Kajakkimelat

Kaksilapainen mela kajakkiin

Kajakkimelontaan tarvitaan kaksilapainen mela, jolla melotaan kajakin molemmilta puolilta vuorotellen. Lapaa käännetään ylävartalon avulla tulevan vedon suuntaan ja tehdään veto ylävartalon lihaksilla. Yhden vedon päättyminen aloittaa samalla seuraavan toiselta puolelta. Rytmikkäästä liikkeestä tulee harjoittelemalla tehokas.

Melan lapakulmaa säätelemällä voi vaikuttaa vedon tehokkuuteen ja melan lavan ilmanvastukseen, kun sitä työnnetään eteenpäin seuraavaa vetoa varten. Mitä loivempi lapakulma on, sitä helpompaa veto on tehdä, ja sitä nopeammin sen saa alkamaan. Loivaa eli pientä lapakulmaa suositaan usein virtavesillä. Avoimilla vesillä jyrkempi lapakulma antaa pienemmän ilmanvastuksen ja tehokkaamman vedon.

Monia ilmatäytteisiä kajakkeja, myös FitNord Seal -malleja, voi halutessaan meloa myös kanoottityyliin eli yksilapaisella melalla ja yhdeltä puolelta tehtävällä liikkeellä. Silloin käytetään yksilapaista melaa, jonka päässä on kämmenen sisällä pidettävä kahva samaan tapaan kuin SUP-lautailussa.

Tilaa nyt kajakkimela tehokkaaseen melontaan Kuntokaupalta!
Järjestys: