Sähköpyörä vai tavallinen polkupyörä

ARVOSTELUT : Sähköpyörä vai tavallinen polkupyörä

4.4 / 5
4,4
1103 arvostelua kategoriassa sähköpyörä vai tavallinen polkupyörä
Oli kyseessä sitten sähköpyörä tai tavallinen polkupyörä, pyöräily on tehokas liikuntamuoto kunnon kohotukseen, painon hallintaan ja terveyden edistämiseen. Selvää on, että sähköpyörä häviää polkupyörälle kuormittavuudessa, mutta vaikka sähköpyöräilyssä fyysinen kuormitus jää tavallista pyöräilyä pienemmäksi, se kuitenkin yltää täyttämään terveysliikunnan suositukset ja riittää näin terveysvaikutusten aikaansaamiseen. Tämä koskee sähköpyörän kaikkia avustustasoja.

Kuntoilun kannalta

Sähköpyöräily tekee pyöräilystä helpompaa, mutta käy silti kuntoilusta. Sähköpyöräilyn etuna on se, että sillä voi vauhdista tinkimättä kulkea pidempiä matkoja sekä epätasaisempia maastoja ilman samaa fyysistä ponnistelua verrattuna tavalliseen polkupyörään. Sähköpyöräily lisää myös poljettuja kilometrimääriä, sillä kynnys lähteä liikkeelle on sähköpyörän kanssa pienempi kuin tavallisella pyörällä. Sähköpyöräilijä onkin suurella todennäköisyydellä liikkunut päivän mittaan enemmän kuin tavallinen pyöräilijä. Sähköpyörän hankkiminen madaltaa kynnystä lähteä liikkeelle ja saa ihmiset pyöräilemään useammin ja pidempiä matkoja. Tällä on suuri merkitys etenkin energiankulutuksen kannalta, koska sähköpyöräilijän päivittäinen kokonaisenergiankulutus nousee suuremmaksi kuin lyhyempiä matkoja tavallisella pyörällä kulkevan.

Ajotuntuma ja vauhti

Molemmissa on tietenkin omat puolensa. Sähköpolkupyörällä liikkuu mukavasti ja helpommin halutessaan. Se ei ole huoltamisen kannalta sen hankalampi polkupyörään verrattuna sekä se lisää tutkitusti liikunnan määrää.
Tavallisen polkupyörän etuna on sen edullisempi hinta ja kevyt paino. Keveyden vuoksi myös sen huippunopeus on suurempi ja pyörän liikuteltavuus on selvästi kätevämpää. Oli sitten kyse sähköpyörästä tai tavallisesta pyörästä, suurin osa pyöräilystä tapahtuu alle 25 km/h nopeuksissa. Sähköpyörän moottorin avustaessa kuljettajaa 25 km/h nopeuteen asti voidaan todeta, että useimmissa nopeuksissa sähköpyörä tarjoaa paremmat edut. Ylämäet ja vastatuuli eivät hidasta polkemista ja liikenteen mukana pysyy helpommin nopeamman kiihtyvyyden ansiosta.

Huoltaminen

Sähköpolkupyörän ja tavallisen polkupyörän huolto ei eroa paljoa toisistaan, sillä molemmissa on kuitenkin suhteellisen samat huollettavat mekaaniset osat. Sähköpyörän sähköosien toimivuuden puolesta olisi silti hyvä pitää pyörä puhtaana sekä akku ladattuna ja oikein säilytettynä.

Tutustu Kuntokaupan laajaan sähköpyörä valikoimaan ja tilaa omasi nyt!
Järjestys: