FitNord Cyclo 500E kuntopyörätesti

FitNord Cyclo 500E kuntopyörätesti
FitNord Cyclo 500E kuntopyörätesti

ARVOSTELUT : FitNord Cyclo 500E kuntopyörätesti

4.1 / 5
4,1
58 arvostelua kategoriassa fitnord cyclo 500e kuntopyörätesti
Kuntopyörämarkkinoilla riittää valinnanvaraa. Kun päätös laitteen hankkimisesta on tehty, voi päänvaivaa aiheuttaa laitteiden suuri hintahaarukka ja erilaiset ominaisuudet. Löytyy edullista manuaalisäätöä, ergometria, itsegeneroivaa virtalähdettä… Mitä ominaisuuksia kalliimpi hinta tuo mukanaan?

Kuntoilulaitevalmistaja FitNordin huippusuosittuun Cyclo-kuntopyöräsarjaan on saapunut uusi tulokas: FitNord Cyclo 500E. Uutuuspyörä sijoittuu kotikäyttöön tarkoitettujen laitteiden valikoimassa ominaisuuksiltaan keskitasoa hieman korkeammalle puolelle, sekä ominaisuuksiltaan että hintatasoltaan. E-kirjain laitteen nimessä viittaa ergometri-ominaisuuteen, iConsole karttaohjelmistoon ja vauhtipyörän massaakin on kehuttu. Mitä nämä oikein tarkoittavat käytännössä?
 

Sähkömagneettivastus tuo pyöräilyyn monia etuja

Ergometri tarkoittaa, että vastuksen teho ilmoitetaan tarkasti watteina. Oikeassa ergometrissa on aina sähkömagneettivastus, sillä se on ainoa tapa oikeasti mitata vastuksen teho; muilla vastusjärjestelmillä teholukemat sen sijaan ovat vain arvioita. Wateista ovat kiinnostuneita ovat mm. tavoitteelliset treenaajat ja kunnon kehittymistä tarkasti seuraavat polkijat, ja ne toimivat yleisimpien kuntotestien pohjana. Jos kiinnostuit vastusjärjestelmistä, niistä voit lukea lisää täältä.

Cyclo 500E:n sähkömagneettivastuksen toinen erinomainen ominaisuus on vastuksen sulavuus ja nopea säätäminen. Vastuksen voi rullasta kääntämällä vaihtaa “nollasta sataan” parissa sekunnissa, vastuksen säilyen yhä tasaisena ilman hypähdystä. Tämän laitteen polkutuntuma ansaitseekin erityismaininnan – polkeminen on raskaimmillakin vastuksilla jouhevaa juurikin sähkömagneettivastuksen sekä kookkaan 12 kg vauhtipyörän ansiosta. Vastuksen säädön nopeus mahdollistaa myös nopeatempoiset intervalli-, HIIT- ja TABATA-treenit, mikä ei ole aina mahdollista hitaammin reagoivilla vastusjärjestelmillä.

Kolmas plussa sähkömagneettivastuksessa on että se mahdollistaa karttaohjelmien sulavan käytön, jossa ohjelman näkymä, nopeus ja polkemisen vastus pelaavat saumattomasti yhteen. Cyclo 500E:hen on saatavilla mm. Kinomap-applikaatio, mikä tuo polkemiseen yllättävän mukavan lisämausteen. Mielikuvitusmatkalle voi lähteä polkemaan vaikka vuorille tai suurkaupungin keskustaan!

Ohjelmia Cyclo 500E:sta löytyy manuaalisen ohjelman lisäksi yhteensä 23 kappaletta: aloittelijoiden sekä edistyneiden ohjelmat, intervallit ja suositut tavoitesykeohjelmat. Viimeisimmissä voi laitteeseen ohjelmoida toivotun syketason ja polkea huoletta – ohjelma säätää vastusta pienemmäksi silloin, kun syke meinaa nousta asetettua rajaa korkeammalle. Tämä on erittäin hyödyllinen ominaisuus mm. kuntoutujille, sydänsairaille, ikääntyneille ja tietenkin peruskunnon vahvistamiseen sekä rasvanpolttoon. Tavoitesykeohjelmia varten on hyvä olla sykevyö, sillä käsikahvoissa sijaitsevat sykekahvat ovat vain suuntaa-antavat, eivätkä käsien hikoillessa ja liikkuessa välttämättä toimi tarpeeksi luotettavasti ohjelman kannalta.


Tukeva runko suurellekin käyttäjälle

Cyclo 500E:n runko on tanakka ja pyörän maksimipainoraja on asetettu 130 kiloon, mikä riittää useimmille polkijoille. Myös monien kuntopyörien kompastuskivi – etuputki ja käsikahvat – pysyvät tässä mallissa erittäin hyvin paikoillaan, eikä ylimääräistä heilumista tapahdu. Runko on etuosasta hyvin matala, eli jalkaa ei tarvitse nostaa korkealle ja näin pyörän selkään asettuminen on helppoa. Siirtelyä helpottamaan laitteesta löytyy siirtopyörät ja jaloissa on korkeussäätimet, jotta sijoittelu onnistuu hieman epätasaisemmallekin alustalle ilman keikkumista.

Standardikokoisten satulan ja polkimien kiinnityksen ansiosta Cyclo 500E:hen voi tarvittaessa vaihtaa lukkopolkimet sekä satulan. Pikasäätöllä satulan korkeuden ja etäisyyden tangosta sekä käsikahvojen kulman voi säätää mieleiseksi. Huomio kuitenkin lyhyille polkijoille: alle 160 cm käyttäjille satulan korkeussäätö voi loppua kesken. Lyhin etäisyys mitattuna satulan keskeltä polkimen kaukaisimpaan ala-asentoon on noin 78 cm. Jos tämä mietityttää, niin otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, niin tarkastetaan asia.Plussat ja miinukset lyhyesti

+ Erittäin tasainen ja tukeva polkutuntuma
+ Tukeva pyörä ei huoju painavankaan käyttäjän alla
+ Vastuksen säätö on tarkka ja nopea, joten laite sopii myös nopeatempoisiin intervallitreeneihin
+ Karttaohjelmat (Kinomap) toimivat sulavasti
– Lyhyille, alle 160 cm käyttäjille penkin säätövara voi loppua kesken
Järjestys:
 • ALE 56 %
  FitNord Cyclo 500E Kuntopyörä
  4.1 / 5

  FitNord Cyclo 500E Kuntopyörä **TOIMITUS 16.8. SAAPUVASTA ERÄSTÄ**

  499,00 € 1149,00 €

  Tai alk. 18,42 €/kk