Kävelymatto toimistoon: Huomioi nämä asiat

Kävelymatto toimistoon: Huomioi nämä asiat
Kävelymatto toimistoon: Huomioi nämä asiat

ARVOSTELUT : Kävelymatto toimistoon: Huomioi nämä asiat

4.5 / 5
4,5
61 arvostelua kategoriassa kävelymatto toimistoon: huomioi nämä asiat
Kävelymatto on erinomainen ratkaisu työhyvinvoinnin sekä työntekijöiden kunnon ja vireystilan ylläpitämiseksi. Kävelymatto on tehokas tapa ehkäistä istumisen haittoja. Tässä muutamia seikkoja, jotka on syytä huomioida kävelymattoa käyttäessä.

Säädettävä työpöytä

Säädettävä työpöytä on tarpeen kävelymattoa käyttäessä, jotta työskentelykorkeuden saa säädettyä itselle sopivaksi. Jos säädettäviä pöytiä ei ole mahdollista hankkia kaikkien työpisteille, kätevä idea on rakentaa yksi kävelytyöpiste, josta löytyy sekä säädettävä pöytä että kävelymatto. Mikäli työskentelee läppärillä, voi koneen napata matkaan ja mennä työskentelemään kävelypisteelle vaikkapa tunniksi. Myös puhelinpalaveri onnistuu loistavasti kävelymatolla astellessa.

Voitelu, voitelu ja voitelu!

Tätä emme voi painottaa liikaa! Kuten juoksumattoja, myös kävelymattoja on voideltava säännöllisesti.  Voiteluainetta voit hankkia mm. täältä. Säännöllinen huoltovoitelu on ehdoton edellytys sille, että kävelymatto toimii toivotulla tavalla ja palvelee käyttäjiä pitkään. Nyrkkisääntönä on, että päivittäin käytettävän kävelymaton voitelu tarkistettaisiin vähintään kerran kuussa, ja matto voideltaisiin tarpeen mukaan. Voitelun tarve tarkistetaan kokeilemalla maton alustaa. Jos matto on selvästi rasvaisen oloinen, ei voitelua tarvita. Jos taas matto tuntuu kuivalta, on matto syytä voidella.

Voitelu onkin tarkkaa hommaa: vaikka säännöllinen voitelu on tarpeen, ei voiteluainetta sovi käyttää liikaa, sillä myös liika voitelu voi pilata maton. Lisätietoa voitelusta löytyy mm. täältä. Artikkeli koskee juoksumattojen voitelua, mutta sama pätee myös kävelymattoihin.

Maton lämpeneminen

Ei kannata pelästyä, jos kävelymaton pinta lämpenee hieman käytössä.  Jos kuitenkin matto todella kuumenee, on syynä todennäköisesti liian vähäinen voitelu.

Käyttö ja säädöt

Maton kävelynopeutta voi säätää joko kaukosäätimellä tai puhelimeen ladattavan sovelluksen kautta. Kaukosäätimen on osoitettava suoraan maton etuosassa sijaitsevaan sensoriin, kun taas kännykkäsovelluksen kautta käytettäessä puhelinta ei tarvitse erikseen osoittaa mattoa kohti.

Häiritseekö kävelysi muita?

Kävelymatto on käytössä tavallista juoksumattoa hiljaisempi. Vaikka laite onkin hiljainen, ei sitä kuitenkaan kannata sijoittaa avokonttoriin, jossa tavoitellaan täyttä hiljaisuutta. Suosituksemme on, että tällaisissa tapauksissa kävelymatolle olisi paikka esim. neuvotteluhuoneessa tai muussa tilassa, jossa matolla kävely ei häiritse muita. Jos taas pieni taustamöly tai esim. radion kuuntelu kuuluu avokonttorinne työkulttuuriin, emme usko kävelymaton kevyen hurinan ja askelluksen häiritsevän työtovereita. Kengillä kävely aiheuttaa hieman suurempaa ääntä kuin sukilla kävely, joten mikäli haluaa häiritä mahdollisimman vähän muita, kannattaa kävellä ilman kenkiä.

Käyttäjän koko

Kävelymaton maksimikäyttäjäpaino on 100kg. Mitä suurempi käyttäjä on, sitä kovemmalle rasitukselle matto joutuu ja myös askelluksesta kuuluu hieman kovempi ääni. Vaikka enimmäiskäyttäjäpaino ei ylittyisikään, saattaa matosta kuulua isomman käyttäjän kävellessä pientä natinaa, mikä ei kuitenkaan ole millään lailla vaarallista.

Suhteuta kävelyvauhti työtehtävään

Suurin osa toimiston työtehtävistä onnistuu kävellessä, kunhan suhteuttaa kävelyvauhdin senhetkiseen työtehtävään. Kävelymaton enimmäisnopeus on 6 km/h, joka on jo sen verran nopea tahti, ettei kovinkaan tarkka työskentely onnistu tällä vauhdilla. Reippaampi kävelyvauhti sopii esim. palaverin pitoon, ideointiin ja keskusteluun, kun taas keskittymistä ja tarkkuutta vaativaan työskentelyyn sopii hitaampi kävelyvauhti.

Tässä muutamia vinkkejä kävelymattoa harkitseville sekä myös niille onnekkaille, joiden toimistosta löytyy jo kävelymatto. Katso videolta, miltä WalkRo-kävelymattoon näyttää käytössä ja tutustu lisää täältä.

Tarjouspyyntö- ja tilauslomake 

Voit myös soittaa tai laittaa meille sähköpostia!

045 728 4340 [email protected]
Järjestys:
 • ALE 35 %
  FitNord Walk 200 Kävelymatto
  4.5 / 5

  FitNord Walk 200 Kävelymatto + VUODEN LISÄTAKUU

  449,00 € 699,00 €

  Tai alk. 16,57 €/kk