastuksen, niin silloin suosittelemme treenivälineeksi ennemmin vaikkapa spinningpyörää kuin rekumbenttia.Vastuksen säätäminen on erittäin helppoa, sillä säätö tapahtuu 8-tasoisesta manuaalisesta säätörullasta. Teknistä osaamista ei siis rekumbentin käyttöön tarvita lainkaan. Manuaalisen säädön johdosta Cyclo 200R:ssä ei ole lainkaan ohjelmia. Näytöltä kyllä näkyy perustiedot, kuten poljettu aika sekä matka, arvio kalorien kulutuksesta ja syke, mikäli kädet ovat sykekahvoilla tai käytössä on sykevyö. Varsinaisia treeniohjelmia kaipaavan kannattaa tutustua Cyclo 300R -nojapyörään.


Kokonaisuutena käyttömukavuus, tukevuus ja hintaluokka huomioiden Cyclo 200R on erinomainen laite kotikäyttöön etenkin ikääntyneille, kuntoutujille ja käyttäjille, jotka eivät syystä tai toisesta voi tai halua perinteisen mallista kuntopyörää.

Plussat ja miinukset lyhyesti:

+ Esteetön kulku laitteelle
+ Tukeva rakenne, helpot säädöt ja miellyttävä ajoasento
+ Erittäin kompakti koko: vain 137 cm pitkä
+ Vapaasti sijoiteltavissa, ei vaadi verkkovrtaa
+ Todella helppokäyttöinen manuaalisäätöisen vastuksen ansiosta
– Alle 160 cm käyttäjille säätövara voi loppua kesken
– Ei ole erillisiä treeniohjelmia
Järjestys:
 • ALE 50 %
  FitNord Cyclo 200R Kuntopyörä + VUODEN LISÄTAKUU
  4.5 / 5

  FitNord Cyclo 200R Kuntopyörä + VUODEN LISÄTAKUU **TOIMITUS 1.7. SAAPUVASTA ERÄSTÄ**

  349,00 € 699,00 €

  Tai alk. 12,88 €/kk