Tunturi Competence F20 ja Tunturi Competence F40 kuntopyörävertailu

Tunturi Competence F20 – helppokäyttöinen perusmalli

Tunturi Competence F20 on helppokäyttöinen kuntopyörä, joka sopii erityisesti aloittelijoille tai muutoin erittäin yksinkertaista kuntopyörää etsiville kotikuntoilijoille. F20 on hyvin samantyyppinen pyörä kuin Tunturin vanhan GO-malliston suosittu peruspyörä GO Bike 30.

F20:ssä on 8 vastustasoa ja 3 eri harjoitusohjelmaa, joita on helppo käyttää selkeän käyttöliittymän ansiosta. Ohjelmilla kikkailijoille tämä laite ei tarjoa liiemmin virikkeitä, mutta simppeliä kuntopyörää arvostavalle F20 sopii mainiosti. F20:n vastustehon maksimi on 250 wattia, eli pyörän maksimivastuskin on melko kevyt. Näin ollen pyörä sopii parhaiten kuntoiluharrastuksen aloittamiseen tai iäkkäämmälle käyttäjälle, mutta kovakuntoiselle aktiiviliikkujalle vastus saattaa jäädä liian kevyeksi.

Manuaalisäätöisen magneettivastuksen vuoksi Tunturi Competence F20 ei tarvitse verkkovirtaa. Näyttöpaneelin virtalähteenä toimivat AA-paristot, joten laitteen voi sijoittaa kotona helposti haluamaansa paikkaan, mikä on F20:n selkeä vahvuus ja monille käyttäjille tärkeä ominaisuus.

Tunturi Competence F40 – koko perheelle ja eritasoisille kuntoilijoille

Tunturi Competence F40 on F20:en verrattuna hieman monipuolisempi kuntopyörä, joka sopii eri harjoitustasoihin, niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kotikuntoilijalle. F20:stä poiketen F40 toimii verkkovirralla, joten se on sijoitettava pistorasian läheisyyteen.

Competence F40:ssä on 32 vastustasoa ja 19 eri harjoitusohjelmaa. Myös F40 on F20:n tavoin selkeä ja helppokäyttöinen. Competence F40:ssä on teoriassa mahdollisuus hyödyntää myös Tunturin mainostamia karttaohjelmia, joiden toimivuudesta F40:ssä emme voi kuitenkaan antaa täysiä pisteitä: Sovellusten käyttö tabletilta on melko kankeaa, eikä yhteensopivuuskaan ole täysin aukoton. Sovellukset näyttävätkin toimivan kunnolla vasta kalleimman hintaluokan Endurance E80:ssä, mutta edullisemmissa malleissa niille ei kannata laskea suurta painoarvoa.

Katso videolta, mitä Kuntokaupan Matias sanoo vertailussa olevista pyöristä sekä Kinomap-karttaohjelman toimivuudesta!

Kurkista myös, miten helposti satulan säätö onnistuu sekä korkeus- että syvyyssuunnassa:

Kumpi pyörä kannattaa valita?

Ulkonäöltään ja mitoiltaan nämä kaksi pyörää ovat täysin identtiset, minkä lisäksi molemmista löytyy 9 kg:n vauhtipyörä. Molemmat pyörät sopivat myös iäkkäämmille käyttäjille matalan rungon ansiosta. Plussana mainittakoon myös hyvät käsikahvat, jotka mahdollistavat monenlaiset otteet ja asennot. Lisäksi molemmissa pyörissä on leveät ja varsin pehmeät satulat, jotka saavat kiitosta testiryhmältämme.

Varsinaiset erot pyörien välillä löytyvät ohjelmista ja vastustasoista: laajemman ohjelmavalikoiman lisäksi F40:ssä on enemmän vastustasoja ja servosäätöinen kestomagneettivastus, jonka ansiosta vastuksen säätäminen käy jouhevammin. F20:ssä vastusta säädetään manuaalisesti säätönupista ja myös vastustasoja on vähemmän. Tämäntyyppinen manuaalinen vastuksensäätö on hieman hitaampaa, mutta sopii turvallista ja hyvin pelkistettyä pyörää etsivälle.

Enemmän ohjelmia ja vastustasoja kaipaavalle suosittelemmekin Competence F40 -kuntopyörää. F40 on myös oivallinen valinta, jos taloudessa on useampia eritasoisia kuntopyörän käyttäjiä. Jos taas kaipaat yksinkertaista ja edullisempaa peruspyörää, on F20 sopiva valinta.  Plussaa myös F20:n vapaa sijoitettavuus ilman johtoihin kompastelua.

Laitevertailu: Tunturi Competence F20 ja F40

Yhteenvetona voidaan todeta, että hinta-laatusuhde on molemmissa pyörissä kohdallaan. Treeniin vaihtelua kaipaava saa kuitenkin kuntoilusta enemmän irti eri harjoitustasoihin paremmin sopivan F40:n kanssa. Jos taas pyörä tulee täysin peruskäyttöön ja käyttöä on kohtuullisen vähän, eivätkä useammat ohjelmat ja vastustasot tuo lisäarvoa, on edullisempi Tunturi Competence F20 -kuntopyörä jo riittävä.

Kuten edellä on mainittu, hintalapultaan vertailtavat pyörät ovat Tunturin uutuusmalliston edullisimpia. Keskenään pyörillä on 100 euron hintaero, mikä selittyy hyvinkin perustellusti F40:n monipuolisuudella F20:en verrattuna. Jos käyttö on oletettavasti kohtuullisen aktiivista, käyttäjiä on useampi, eivätkä seuraavan kuukauden aamupuurot jää pienen hintaeron vuoksi ostamatta, kannattaa ehdottomasti kaivaa taskusta tuo lisähinta ja hankkia servosäätöinen Tunturi F40 -kuntopyörä.

Lisäominaisuuksia, -mukavuutta ja -haastetta kaipaavien kannattaa tutustua myös FitNord Cyclo 500-malliin

Järjestys:
 • ALE 25 %
  4.56666667     / 5
  Tunturi F20 Competence Kuntopyörä

  Tunturi F20 Competence Kuntopyörä

  449,00 € 599,00 €

  Tai alk. 18,71 €/kk

 • ALE 30 %
  4.45238095     / 5
  Tunturi F40 Competence Kuntopyörä

  Tunturi F40 Competence Kuntopyörä

  495,00 € 709,00 €

  Tai alk. 20,62 €/kk