Helsingin yliopiston tutkimus: Hulavanne kaventaa vyötäröä 4 kertaa tehokkaammin kuin kävely

Helsingin yliopiston tutkimus: Hulavanne kaventaa vyötäröä 4 kertaa tehokkaammin kuin kävely
Helsingin yliopiston tutkimus: Hulavanne kaventaa vyötäröä 4 kertaa tehokkaammin kuin kävely

ARVOSTELUT : Helsingin yliopiston tutkimus: Hulavanne kaventaa vyötäröä 4 kertaa tehokkaammin kuin kävely

4.1 / 5
4,1
82 arvostelua kategoriassa helsingin yliopiston tutkimus: hulavanne kaventaa vyötäröä 4 kertaa tehokkaammin kuin kävely
Helsingin yliopiston tuore tutkimus muuttaa käsityksiämme liikunnan tehosta laihdutuksessa. Tutkimustulos on mielenkiintoinen ja merkittävä, sillä rasvanpoltto paikallisesti juuri vyötäröltä on perinteisesti koettu haastavaksi.
 
Hulavanteen pyörittämistä tutkittiin ensimmäistä kertaa vuonna 2019 lääketieteen professori Hannele Yki-Järvisen tutkimusryhmän toteuttamassa tutkimuksessa, jossa verrattiin kävelyn ja hulavanteen terveysvaikutuksia.
 
Helsingin yliopiston tutkimus suoritettiin 1,5 kg hulavanteella. Tutkimuksen perusteella hulavanne kavensi vyötäröä kuuden viikon tarkastelujaksolla yli neljä kertaa tehokkaammin kuin kävely. Päivittäinen 13 minuutin hulavanteen pyöritys kavensi vyötäröä keskimäärin 3,1 cm, kun taas päivittäinen 10 000 askeleen kävely 0,7 cm. Hulavannetta pyörittämällä keskivartalon rasvamäärä pieneni, keskivartalon lihakset vahvistuivat ja huonon LDL-kolesterolin määrä väheni tutkimukseen osallistuneilla.

Painollinen hulavanne tehokkain

Tutkimustulokset saavutettiin painollisella hulavanteella, joka vahvistaa keskivartalon lihaksia ja kaventaa vyötäröä huomattavasti painotonta muovivannetta tehokkaammin. Painollista vannetta on myös helpompi pyörittää kuin painotonta lasten hulavannetta. Painohulavanteiden sisäpinnassa on aaltomainen kohokuvio, joka helpottaa pyörittämistä ja aktivoi tehokkaasti keskivartaloa.

Painollinen hulavanne koostuu yhteen kytkettävistä pehmustetuista osista, joten vanteen voi tarvittaessa myös purkaa osiin. Hulavanteen pyörityssuuntaa kannattaa vaihtaa harjoituksen puolivälissä, jotta keskivartalon lihakset kehittyvät tasaisesti.

Hulavanteella huomattavia terveysvaikutuksia

Hulavanteella saavutettu vyötärön kaventuminen ei ole vain ulkonäkökysymys, vaan sillä on myös merkittäviä terveysvaikutuksia. Keskivartalolihavuus on kansanterveydellisesti suuri ongelma, jonka on todettu lisäävän kakkostyypin diabeteksen sekä sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Lisäksi hulavanteen pyöritys vahvistaa keskivartalon lihaksia. Vahva keskivartalo parantaa ryhtiä, ehkäisee selkävaivoja ja parantaa toimintakykyä. 
 
Helsingin yliopiston tutkimuksessa saavutetut tulokset ovat merkittäviä, sillä on vaikea nimetä muita tieteellisesti todistettuja keinoja polttaa paikallisesti vyötärörasvaa.1.5 kg hulavanne sopii erinomaisesti hulatreeniin aloitukseen mutta myös edistyneemmälle treenaajalle.

Tilaa tästä: Fysioterapeuttien suosittelema hulavanne 1.5 kg


Lähde:

Helsingin yliopisto, LL Mari Lahelma ja lääketieteen professori Hannele Yki-Järvinen, 2019: Effects of Weighted Hula-Hooping Compared to Walking on Abdominal Fat, Trunk Muscularity, and Metabolic Parameters in Overweight Subjects: A Randomized Controlled Study
 

Järjestys:
 • Fysioterapeuttien suosittelema: Hulavanne 1 kg
  4.1 / 5

  Fysioterapeuttien suosittelema: Hulavanne 1 kg

  27,90 €

  Tai alk. 0,97 €/kk

 • Pinkki-harmaa hulavanne
  4.0 / 5

  Fysioterapeuttien suosittelema: Hulavanne 1.2 kg, FitNord

  29,90 €

  Tai alk. 1,04 €/kk

 • Musta-harmaa hulavanne
  4.2 / 5

  Fysioterapeuttien suosittelema: Hulavanne 1.5 kg, FitNord

  34,90 €

  Tai alk. 1,21 €/kk