Pesäpallo

ARVOSTELUT : Pesäpallo

0 / 5
Ei tuotearvosteluja.
Pesäpallo on Suomen kansallispeli ja maan kolmanneksi suosituin pallopeli, joka viehättää ja viihdyttää monipuolisuudellaan. Lajin kehitti legendaarinen urheiluvaikuttaja Lauri "Tahko" Pihkala 1920-luvulla.

Lajissa toisiaan vastaan pelaa kaksi joukkuetta, jotka pelaavat vuorotellen sisällä ja ulkona. Sisävuorossa olevat pelaajat lyövät palloa kotipesästä kentälle, ja pelaajat pyrkivät kiertämään juosten kolme pesää ja palaamaan kotipesään, kun oman joukkueen pelaaja on lyönyt pallon ulkokentälle. Ulkovuorossa pelaajat pyrkivät polttamaan sisävuoron pelaajan eli koppaamaan sisävuoron joukkueen lyömän pallon räpylään ja heittämään sen pesää vahtivalle omalle pelaajalleen, ennen kuin sisävuorossa pelaava ehtii juosta pesälle. Yksinkertaiselta kuulostava peli on erittäin taktinen. Tiiviin joukkuepelaamisen lisäksi laji vaatii yksilötasolla juoksunopeutta, pelisilmää, heitto- ja lyöntivoimaa sekä reaktionopeutta ja liikkuvuutta.

Lajin suosion ansiosta pesäpallokenttiä on helppo löytää. Pesäpalloharrastuksen aloittaminen on helppoa, eikä vaadi alkuun kovin suurta rahallista panostusta. Tärkeimmät varusteet pesäpallossa ovat pesäpallomaila, pesäpallo, pesäpalloräpylä ja pesäpallokypärä. Itse pallo on varsin kova, joten lajin turvallinen harjoittelu edellyttää kunnollisia varusteita.

Kuntokaupan valikoimista löydät edulliset pesäpallovarusteet niin aloittelijoille kuin edistyneemmille pelaajille. Tutustu valikoimaan ja tilaa!