FitNord Sprint 200 juoksumattotesti

FitNord Sprint 200 juoksumattotesti
FitNord Sprint 200 juoksumattotesti

ARVOSTELUT : FitNord Sprint 200 juoksumattotesti

4.6 / 5
4,6
59 arvostelua kategoriassa fitnord sprint 200 juoksumattotesti

Testissä FitNord Sprint 200: Edullinen ja tukeva juoksumatto kotiin

Edullista juoksumattoa etsivä joutuu törmäämään usein erilaisiin kompromisseihin: huippunopeus ei aina riitä aktiivikäyttäjälle, tai juoksutuntuma jättää toivomisen varaa rungon rakenteen ja vakauden takia. Onneksi näihin ongelmiin ei törmää FitNord Sprint 200 juoksumaton kanssa, joka FitNord Sprint -malliston edullisimman pään juoksumattoja. Tämä malli keskittyy palvelemaan erityisesti hölkkääjää ja juoksijaa, joka etsii korkeaa suorituskykyä edullisesta hintaluokasta.

FitNord Sprint 200 sijoittuu malliston edullisimmaksi, mutta ei häpeile kuitenkaan ominaisuuksissa. Korkea huippunopeus 20 km/h on poikkeuksellinen piirre tässä hintaluokassa, ja se on monelle aktiivikäyttäjälle enemmän kuin tarpeeksi. Huippunopeus ei ole pelkästään tekninen spesifikaatio, vaan juoksumatto on myös miellyttävä juosta täydellä nopeudella, kuten alhaalta löytyvän videon avulla voit todeta. Myös ulkonäkönsä puolesta FitNord Sprint 200 saa kiitosta. Monenkirjavien juoksumattojen joukosta Sprint 200:n pitkälti mustavalkoinen väritys ja klassinen muotoilu erottuvat edukseen.

Helppokäyttöinen juoksumatto ilman hifistelyä

Käyttökokemus on mallikkaasti toteutettu mm. pikanäppäimien ansiosta, joilla juoksumaton nopeutta ja nousukulmaa voi säätää helposti ja turvallisesti. Pikanäppäimiä nopeuteen on tarjolla 5 kappaletta. Tämän lisäksi valmiita ohjelmia on tarjolla 14 kappaletta ja 3 paikkaa omille ohjelmoitaville ohjelmille. Ohjelmissa on tähän hintaluokkaan yllättävän paljon säätövaraa ja juoksumaton käyttö kaikkinensa on helppoa ja loogista.

Oikeastaan ainut selkeä moitteen sija löytyy siitä, että langatonta sykevyötä käytettäessä juoksumaton vastaanotin tunnistaa sykkeen ja näyttää sykelukeman ajan näytön tilalla. Toisin sanoen ajan näyttö jää piiloon ja harjoituksen kestoa joutuu seuraamaan joko muista mittareista päätellen (esim. juostu matka) tai käyttämään omaa kelloa.  Niille, jotka eivät mittaa sykettä tai käyttävät omaa sykkeenmittausta (esim. Polar tai Suunto), tällä ominaisuudella ei ole merkitystä.

Mainittakoon, että jotain mediaominaisuuksia tästäkin juoksumatosta löytyy. Nimittäin plugiliitännän kautta voit liittää esimerkiksi oman puhelimesi ja kuulet musiikkia juoksumaton kaiuttimista. Riippuen tilasta johon matto tulee, monelle varmaan omat stereot ja muut multimedialaitteet ovat kiinnostavampi vaihtoehto.

Yksinkertaistettu käyttöliittymä sopii käyttäjälle, joka haluaa keskittyä siihen pääasiaan: hyvään juoksutuntumaan. Juoksutuntumassa on sopivasti joustoa ja rungossa sivuttaisliike on hyvin minimoitu.

Kestävä moottori ja tukeva runko

Juoksumaton käyttäjän maksimipaino on 120 kg ja tasavirtamoottori tarjoaa 1,75 hevosvoiman jatkuvan ja 3 hevosvoiman hetkellisen tehon. Kyseinen moottori on käytännössä havaittu erittäin kestäväksi ja tehokkaaksi, mutta ei välttämättä ole se täydellinen ratkaisu painavalle käyttäjälle, joka etsii juoksumattoa pääosin kävelykäyttöön. Tällöin kannattaa suunnata katse FitNord Sprint 300 -malliin, jonka tehokkaampi 2,5 hevosvoiman moottori ja käyttäjän 150 kg maksimipaino tarjoaa innokkaalle kävelijälle varteenotettavan vaihtoehdon. Sprint 200:n teho tosin riittää hienosti hölkkään ja juoksuun, joka rasittaa moottoria vähemmän kuin paljon kitkaa alustan ja hihnan väliin aiheuttava kävely.

Edullisemman pään hintaluokka näkyy lähinnä rungon ja juoksualustan koossa: juoksualustan leveys on 46 cm, mikä riittää useimmille. Samoin kuin enimmäiskäyttäjäpainon kohdalla, suurikokoisen juoksijan tai kävelijän kannattaa mahdollisuuksien mukaan panostaa hankinnassa hieman korkeampaan hintaluokkaan, jolloin juoksualustan koko levenee jopa 52 cm levyiseksi FitNord Sprint 300 ja Sprint 500 -juoksumatoissa. Toisaalta pienempi koko on etu ahtaissa tiloissa, toisaalta leveämpi juoksuhihna parantaa juoksemisen mukavuutta ja jopa turvallisuutta. FitNord-juoksumattojen juoksualustan reunoilla rungossa on oranssit huomioraidat, jotka helpottavat juoksemista keskellä alustaa.


 

FitNord Sprint 200 juoksumatto lyhyesti

Plussat:
+ Suorituskyvyltään erinomainen, 20 km/h huippunopeuden tarjoava juoksumatto
+ Tukeva runko
+ Sopiva jousto ja hyvä juoksutuntuma.
+ Selkeät pikanäppäimet, joiden avulla laitteen käyttö on helppoa ja turvallista.
+ Klassinen muotoilu ja pitkälti mustavalkoinen väritys, joka sopii monenlaiseen sisustukseen.

Miinukset:
- Moottorin teho riittää hyvin hölkkään ja juoksuun, mutta painavalle käyttäjälle kävelyyn moottorin teho 1,75 hv saattaa jäädä alimitoitetuksi.
- Yhteensopivaa langatonta sykevyötä käytettäessä sykkeen näyttö korvaa ajan näytön, jolloin oman kellon käyttäminen harjoituksen keston seuraamiseksi on suositeltavaa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hintaluokassaan FitNord Sprint 200 –juoksumaton ominaisuudet ovat todella erinomaiset. Tilaa nyt Fitnord Sprint 200 -juoksumatto tästä!
Järjestys:
 • ALE 40 %
  FitNord Sprint 200 Juoksumatto vuoden lisätakuulla
  4.6 / 5

  FitNord Sprint 200 Juoksumatto vuoden lisätakuulla

  899,00 € 1499,00 €

  Tai alk. 34,68 €/kk