Sähköpyöräily ja terveys

Miksi sähköpyörä on hyvä vaihtoehto polkupyörälle?

Sähköpyörä koetaan usein mukavampana kulkuvälineenä ajaa ja kynnys on usein myös matalampi eri kokoisten ja ikäisten kuntoilun kannalta kuin tavallisella pyörällä ajettaessa. Kaikki liikunta on tutkitusti terveellistä (UKK-instituutti 2020), joten niin myös sähköpyöräily ja kaloreiden kulutus kulkee käsi kädessä. Sähköpyöräilyn teho ja nopeus yltää joka tapauksessa yleensä reippaan liikkumisen ansiosta myös laihduttamisen tasolle, riippumatta moottoriavusteisuudesta. Sähköpyöräilyllä on tutkitusti terveyttä edistäviä vaikutuksia kunnon kohotuksen kannalta!

Sähköpyöräily laihduttaa tehokkaasti

Sähköpyöräilyssä fyysinen kuormitus yltää täyttämään liikunnan suositukset ja riittää terveysvaikutusten aikaansaamiseen. Sähköpyörä kehittää aerobista kestävyyttä sopivalla sykealueella hyvinkin tehokkaasti ja osalle ihmisistä sähköpyörällä polkeminen on helpompaa kuin tavallisella pyörällä. Ja mikä parasta, liikuntaa tulee harrastettua vähän vahingossa enemmän kuin normaalisti, sillä kilometrit tuntuvat lyhyemmiltä kuin “tavallisella” pyörällä. Saatat siis polkea huomaamatta pitkiäkin matkoja ja painokin putoaa yhdessä hujauksessa.

Kuntokaupan henkilökunnan mittausten mukaan syke ja kulutettujen kalorien määrä kasvoivat, kun lisättiin sähköavustuksen voimaa pyöräilyyn. Pyöräily puolestaan parantaa ihmisen henkistä ja psyykkistä suorituskykyä. Harrastuskäyttöön FitNord-sähkömaastopyörät ja FitNord-sähköfatbiket soveltuvat kenelle tahansa, kunhan runkokoko on sopiva ja sitten vain hikoilemaan metsäpolulle. Sopivan kokoisen rungon valinta onkin ensisijaisen tärkeää aina sähköpyörää tai polkupyörää hankittaessa. Tarkista siis sähköpyörän tuotetiedoista, minkä pituisille käyttäjille sähköpyörää suositellaan.

Sähköpyöräily on helppo tie kuntoilun aloittamiseen

Sähköpyöräily tekee liikunnan välttelystä vaikeaa, sillä niin mukavaa ja helppoa se on. Yhä useampi suomalainen kulkee työ- ja vapaa-ajan matkat sähköpyörällä, sillä sähköavustusta säätämällä voi itse päättää, kuinka raskasta pyöräily on. Harva kuitenkaan ymmärtää kuinka helppo ja turvallinen liikuntamuoto todella on kyseessä, iästä ja kunnosta riippumatta. Pyöräretkien asiakaskunta on kasvussa ja sähköpyöräily on monen sukupolven sopiva urheilumuoto. Mummut ja vaarit, jotka eivät muuten pysy lasten ja lastenlasten mukana juoksussa, kiipeilyssä ja tavallisessa pyöräilyssä, isokokoiset XXL-kokoiset kuntoilua vähän harrastaneet voivat polkea pidemmällekin sähköpyöräretkelle luontoon - ylämäistä huolimatta! Sähköpyöräily on myös erittäin hyvä keino ylläpitää omaa terveyttä, sillä hapenotto kasvaa ja aerobisen liikunnan vuoksi pyöräily parantaa sydän- ja verenkiertojärjestelmän toimintaa.

Sähköavusteisessa polkupyörässä ajaja saa lisävoimaa sähkömoottorista, joka käynnistyy, kun polkeminen aloitetaan ja pysähtyy, kun polkeminen lopetetaan tai pyörä saavuttaa tietyn nopeuden. Sähköpyöräily on yleisestikin nivelille ja luille hellävaraisempaa liikuntaa kuin esimerkiksi kävely tai juokseminen. Sähköpyöräilyn keveys kannustaa kulkemaan pidempiäkin matkoja, jolloin innostus ja kynnys pyöräilyä kohtaan vaan kasvaa kasvamistaan verrattuna tavalliseen polkupyörään. Retkelle tai pyörämatkalle on hyvä ottaa mukaan juomavettä ja muita tärkeitä varusteita voivat olla vedenpitävät pyörälaukut, ohjaustankoon kiinnitettävä vedenpitävä karttalaukku sekä lukko, jolla voi lukita pyörän nopeasti pysähdysten ajaksi. Kannattaa pakata lämpimät ja tuulenpitävät taukovaatteet ja tietysti pyöräretki tarvitsee seurakseen myös maistuvat eväät!

Kuntokaupan FitNord ja Helkama -sähköpyörät ovat laadukkaita, turvallisia ja tyylikkäitä kulkuvälineitä kaupunkiliikkumiseen, retkeilyyn ja pyöräilyyn vapaa-aikana, ja etenkin kuntoilun kannalta. Tilaa heti omasi!
Järjestys: