Sähköpyörällä ajaminen oikein

ARVOSTELUT : Sähköpyörällä ajaminen oikein

4.3 / 5
4,3
981 arvostelua kategoriassa sähköpyörällä ajaminen oikein

Sähköpyörällä ajaessa ajotapaan kannattaa kiinnittää suurta huomiota. Tietynlaiset vakaumukset ajotyylissä saattavat kuluttaa sähköpyörän osia, kuten ketjuja nopeampaa sekä rasittaa vaihderattaita turhan paljon. Tiedostamalla muutamat vinkit ajaessa kasvattaa sähköpyörän ja sen osien elinkaarta huomattavasti!

Avustustasojen ja vaihteiden käyttö

Tehokkaalla moottorilla varustetulla sähköpyörällä saattaa helposti lähteä liikkeelle tai ylämäkeen suurimmalla avustustasolla ja vain tiettyjä vaihteita käyttäen. Kyseinen ajotyyli kuitenkin kuluttaa vaihderattaita sekä ketjuja nopeammin ja epätasaisemmin. Mitä enemmän vääntöä ketjuun kohdistuu, sitä suurempaa rasitus on. Tämä voi pahimmassa tapauksessa katkaista ketjut kesken ajon. Voimalinjoja kannattaa säästää vaihtamalla vaihteita nopeuden mukaan. Tässä tarkoituksena on pitää poljinnopeus mahdollisimman tasaisena, jolloin vaihteistoa käytettäisiin koko laajuudella mikä kuluttaisi rattaita ja ketjuja hitaammin ja tasaisemmin. Vaihteita myös suositellaan vaihdettavaksi vain ajettaessa eikä pysähdyksissä. Liikkeelle lähtiessä ketjuun kohdistuu sen verran suuri voima, että ketjujen ja rattaiden kuluminen tapahtuu nopeastikin.

  • Suhteuta avustustaso ja vaihde aina vauhtiin ja maastoon sopivaksi
  • Liikkeelle lähtiessä vaihde sekä avustustaso kannattaa olla mahdollisimman pieni
  • Vaihda vaihteita vain ajaessa äläkä ikinä pysähdyksissä ollessa
  • Jotta polkeminen ei tuntuisi nykimiseltä, alenna avustustaso maaston ja vauhdin mukaan. Pehmeämpi kyyti takaa myös paremman ajokokemuksen

Sähköpyörällä voi siis ajaa myös väärin, mutta ottaen huomioon edellä mainittuja vinkkejä, saa ajokokemuksen paremmaksi ja samalla säästää oman sähköpyörän elinkaarta ja sen osien kuntoa. Myös oma kunto sekä terveys kohenee, kun ei aina päästä itseään helpolla ja valitse suurinta mahdollista avustustasoa.

Tutustu siis Kuntokaupan laajaan sähköpyörä valikoimaan, tilaa sähköpyörä oikeaan käyttötarkoitukseen, lue edellä mainitut ohjeet ja uppoudu sähköpyörien tarjoamaan upeaan pyöräilykokemukseen!

Järjestys: