Ilmatäytteisen kajakin hoito-ohjeet

ARVOSTELUT : Ilmatäytteisen kajakin hoito-ohjeet

4.4 / 5
4,4
63 arvostelua kategoriassa ilmatäytteisen kajakin hoito-ohjeet

Puhdistus

Ilmatäytteiset kajakit kannattaa ajoittain puhdistaa irtoroskista ravistamalla. Se on helpointa, kun kajakki on kuiva ja pumpattu sellaiseen paineeseen, että ilmasäiliöt ovat muodossaan. Täyttä käyttöpainetta ei tarvita.

Halutessaan tahroja voi poistaa miedolla pesuaineella ja lämpimällä vedellä. Älä käytä liuotin- tms. pesuaineita tai kuumaa vettä. Huuhtele pesuaine vedellä ja kuivaa kajakki ennen varastointia.

Säilytys

Säilytä kajakkia kuivassa paikassa pölyltä, hiekalta sekä auringonvalolta suojattuna. Mitä parempi tuuletus säilytyspaikassa on, sitä paremmin kajakkiin jäävä kosteus kuivuu pois. Vältä märän kajakin pakkaamista ja viemistä suoraan säilytykseen, silloin kajakki voi homehtua. Näkyvä vesi kannattaa pyyhkiä kajakista kankaalla tms. ennen pakkaamista.

Jos säilytät kajakkia vetoketjulla tms. suljettavassa laukussa, vetoketjua kannattaa pitää hieman auki säilytyksen aikana, jotta kajakki ei ummehdu.

Jos säilytät kajakkia pumpattuna, päästä säiliöistä hieman ilmaa ennen säilytystä – älä siis säilytä kajakkia pitkään täydessä käyttöpaineessa, kun et käytä sitä! Älä myöskään jätä käyttökuntoon pumpattua kajakkia suoraan auringonvaloon retkien välillä. Lämpenevä ilma laajenee kajakin sisällä, jolloin paine nousee.

Vaurioiden korjaus

Jos kajakkiin tulee vaurio, puhdista ja kuivaa korjattava alue huolellisesti. Tyhjennä kajakki ja leikkaa paikkausmateriaalista vähintään 1-2 cm vauriokohtaa suurempi pala. Levitä vaurioalueelle tasainen kerros paikkaussarjan liimaa, kiinnitä korjauspala vauriokohtaan huolellisesti ja anna kuivua 24 tuntia kuivassa ja lämpimässä paikassa. Näin korjaus saavuttaa lopullisen lujuutensa.

Voit karhentaa vauriokohdan pintaa hienolla hiekkapaperilla ennen liimausta ja lämmittää liimaamaasi palaa esim. hiustenkuivaajalla parhaan korjaustuloksen saamiseksi.

Jos kajakkiin tulee vaurio retken aikana, ja kyseinen ilmasäiliö vuotaa niin paljon, ettei retkeä voida jatkaa kajakkia ajoittain pumppaamalla, tyhjennä kyseinen ilmasäiliö ja kuivaa vauriokohta niin hyvin kuin mahdollista. Leikkaa paikkausmateriaalista noin 2 cm vauriokohtaa suurempi pala. Levitä vaurioalueelle tasainen kerros liimaa ja aseta korjauspala paikoilleen. Anna kuivua tunnin ajan, käännä vauriokohta auringonvaloa tai muuta lämmönlähdettä kohti mikäli mahdollista. Täytä tämän jälkeen kyseinen ilmasäiliö enintään puoleen maksimipaineesta ja melo varovaisuutta noudattaen. Korjaa kohta uudelleen käyttäen 24 tunnin kuivumisaikaa, ennen kuin teet kajakilla seuraavan retken.
Järjestys:
 • FitNord Seal Two ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (2-istuttava)
  4.4 / 5

  FitNord Seal Two ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (2-istuttava)

  799,00 €

  Tai alk. 30,99 €/kk

 • FitNord Seal One ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (1-istuttava)
  4.4 / 5

  FitNord Seal One ilmatäytteinen kajakki, tummanvihreä (1-istuttava)

  499,00 €

  Tai alk. 18,42 €/kk