FitNord Hiker 300F crosstrainertesti

FitNord Hiker 300F crosstrainertesti
FitNord Hiker 300F crosstrainertesti

ARVOSTELUT : FitNord Hiker 300F crosstrainertesti

4.6 / 5
4,6
36 arvostelua kategoriassa fitnord hiker 300f crosstrainertesti
Etuvetoinen FitNord Hiker 300F on pitkän kehitystyön tulos ja siinä yhdistyvät erilaisten crossareiden parhaat puolet: Usein tukevimmat crossarit ovat suuria ja massiivisia, vievät paljon tilaa ja myös maksavat paljon.  Pienet, sirot ja edullisemmat crossarit taas ovat valitettavasti melko huteria ja askellus jää usein melko lyhyeksi. Hiker 300F:ssä yhdistyvät isompien ja kalliimpien crossareiden tukevuus ja pitkä askelpituus kuitenkin pienikokoisessa ja kohtuuhintaisessa laitteessa!
Pieni crossari, pitkä askelpituus

FitNord Hiker 300F vie pituussuunnassa lattiatilaa alle 160 cm, mikä on erittäin vähän verrattuna muihin etuvetoisiin crossareihin, jotka ovat usein noin parimetrisiä. Tämä pienikokoinen, siirtopyörillä ja -kahvalla varustettu crossari on siis huomattavasti helpompi sijoittaa pienempäänkin tilaan kuin monet kookkaammat crossarit. Ulkonäöltään Hiker 300F on erittäin tyylikäs ja linjakas, joten sen voi huoletta sijoittaa kotona paraatipaikalle!

Usein pienikokoisissa crossareissa askelpituus jää lyhyeksi, mikä tekee laitteesta stepperimäisen, kun crossarilta usein toivotaan pidempää ja hiihtävää askellusta. Hiker 300F:ssä hieman korkeammalle sijoitettu vauhtipyörä mahdollistaa pidemmän askelluksen, ja laitteessa onkin sen pieneen kokoon nähden hyvin pitkä ja sulava askellus.  Hiker 300F:n 51 cm:n askelpituus on jopa pidempi kuin yli 3000 euron arvoisessa Tunturi Platinum -crosstrainerissa, jonka askelpituus on 50 cm. Pitkä askellus tuo lisää tehoa treeniin, kun pakaran ja takareiden saa paremmin töihin. Myös vatsalihakset aktivoituvat, kun jalkaa taakse potkaistessa on keskivartalon pysyttävä hallittuna. Pitkässä askelluksessa lonkankoukistajat eivät jumiudu yhtä helposti kuin porrasmaisessa askelluksessa.

Joskus pienikokoisissa crossareissa käsikahvat saattavat olla melko lyhyet, jolloin laite ei sovellu kaikista pisimmille käyttäjille. Hiker 300F:ssä käsikahvat on suunniteltu tarpeeksi pitkiksi, jotta laite soveltuu kaikenkokoisten kuntoilijoiden käyttöön.

Turvallinen ja jämäkkä laite

Pienikokoiset, edullisemman hintaluokan kotikäytön crossarit ovat valitettavan usein melko heppoisia ja saattavat heilua varsinkin kookkaamman kuntoilijan käytössä. Hiker 300F on tässäkin suhteessa piristävä poikkeus! Laite on rakenteeltaan erittäin vakaa ja jämäkkä, eikä se keiku ja heilu kovemmassakaan treenissä. Hiker 300F painaa 85 kg, joten laite on huomattavasti painavampi ja tukevampi kuin muut saman hintaluokan crossarit, jotka painavat keskimäärin n. 70 kg.

Vakaan ja tukevan rakenteen lisäksi FitNord Hiker 300F-crosstrainerissa on panostettu myös turvallisuuteen: polkimien vakaus on varmistettu tuplaputkilla ja turvaraudoilla, joten jalaksen suistumista kiskoilta on turha pelätä.

Ohjelmistojen osalta maininnan arvoisia ovat sykeohjelmat, joissa vastus säätyy automaattisesti sykkeen mukaan. Vastustaso siis muuttuu kunnon kohotessa, eikä treeni jää jumittamaan paikoilleen!

Kokonaisuutena FitNord Hiker 300F on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen crossari aloittelijoille, aktiivikuntoilijoille ja kaikille siltä väliltä!

FitNord Hiker 300F -crosstrainer lyhyesti

Plussat:
+ Tukeva ja jämäkkä rakenne
+ Pienikokoinen, mahtuu pieneen tilaan
+ Pitkä askellus
+ Helppokäyttöinen näyttöpaneeli
+ Sykeohjelmat
+ Tyylikäs ulkonäkö

Miinukset:
– Laitteesta ei löydy karttaohjelmien kaltaisia herkkuja. Muita miinuksia onkin vaikea löytää!
 
Järjestys:
 • ALE 32 %
  FitNord Hiker 300F Crosstrainer vuoden lisätakuulla
  4.6 / 5

  FitNord Hiker 300F Crosstrainer vuoden lisätakuulla

  849,00 € 1249,00 €

  Tai alk. 32,84 €/kk