Juoksumaton voitelu

ARVOSTELUT : Juoksumaton voitelu

4.7 / 5
4,7
3 arvostelua kategoriassa juoksumaton voitelu

Juoksumaton voiteluntarve suositellaan tarkistamaan kerran kuukaudessa

Juoksumaton voiteluntarve tarkistetaan kokeilemalla maton alustaa. Jos matto on selvästi rasvaisen oloinen, ei voitelua tarvita. Jos matto liikkuu nihkeästi ja sen pinta tuntuu kuivalta, on matto syytä voidella. On huomioitava, että liiallinen voitelu on jopa huonompi asia kuin liian vähäinen voitelu, eli suosittelemme varovaisuutta voitelun suhteen. Katso videolta, kuinka voitelu tapahtuu!

Näin voitelet juoksumaton:

Juoksumaton voiteluun tarvitaan voiteluaine ja pala paperia.

  1. Kokeile kädellä maton ja alustan välistä; jos käsi jää kuivaksi, on voiteluainetta syytä lisätä. Jos väli tuntuu nihkeältä, on öljyä riittävästi.
  2. Työnnä voiteluainepullon suutinosa varovasti pohjalevyn ja maton väliin mahdollisimman lähelle pituussuunnassa maton keskiosaa.
  3. Annostele voiteluainetta yksi noin sekunnin painallus
  4. Irrota suutinputki/pilli varovasti voiteluainepullosta siten, että suutinputki jää vielä maton alle paikalleen pariksi minuutiksi. Näin putkeen jäänyt voiteluaine saadaan rauhassa valutettua maton väliin. Putken päässä oleva liitososa kannattaa nostaa hieman ylös ja suojata talouspyyhkeellä, ettei voiteluainetta valu lattialle.
  5. Vedä suutinputki pois maton ja pohjalevyn välistä ja siisti mahdolliset ylimääräiset voiteluaineroiskeet paperilla pois.
  6. Laita juoksumatto päälle ja anna pyöriä kävelyvauhtia noin 10 minuttia. Voit myös kävellä matolla, jolloin voiteluaine levittyy nopeammin.