Juoksumatto kävelyyn

Kävelykäytössä juoksumaton tärkeimmät ominaisuudet ovat moottorin tehokkuus ja sopiva juoksualusta. Kävely rasittaa moottoria enemmän kuin juokseminen, koska kävellessä askellus kohdistuu alustaan aiheuttaen moottorille suuremman vastuksen, joten kävelykäytön juoksumatossa tulisi olla tehokas moottori. Moottorinsa puolesta kävelykäyttöön soveltuvat mm. FitNord Sprint 500 ja FitNord Sprint 300 sekä Tunturi T60, Tunturi T80 -juoksumatot.

Alustan valinnassa on pitkälti kyse henkilökohtaisesta mieltymyksestä. Pehmeämpi, voimakkaasti iskunvaimennettu juoksualusta mielletään usein paremmaksi silloin, kun halutaan suojata jalkoja askeleen tärähdykseltä. Tällainen alusta löytyy mm. FitNord-juoksumatoista.

Rauhalliseen kävelyyn ja työpistekäyttöön on olemassa myös kevytrakenteisempia kävelymattoja. Työpistematot eivät sisällä käsikahvoja tai näyttöä, vaan nopeuden säätö tapahtuu kaukosäätimellä tai puhelinsovelluksella. Työpistekävelymatoissa moottori on välitetty vetämään mattoa yksinomaan kävelynopeuksilla, joten juokseminen ei tällaisilla matoilla onnistu lainkaan. Työpistematoista suosittelemme tutustumaan WalkRo-kävelymattoon, joka on pienikokoinen, tyylikäs ja näppärä kävelymatto kotiin ja toimistoon.

Katso alta juoksumattosuosituksiamme kävelyyn ja tilaa laadukas ja kestävä juoksumatto Kuntokaupalta!
Järjestys: