Kokemuksia sähköpyörästä

ARVOSTELUT : Kokemuksia sähköpyörästä

4.4 / 5
4,4
924 arvostelua kategoriassa kokemuksia sähköpyörästä


”Se liikunnan nautinto, se on hauskaa!” – Yrittäjä Jari Katajiston kokemuksia sähköpyörästä.

 
Seinäjokelainen yrittäjä Jari Katajisto, 55, teki perusteellisen elämäntaparemontin, jotta yleinen jaksaminen parantuisi. Samalla myös kauan kipuillut nilkka saisi helpotusta. Aktiivisen liikunnan, kuten koiran ulkoiluttamisen ja soutamisen lisäksi Katajisto muutti myös ruokavalionsa perusteellisesti. Ahkeran painonpudotuksen tuloksena Katajistolta katosi painosta yli 20 kiloa. 

Video haastattelusta artikkelin lopussa.
 

Sähköpyörä toi mukanaan muutoksia

Ruokavalion ja liikuntatottumusten lisäksi Katajisto muutti myös arki- ja työmatkaliikkumistaan ja vaihtoi perheensä kakkosauton sähköpyörään. FitNord Venture 300 -sähköpyörä toi arkeen lisää hyötyliikuntaa sekä liikkumisen iloa. Lisäksi sähköpyörä toi mukanaan odotettuja, mutta myös odottamattomiakin seikkoja. Odotettuja muutoksia olivat mm. selvät säästöt auton vaihtuessa sähköpyörään.

-    Ajattele vakuutuksia, bensakuluja, autohuoltoja, katsastuksia sekä muita kuluja. Jos pystyt korvaamaan toisen auton sähköpyörillä, se on ilman muuta säästöä, Katajisto summaa.

Katajiston yllätti positiivisesti sähköpyörän potentiaali etenkin lonkka- ja nivelkivuista kärsiville, joille sähköpyörä toisi hänen mukaansa suurta helpotusta.

-    He saattavat yllättyä tosi paljon siitä, kuinka mukavaa on lähteä liikkeelle, kun on sopiva sähköpyörä. Se on paljon helpompaa nivelille, madaltaa kynnystä ja siten pääse huomattavasti paljon pidemmälle.
 

Sähköpyöräily on hauskaa

Sähköavusteisen polkupyörän suurimpia etuja ovat liikkumisen keveys ja helppous. Tuulisilla keleillä ja ylämäissä pyöräily eivät tavallisella polkupyörällä juuri houkuttele. Sähköavusteisella pyörällä tilanne on eri.

-    Sähköpyörällä on ihan sama, onko ylämäkeä vai ei, Katajisto toteaa.

Katajiston mukaan tavallisella polkupyörällä ei myöskään tulisi käytyä kaikissa mielenkiintoisissa paikoissa pyöräilyn vaivalloisuuden vuoksi. Sähköpyörän helppouden myötä omaan kotikaupunkiin ja vaikkapa aiemmin tuntemattomiin paikkoihin tutustuminen on nyt helppoa.

-    Sähköpyörällä on helppo tutkia paikkoja. Eikä se häiritse ketään, kun siinä ei ole polttomoottoria, Katajisto virnistää.

Mikä sitten on sähköpyöräilyssä parasta? Katajistolla on siihenkin selkeä vastaus.

-    Se on se liikunnan nautinto, ilman muuta. Se on hauskaa! Pyöräily omassa kaupungissa sähköpyörällä, se on nautinto!
 

Sähköpyörä soveltuu myös työmatkoihin

It- ja tietokonehuoltopalveluita tarjoavana yrittäjänä Katajisto kulkee työmatkansa pääosin sähköpyörällä. Sähköpyörä soveltuu asiakaskäynteihin mainiosti, kun sähköpyörän ansioista asiakkaan luokse voi saapua virkeänä ja hiettömänä – toisin kuin tavallisella polkupyörällä. 

Sähköpyörällä kulkeminen istuu Katajiston mukaan myös hänen oman Datasein Oy -yrityksensä toimintaan, missä ylläpidetään vihreitä arvoja huoltamalla ja korjaamalla vanhoja it-laitteita uuden ostamisen sijaan.

-    Ei ole niin ”freesiä” tänä päivänä, että mennään autolla asiakkaan luo. Mielestäni se antaa positiivisen yrityskuvan, että kuljetaan lihasvoimalla, Katajisto naurahtaa.
 

Kokemuksia FitNord Venture 300 -sähköpyörästä

Katajistoon tekee vaikutuksen FitNord Venture 300:n ajoasennon monipuolinen säädettävyys. 

-    Tästä ohjaustangosta löytyy heti pari säätöä, mitä monessa pyörässä ei ole ollenkaan!

Lisäksi akkuvirtaa hyödyntävät ajovalot miellyttävät Katajistoa.

-    Patterilla toimivissa erillisvaloissa on se vähän ärsyttävä piirre, että niiden patterit tuppaavat loppumaan silloin, kun ei haluaisi – tai sitten valot jäävät päälle vahingossa. Tästä kun ottaa akun mukaan sisälle lataukseen, ei vahingossakaan jää valot päälle, Katajisto toteaa.

Erityisesti FitNord Venture 300:n tukeva rakenne ja paino teki Katajistoon myös vaikutuksen, jonka mukaan pyörä on perheen toista sähköpyörää selvästi kevyempi, vaikka Venture 300:ssa on tuplasti tehokkaampi akku.
 

Sähköpyöräily on kunnon liikuntaa

Sähköpyöräilyyn liittyy edelleen jonkin verran ennakkoluuloja ja jotkut epäilevät sen liikunnallisia hyötyjä. Katajistolle on kuitenkin sähköpyöräilyä epäileville selvä viesti.

-    Jos pyöräilijä sanoo, että sähköpyöräily ei ole kunnon urheilua, voin sanoa, että pyöräily ei ole kunnon urheilua. Että mene juosten!

Katajiston mielestä mikään urheilulaji ole suoraan verrattavissa toiseen. Auton korvaaminen kuitenkin sähköpyörällä on todellakin urheilua.

-    Jos korvaat polkupyörän sähköpyörällä, se voi silti olla kuntoilua, mutta käyt kauempana ja pidemmillä matkoilla. Siinä on erilaiset ulottuvuudet, mutta kumpikaan ei sulje pois toistaan.

Kenelle Katajisto sitten suosittelisi sähköpyörää?

-    Vaikea kuvitella, kelle se ei sopisi. Se sopii kaikille, jotka pyörällä pystyvät ajamaan.
Tutustu Jari Katajiston sähköpyörämalliin:

FitNord Venture 300 (690 Wh tehoakku)


Tutustu tästä Kuntokaupan laajaan sähköpyörävalikoimaan ja tilaa omasi!
 
Järjestys:
 • ALE 20 %
  FitNord Ranger 500 Sähkömaastopyörä 2022 (612 Wh tehoakku)
  4.2 / 5

  FitNord Ranger 500 Sähkömaastopyörä 2022 (612 Wh tehoakku)

  2399,00 € 2999,00 €

  Tai alk. 94,55 €/kk

 • ALE 40 %
  FitNord Agile Sähköpyörä (vaihteeton)
  4.1 / 5

  FitNord Agile Sähköpyörä (vaihteeton)

  899,00 € 1499,00 €

  Tai alk. 34,68 €/kk

 • FitNord Ranger 300 Sähkömaastopyörä (690 Wh tehoakku)
  4.4 / 5

  FitNord Ranger 300 Sähkömaastopyörä (690 Wh tehoakku)

  2499,00 €

  Tai alk. 58,33 €/kk