Juoksumatto kävelyyn

ARVOSTELUT : Juoksumatto kävelyyn

4.6 / 5
4,6
442 arvostelua kategoriassa juoksumatto kävelyyn
Juoksumatto on monipuolinen kuntolaite, joka nimestään huolimatta sopii erinomaisesti myös kävelyyn ja kevyeen liikuntaan. Juoksumatto onkin kasvattanut suosiotaan kuntoilua aloittelevien ja rauhallista tahtia lenkkeilevien keskuudessa.

Säännöllisen kävelyn terveyshyödyt ovat tutkitusti suuret. Kävely muun muassa vahvistaa luustoa, laskee verenpainetta, ehkäisee sydänsairauksia, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja pitää painonnousun kurissa. Kunnon kohenemisen lisäksi kävelyllä on positiiviset vaikutukset myös mielialaan. Jo puolen tunnin päivittäinen kävely tuottaa tuloksia.

Juoksumatolla kävelyn aloittaminen on helppoa ja mitä helpompaa harjoittelu on, sitä säännöllisemmin sitä tulee tehtyä. Kotiin hankitulla juoksumatolla voit kävellä milloin vain säästä välittämättä ja vaikka televisiota katsellessa. Juoksumatolla käveleminen ei rasita niveliä samalla tavalla kuin juokseminen, joten se sopii hyvin myös ylipainoisille. Kunnon kasvaessa ja kehon tottuessa rasitukseen, voi juoksumatolla aloittaa myös kevyen hölkkäämisen.

Kävelyyn soveltuvat useimmat edullisimmistakin juoksumatoista. Juoksumattoa kävelyyn hankittaessa kannattaa arvioida tarkistaa laitteen painoraja, sillä varsinkin painavan käyttäjän hidas kävely juoksumatolla on laitteen moottorille ja voimansiirrolle yllättävän raskasta. Painavalle käyttäjälle suositellaankin tarpeeksi suurella painorajalla ja tehokkaammalla moottorilla varustettua juoksumattoa laitteen käyttöiän maksimoimiseksi. Tehokas moottori kestää pidempään säännöllistä ja pitkäkestoista harjoittelua.

Suositeltavia juoksumattoja kävelyyn alle 90 kg käyttäjille (laitteiden painorajojen puitteissa):

Suositeltavia juoksumattoja kävelyyn yli 90 kg käyttäjille:

Rauhalliseen kävelyyn ja työpistekäyttöön on olemassa myös kevytrakenteisempia kävelymattoja. Työpistematot eivät yleensä sisällä käsikahvoja tai näyttöä, vaan nopeuden säätö tapahtuu kaukosäätimellä tai puhelinsovelluksella. Työpistekävelymatoissa moottori on välitetty vetämään mattoa yksinomaan kävelynopeuksilla, joten juokseminen ei tällaisilla matoilla onnistu lainkaan. Työpistematoista suosittelemme tutustumaan FitNord Sprint Lite -kävelymattoon, joka on helppokäyttöinen, tyylikäs ja näppärä kävelymatto kotiin ja toimistoon.

Katso alta juoksumattosuosituksemme kävelyyn ja tilaa Kuntokaupalta!

Järjestys: