Sähköpyörä takamoottorilla

ARVOSTELUT : Sähköpyörä takamoottorilla

4.5 / 5
4,5
733 arvostelua kategoriassa sähköpyörä takamoottorilla
Sähköpyörissä käytetään kolmenlaisia moottoreita: etumoottori, keskimoottori ja takamoottori. Kaikissa on omat erityispiirteensä, joten moottorityyppiin kannattaa hieman tutustua ennen sähköpyörän valintaa.

Takamoottori, toiselta nimeltään napamoottori, löytyy usein edullisemmista sähköpyöristä. Sen valmistus- ja asennuskustannukset ovat keskimoottoria edullisemmat, sillä runkoon ei tarvitse tehdä muutoksia ja moottorin asentaminen on helpompaa. Takamoottori on kiinni suoraan takarenkaan akselissa, ja se avustaa pyöräilijää työntämällä takarenkaaseen lisää vauhtia.

Takamoottorin hyviä puolia edullisen hinnan lisäksi on mm. ketjujen ja vaihteiston vähäinen kuormitus. Takamoottorin tuottama energia välittyy suoraan renkaaseen, mikä säästää ketjua ja vaihteistoa polkijan ja moottorin yhteisrasitukselta. Takamoottori mahdollistaa myös ns. "vapaamatkustuksen" - polkimien liikkuessa se avustaa aina, vaikka polkija vain liikuttaisi polkimia pienellä vaihteella käyttämättä suurta voimaa.

Takamoottori on joko päällä tai se ei ole - polkimien liikkeestä aktivoituessaan pyörä lähtee siis hieman vauhdikkaammin liikkeelle kuin keskimoottorilla varustettu sähköpyörä. Mikäli kaipaat erittäin sulavaa pyöräilytuntumaa, on hyvä käydä koeajamassa takamoottorillisen sähköpyörän lisäksi myös keskimoottorilla varustettu versio.

Tutustu tästä erinomaisiin takamoottorilla varustettuihin sähköpyöriimme ja tilaa omasi Kuntokaupalta!
Järjestys:
 • ALE 40 %
  FitNord Agile Sähköpyörä (vaihteeton)
  4.1 / 5

  FitNord Agile Sähköpyörä (vaihteeton)

  899,00 € 1499,00 €

  Tai alk. 34,68 €/kk

 • FitNord Ava 300 Sähköpyörä, valkoinen (720 Wh tehoakku)
  4.6 / 5

  FitNord Ava 300 Sähköpyörä, valkoinen (720 Wh tehoakku)

  2499,00 €

  Tai alk. 58,33 €/kk

 • FitNord Ranger 300 Sähkömaastopyörä (690 Wh tehoakku)
  4.4 / 5

  FitNord Ranger 300 Sähkömaastopyörä (690 Wh tehoakku)

  2499,00 €

  Tai alk. 58,33 €/kk