Maastosähköpyörät

ARVOSTELUT : Maastosähköpyörät

4.3 / 5
4,3
248 arvostelua kategoriassa maastosähköpyörät
Maastopyörä on klassikko jo syntyessään. Hyvä sähkömaastopyörä tehostaa mahtavaa pyöräilyajokokemusta vielä lisää. Sähköavusteinen maastopyörä on tehty ajamiseen vaativassa maastossa ja sillä nouset jyrkätkin mäet ylös kevyesti. Jokaisen tulisi kokeilla maastopyörää, sillä maastopyörä on kuin kotonaan luonnossa. Jousto tekee tästä pyörästä anteeksiantavaisen kuoppaisilla reiteillä ja paksut renkaat antavat hyvää pitoa hankalillakin metsäpoluilla.

Maastosähköpyöräily on monipuolinen laji, jota voi harrastaa ikään ja kokoon katsomatta

Maastosähköpyörä on todella monipuolinen pyörä, jota käytetään kaikkeen vaativasta maastoajosta perus kauppareissuihin asti. Oli sitten kyseessä jäykkä haarukka, etujousitettu tai täysijoustomaastopyörä, niin maastopyöräilyharrastus on järkevää aloittaa jäykkäperäisellä pyörällä, joka on hinnaltaan yleensä edullisemmasta päästä. Jäykkäperäisen etuna on myös se, että kyseinen pyörä kehittää ajotekniikkaa paremmin täysjoustopyörään verrattuna. Täysjoustomaastopyörällä toisaalta on helpompi ajaa hankalilla ja mutkaisilla poluilla, koska jousitus antaa huonoillekin ajotaidoille anteeksi etenkin alamäissä kun tarvitaan kunnon pitoa. 

Mitä tulee maastopyöriin, tarjoaa se enemmän monipuolisuutta pyöräilyreittien vaihtoehtoihin kuin sähköläskipyörä eli fatbike. Suurimmassa osassa fatbike-pyöriä ei ole joustoa, kun maastopyörässä sitä taas on. Maastopyörät ovat myös erinomaisia joka sään työmatkapyöriä. Tärkeintä maastopyöräilyssä on oppia hyödyntämään omaa kroppaa ja sitä sähkömaastopyöräily todella opettaa polkijalleen! Jokainen aloittelija huomaa jaksamisensa kehittyvän jokaisella kerralla yhä enemmän ja siksi sähkömaasturi onkin todellinen matalan kynnyksen urheilumuoto ikään, kokoon ja kokemukseen katsomatta.

Mitä tarkoittaa jäykkäperä, etujousitus ja täysjousitus?

Olit hankkimassa sitten sähkömaasturia, jossa on jäykkä haarukka, etujousitettu tai täysijoustomaastopyörä, niin maastopyöräilyharrastus on järkevää aloittaa aluksi helpoista reiteistä ja jäykkäperäisellä maastosähköpyörällä. Täysjoustomaastopyörällä on helpompi ajaa hankalilla ja mutkaisilla poluilla, koska jousitus antaa huonoillekin ajotaidoille anteeksi etenkin alamäissä, kun tarvitaan pitoa. Maastosähköpyörät voidaan jakaa kolmeen eri kategoriaan jousto-ominaisuuksiensa puolesta:

Täysjäykkä sähkömaastopyörä
Täysjäykissä maastosähköpyörissä ei ole joustoa laisinkaan. Tällaisia malleja on kuitenkin harvoin tarjolla, sillä etujousitetulla maastosähköpyörällä on selkeät hyödyt eturenkaan pidon ja pyörän käsittelyn kannalta ajon aikana. Sähköläskipyöristä näitä löytyy enemmän, sillä leveät läskirenkaat tarjoavat pyörälle joustoa. Jäykkäperäisen etuna toisaalta on se, että kyseinen pyörä kehittää ajotekniikkaa paremmin täysjoustopyörään verrattuna.

Etujousitettu sähkömaastopyörä
Etujousitetut maastosähköpyörät ovat varustettu edessä olevalla etujousituksella ja näin ollen edessä oleva jousto lisää eturenkaan pitoa ja kuoppien sekä kivien ja muiden esteiden ylittämiskyvykkyyttä.

Täysjousitettu sähkömaastopyörä
Täysjousitetuista sähkömaastopyöristä löytyy täysipainotteinen jousto sekä edestä että takaa eli niissä on joustohaarukka edessä sekä iskunvaimennin takana. Takana oleva jousto lisää pitoa takarenkaaseen, mikä taas auttaa hurjimmissakin alamäkiajoissa kuin tietysti ylämäissäkin. Täysjousitettu sähkömaastopyörä siis ehkäisee suurimman osan iskuista. Tämä tekee ajamisesta miellyttävämpää ja antaa myös kropalle mahdollisuuden ajaa pidempään, pienemmillä tärinöillä keholle.

Valikoimistamme löydät laadukkaat sähkömaastopyörät edulliseen hintaan. Mikäli olet kiinnostunut katu- ja polkuajon lisäksi seikkailemaan lumella, hiekassa ja mudassa, katso myös sähköläskipyörä-valikoimamme.
Järjestys: