Romutuspalkkio sähköpyörään

ARVOSTELUT : Romutuspalkkio sähköpyörään

4.4 / 5
4,4
1030 arvostelua kategoriassa romutuspalkkio sähköpyörään

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta haettava romutuspalkkio on aiemmilta vuosilta tuttu rahanarvoinen etu, jonka autoilija on saanut ostamalla uuden vähäpäästöisen auton ja romuttamalla vanhan. Romutuspalkkio on toiminut hyvin autokannan uudistamisessa, mutta on myös jäänyt monelta käyttämättä uuden auton suuren hinnan vuoksi. Joulukuun 2020 uudistuksen myötä romutuspalkkio voidaan käyttää myös sähköavusteisen pyörän hankintaan. Näin palkkio on yhä useamman käytettävissä, vaikka uuden auton hankkiminen ei kiinnostaisi tai olisi taloudellisesti mahdollista.

Sähköpyörä on jo monen valinta kulkuvälineeksi auton sijaan. Sähköpyöräilijä säästää autoon verrattuna niin hankintahinnassa, polttoainekustannuksissa, huollon hinnoissa kuin vakuutuksissakin. Lisäksi sähköpyöräily kohottaa kuntoa ja pitää mielen virkeänä. Käytä romutuspalkkio sähköpyörään, niin et korvaa saastuttavaa autoa vähemmän saastuttavalla, vaan saat tilalle oikeasti vähäpäästöisen, nopean ja kätevän kulkuvälineen!

Romutuspalkkion tukikausi on voimassa 1.12.2020 - 31.12.2021 ja rahaa on varattu 8 miljoonaa euroa. Kampanja päättyy aikaisemmin, jos varat loppuvat kesken tukikauden. Haku on alkanut viraston mukaan vilkkaasti.

Vanha auto romuksi, sähköpyörän hankintaan 1000 €

Vanhan ja käytössä olevan auton romuttamisesta voi Traficomilta hakea sähköpyörän hankintaan maksimissaan 1000 euron palkkion. Maksimipalkkion voi saada, mikäli romutuspalkkion ehdot täyttyvät ja sähköpyörän hinta on yli 1000 €.

Miten romutuspalkkio haetaan?

Romutuspalkkion hakeminen sähköpyörää varten on varsin yksinkertaista.

  1. Vie romutuspalkkion ehdot täyttävä autosi romutettavaksi viralliseen vastaanottopisteeseen. Romuttaminen on maksutonta.
  2. Osta mieleisesi sähköpyörä esimerkiksi Kuntokaupalta ja ota talteen kuitti, josta selviää merkki, malli, hinta ja hankintapäivä.
  3. Hae romutuspalkkiota Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisessä asioinnissa.
  4. Hakemus käsitellään ja hyväksytyn hakemuksen jälkeen rahat tulevat tilille.

Huomioi, että sekä auton romuttaminen että sähköpyörän ostaminen on tapahduttava 1.12.2020 - 31.12.2021 välillä. Romutustodistuksen ja ostokuitin päiväys on siis oltava tällä aikavälillä.
 

Minkälaiset ehdot romutettavan auton on täytettävä palkkion saamiseksi?

  • Romutettavan auton on oltava ensirekisteröity vuonna 2010 tai aiemmin
  • Auton on oltava liikennekäytössä romutuspäivänä
  • Vuonna 2021 romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä vuonna 2020 (ja vuonna 2020 romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä vuonna 2019)
  • Palkkion voi saada vain yksityishenkilö, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana vähintään vuoden ajan ennen romutusta

Missä auton voi romuttaa?

Auto on romutettava virallisessa vastaanottopisteessä, josta omistaja saa romutustodistuksen ja tieto romutuksesta tallentuu liikenneasioiden rekisteriin. Romuttaminen virallisissa vastaanottopisteissä on maksutonta.

Viralliset vastaanottopisteet löydät täältä: www.autokierratys.fi

Minkälaisen sähköpyörän romutuspalkkiolla voi ostaa?

Romutuspalkkiota voi käyttää sähköavusteisen polkupyörän hankintaan, mutta ei esimerkiksi sähköpotkulautaan tai vastaavaan.

Sähköavusteisen polkupyörän maksimiteho Suomessa on 250W ja avustettu maksiminopeus 25 km/h. Sähköavusteinen polkupyörä ei saa toimia pelkästään sähkömoottorilla, vaan moottori avustaa ainoastaan poljettaessa.

Romutuspalkkiota voi käyttää kuinka arvokkaaseen sähköpyörään tahansa ja pyörä voi olla myös harrastuskäyttöön sopiva.

Saako romutuspalkkiolla ostetun sähköpyörän myydä?

Romutuspalkkiolla ostettu sähköpyörä on sataprosenttisesti omistajan oma, joten sen saa myydä vapaasti eteenpäin koska vain. Rajoituksia ei myynnin suhteen ole.

Tärkeät päivämäärät 1.12.2020 - 31.12.2021

Romutuspalkkion tukiaika on 1.12.2020 - 31.12.2021, jonka aikana on hoidettava auton romutus, sähköpyörän hankinta ja palkkion hakeminen. Asian suhteen ei kuitenkaan kannata vitkastella, silllä kampanja voi päättyä aikaisemmin, mikäli varatut tukirahat loppuvat kesken.

Lisätietoja romutuspalkkiosta ja hakumenettelystä saat Traficomin verkkosivuilta: https://www.traficom.fi/fi/romutuspalkkio

Huom. Romutuspalkkion hakuaika on päättynyt 31.12.2021.

Kuntokaupalta löydät kattavan valikoiman sähköpyörä kaikkiin tarpeisiin. Käytä romutuspalkkio heti hyödyksi ja tilaa sähköpyörä Kuntokaupalta!

Järjestys: