Kajakki kuntoiluun

Kajakki kuntoiluun
Kajakki kuntoiluun

Kuntoilukäytttö edellyttää kajakilta monipuolisia ominaisuuksia. Kajakin olisi hyvä olla suuntavakaa, sillä kuntoilija liikkuu usein avoimillakin vesialueilla ja tuulisissakin oloissa. Molemmat vaativat kajakilta myös sivuttaisvakautta, ettei meno katkea kaatumiseen. Mitä vähemmän käyttäjällä on kokemusta, sitä enemmän sivuttaisvakautta tarvitaan. Näistä huolimatta kajakin ei olisi hyvä olla kovin raskas.

Pitkä- ja kapearunkoinen kajakki liikkuu vedessä pienemmällä vastuksella kuin lyhyt- ja leveärunkoinen. Sivuttaisvakaudessa kapea runko taas kostautuu. Mitä kapeampi kajakki on, sitä kiikkerämpi se on sivusuunnassa, ja sitä enemmän taitoa se vaatii melojalta. Seal-kajakkeja on vaikea saada kaatumaan, vaikka yrittäisi!

FitNord Seal 300

Yhdelle melojalle ja retkitavaroille suunniteltu FitNord Seal 300 on ketteräliikkeinen, mutta siliti sivuttais- ja suuntavakaa kajakki, joka toimii parhaiten pienipiirteisillä vesialueilla. Se kääntyy ketterästi pikkujoissa, koskireiteillä tai vaikka runsaskasvustoisilla lahdilla. 300-mallin pohjassa on  tyhjennysaukot, joista kajakin pohjaan pääsee hieman vettä, mutta aukot päästävät myös aaltojen tuoman veden valumaan kajakista pois.

300-malli ei sovi kahdelle hengelle, sillä istuintila ei riitä. Kompakti pituus rajoittaa myös nopeutta laajoilla ja avoimilla vesialueilla. Pienen kokonsa ansiosta kajakki on kuitenkin kevyt käsiteltävä. Dropstitch-pohja sekä ilmakammiot tekevät siitä erittäin vakaan kompaktista koosta huolimatta. Vakainevä lisää huomattavasti kajakin suuntavakautta laajoilla ja avoimilla vesillä.

FitNord Seal 390 Pro

Isompi Seal 390 Pro -malli toimii erinomaisesti myös kaksikkona, joten mallilla voi meloa yksin tai kaksin. Pituus antaa enemmän suuntavakautta, ja pitkä vesilinja auttaa myös vauhdin pitämisessä. Laajoilla ja avoimilla vesialueilla 390 Pro on pikkusisartaan vakaampi ja sujuvammin liikkuva valinta.

Pitempi runko tekee 390 Pro -mallista hieman pikkusisartaan painavamman, mutta kokonaispaino on silti kevyt ja varsin helposti käsiteltävä. Kuten Seal 300 -mallissa, vakainevä on suositeltava varuste kuntoilukäytössä. Se tuo selvästi lisää suuntavakautta avoimilla vesillä, ja meloja voi pitää vauhtia kuntoilutavoitteensa mukaan. Virtavesillä tai muutoin matalissa vesissä liikuttaessa se kannattaa irrottaa.

Laadukkaat kajakit kuntoiluun löydät Kuntokaupalta! Tilaa omasi heti!
 
Järjestys: