FitNord Racer 500 spinningpyörätesti

FitNord Racer 500 spinningpyörätesti
FitNord Racer 500 spinningpyörätesti

ARVOSTELUT : FitNord Racer 500 spinningpyörätesti

4.7 / 5
4,7
47 arvostelua kategoriassa fitnord racer 500 spinningpyörätesti
FitNord Racer 500 -spinningpyörä on odotettu uutuus FitNord-tuoteperheessä. Jo pyörän kuljetuspakkausta siirrellessä huomaa, ettei kyseessä ole se heppoisin kuntoiluväline. Pakkaus painaa yli 60kg ja pyörä koottuna muutaman kilon vähemmän. Kuitenkin itse kokoaminen on vaivatonta pelkistetyn rakenteen johdosta ja spinningpyörä sopii muotokielensä puolesta vaikka olohuoneeseen. Massiivisen vauhtipyörän omaava pyörä siirtyi jouhevasti näppärien apupyörien avulla, eikä tämän siirtelyssä huoneiden välillä ollut haasteita.

Satulaan istuttaessa tuntee istuvansa tukevasti, eikä pyörä heilunut kokeilumielellä seistenkään polkiessa. Maksimikäyttäjäpainoksi on asetettu 135kg, jolloin painavempikin polkija saa turvallisesti harjoiteltua. Kohtuullisen hintaluokan spinningpyörät magneettivastuksella ovat harvassa ja tästä syystä vastuksensäädön tuntuma kiinnosti erityisesti. 20kg vauhtipyörä rullaa erittäin tasaisesti tuoden miellyttävän polkutuntuman ja tuntuma pysyy äkillisestikin vastusta lisäämällä kontrollissa. Huoltovapaa ja portaaton magneettivastus toimii luvatusti: Jarruttaa pehmeästi ja toimii äänettömästi.

Magneettivastus tuntuu suorastaan taikuudelta verrattuna perinteiseen spinningpyörien vastusmekanismiin, jossa magneetin sijaan jarruttavana tekijänä toimii mekaaninen kitkapala. Säätömekanismista riippuen kitkapala on verrattavissa polkupyörän jarrupaloihin, ja sitä joutuu ajoittain säätämään. Magneettivastuksessa tämä vaihe puuttuu kokonaan, sillä magneetti ei kulu käytössä. Huonoja puolia kokeilun perusteella vastuksen säädöstä ei löydy, joten herääkin kysymys: miksei magneettivastuksella toimivia spinningpyöriä ole enempää?

Säätömahdollisuudet ovat Racerissa spinningpyörien tapaan hyvät. Sekä satula että ohjaustanko liikkuvat korkeussuunnan lisäksi myös eteen- ja taaksepäin. Lisäksi satulan standardikiinnitys mahdollistaa satulan vaihtamisen, mikäli haluaa käyttää vaikkapa samaa satulaa kuin kesällä polkupyörässä. Tangossa otevaihtoehtoja riittää, joten mieleisen ajoasennon löytää varmasti eri kokoiset ja -muotoiset polkijat.Racer 500:ssa viehättää ennen kaikkea sen yksinkertaisuus ja huolettomuus. Tästä pyörästä ei löydy näyttöä eikä tekniikkaa, mutta niidenkin edestä linjakasta rautaa ja sileän sulavaa polkutuntumaa. Nykytekniikan faneja varten ohjaustankoon on kuitenkin integroitu tablettiteline, joten digipimentoon ei tarvitse ryhtyä. Jotkut saattavat varmasti kaivata harjoitustietoja näytölle, joten siinäpä on tämän kokeilun perusteella toistaiseksi ainoa kehityskohde tulevaisuuteen.

Plussat ja miinukset:

+ Tyylikkään näköinen spinningpyörä
+ Vastuksen säätö toimii täydellisesti: portaatttomasti, äänettömästi, pehmeästi
+ Polkutuntuma erittäin sulava
+ Ajoasennon säätäminen helppoa hyvien säätömahdollisuuksien ansiosta
– Digitaalista matkamittaria tai näyttöä ei ole toistaiseksi saatavilla
Järjestys:
 • ALE 45 %
  FitNord Racer 500 Spinningpyörä + VUODEN LISÄTAKUU
  4.7 / 5

  FitNord Racer 500 Spinningpyörä + VUODEN LISÄTAKUU

  649,00 € 1199,00 €

  Tai alk. 25,45 €/kk