Juoksumatto kävelyyn

Kävelykäyttöön tulevassa juoksumatossa tärkeimmät ominaisuudet ovat moottorin tehokkuus ja sopiva juoksualusta. Kävely rasittaa moottoria enemmän kuin juokseminen, koska kävellessä askellus kohdistaa alustaan ja sitä kautta moottorille suuremman vastuksen, joten kävelykäyttöön tulevassa juoksumatossa tulisi olla tehokas moottori. Moottorinsa puolesta kävelykäyttöön soveltuvat mm.  Tunturi T60, Tunturi T80 ja FitNord Sprint 500 -juoksumatot.

Alustan valinnassa on pitkälti kyse henkilökohtaisesta mieltymyksestä. Eri kovuusluokan alustat soveltuvat eri käyttäjille. Pehmeämpi, voimakkaasti iskunvaimennettu juoksualusta mielletään usein paremmaksi silloin, kun halutaan suojata jalkoja askeleen tärähdykseltä.

Markkinoilta löytyy myös kooltaan pienempiä moottoroimattomia mattoja, jotka soveltuvat hyvin kuntoilijoille, jotka eivät tarvitse harjoitusohjelmia, ja joilla tila on niukalla. Moottoroimattomassa kävelymatossa kulmaa ei saa säädettyä automaattisesti, joten säädön ajaksi matolta on noustava pois ja nostettava korkeutta käsin. Käyttötuntuman on moottoroidussa ja moottoroimattomassa laitteessa täysin erilainen, joten ennen valinnan tekoa on erityisen tärkeää varmistaa, mitä laitteelta odottaa.

Työpistekäyttöön tarkoitetut kävelymatot ovat kolmas ryhmä kävelymattovalikoimassa. Työpistematot eivät sisällä käsikahvoja tai näyttöä vaan nopeuden säätö tapahtuu langallisen työpöydälle sijoitettavan ohjausyksikön kautta. Työpistekävelymatoissa moottori on välitetty vetämään mattoa yksinomaan kävelynopeuksilla, joten juokseminen ei tällaisilla matoilla onnistu lainkaan. Moottorin välitystapa mahdollistaa parhaan mahdollisien käyttökestävyyden työpistekäyttöön. Työpistekävelymattoa suosittelemme erityisesti niille, jotka kävelevät useita tunteja päivittäin.

Katso alla juoksumattosuosituksiamme tämän hetken valikoimasta. Voit myös kysyä lisätietoja asiakaspalvelustamme chatissä, sähköpostilla tai puhelimitse.

Järjestys: