Melontavarusteet

Melontavarusteet
Melontavarusteet

ARVOSTELUT : Melontavarusteet

4.3 / 5
4,3
37 arvostelua kategoriassa melontavarusteet
Melominen on monipuolista liikuntaa, joka tarjoaa mahdollisuuden ennennäkemättömien kohteiden tutkimiseen vesistöjä pitkin. Lähes kaikille soveltuva laji tarjoaa kaikkea rennosta mökkihuvista retkeilyyn, kovaan kuntourheiluun ja vauhdikkaaseen koskilaskuun. Tyyli on vapaasti valittavissa, mutta parhaan melontaelämyksen varmistat valitsemalla tarkoitukseen sopivat varusteet turvallisuutta unohtamatta.

Kajakin tai kanootin jälkeen tärkein väline melomiseen tietenkin oikean mittainen ja tarkoitukseen sopiva mela, jonka avulla kajakki tai kanootti saadaan tehokkaasti liikkumaan. Vesille ei kuitenkaan tule lähteä ilman melontaliiviä, joka pitää melojan pinnalla mahdollisissa kaatumistilanteissa. Sopivan kokoinen ja laadukas melontaliivi sallii ylävartalon liikkua vapaasti eikä haittaa melomista. Koskien laskemiseen ja muuhun vauhdikkaampaan menoon suositellaan turvavarusteeksi myös kypärää.

Koska melomisessa on vaikea välttyä vesiroiskeilta, kannattaa retkille ottaa mukaan myös varavaatteet. Vaatteet, eväät ja muut varusteet kannattaa pakata vedenpitävään reppuun tai niin kutsuttuun kuivasäkkiin. Lisäksi puhelimet, kamerat ja muu elektroniikka kannattaa suojata vedeltä. Kylmillä keleillä melottaessa kannattaa varustautua märkäpuvulla, joka pitää kehon lämpimänä ja kuivana.

Ilmatäytteisen kajakin täyttämistä helpottaa ja nopeuttaa tehokas pumppu, jolla ilmasäiliöihin saadaan tarvittava paine kädenkäänteessä.

Kuntokaupan valikoimista löydät melontavarusteet edullisin hinnoin. Tutustu ja tilaa!
Järjestys: