Kajakki kuntoiluun

Kajakki kuntoiluun
Kajakki kuntoiluun

ARVOSTELUT : Kajakki kuntoiluun

4.4 / 5
4,4
62 arvostelua kategoriassa kajakki kuntoiluun

Kuntoilukäytttö edellyttää kajakilta monipuolisia ominaisuuksia. Kajakin olisi hyvä olla suuntavakaa, sillä kuntoilija liikkuu usein avoimillakin vesialueilla ja tuulisissakin oloissa. Molemmat vaativat kajakilta myös sivuttaisvakautta, ettei meno katkea kaatumiseen. Mitä vähemmän käyttäjällä on kokemusta, sitä enemmän sivuttaisvakautta tarvitaan. Näistä huolimatta kajakin ei olisi hyvä olla kovin raskas.

Pitkä- ja kapearunkoinen kajakki liikkuu vedessä pienemmällä vastuksella kuin lyhyt- ja leveärunkoinen. Sivuttaisvakaudessa kapea runko taas kostautuu. Mitä kapeampi kajakki on, sitä kiikkerämpi se on sivusuunnassa, ja sitä enemmän taitoa se vaatii melojalta. Seal-kajakkeja on vaikea saada kaatumaan, vaikka yrittäisi!

FitNord Seal One

Yhdelle melojalle ja retkitavaroille suunniteltu FitNord Seal One on ketteräliikkeinen, mutta siliti sivuttais- ja suuntavakaa kajakki, joka toimii parhaiten pienipiirteisillä vesialueilla. Se kääntyy ketterästi pikkujoissa, koskireiteillä tai vaikka runsaskasvustoisilla lahdilla.

Seal One -malli ei sovi kahdelle hengelle, sillä istuintila ei riitä. Kompakti pituus rajoittaa myös nopeutta laajoilla ja avoimilla vesialueilla. Pienen kokonsa ansiosta kajakki on kuitenkin kevyt käsiteltävä. Dropstitch-pohja sekä ilmakammiot tekevät siitä erittäin vakaan kompaktista koosta huolimatta. Vakainevä lisää huomattavasti kajakin suuntavakautta laajoilla ja avoimilla vesillä.

FitNord Seal Two

Isompi FitNord Seal Two -malli toimii erinomaisesti myös kaksikkona, joten mallilla voi meloa yksin tai kaksin. Pituus antaa enemmän suuntavakautta, ja pitkä vesilinja auttaa myös vauhdin pitämisessä. Laajoilla ja avoimilla vesialueilla Seal Two on pikkusisartaan vakaampi ja sujuvammin liikkuva valinta.

Pitempi runko tekee Seal Two -mallista hieman pikkusisartaan painavamman, mutta kokonaispaino on silti kevyt ja varsin helposti käsiteltävä. Kuten Seal One -mallissa, vakainevä on suositeltava varuste kuntoilukäytössä. Se tuo selvästi lisää suuntavakautta avoimilla vesillä, ja meloja voi pitää vauhtia kuntoilutavoitteensa mukaan. Virtavesillä tai muutoin matalissa vesissä liikuttaessa se kannattaa irrottaa.

Laadukkaat kajakit kuntoiluun löydät Kuntokaupalta! Tilaa omasi heti!
Järjestys: