Trampoliinin valintaopas

Trampoliinin valintaopas
Trampoliinin valintaopas

Trampoliinin asennustapa

On olemassa sekä jalallisia että maahan kaivettavia trampoliineja. Jalallisen trampoliinin voi sijoittaa mihin tahansa tasaiseen paikkaan, mieluiten nurmikolle. Maahan kaivettava malli vaatii mahdollisuuden kaivaa maata noin metrin syvyydeltä, eli asennus ei onnistu esim. kallioseen pihaan.

Trampoliinin koko

Trampoliinin käyttötarkoitus määrittelee myös kokoa. Jos tarkoitus on tehdä voltteja ja haastavampia temppuja, suositellaan vähintään 3,5-metristä trampoliinia. Pienemmille lapsille pomppimiseen sopii pienempikin malli.

Mikäli piha on liian pieni trampoliinille, suosittelemme tutustumaan Airtrack-volttipatjaan, joka sopii trampoliinin tavoin pomppimiseen ja voltteihin, mutta vie vähemmän tilaa. Ilmatäytteisen airtrackin saa myös tarvittaessa kasaan.

Käyttäjän koko

BERG-trampoliinien valmistajan ilmoittama maksimikäyttäjäpaino on 120 kg, mutta BERG-trampoliineja on todellisuudessa testattu n. 500-600 kg kuormalla. Trampoliinin rakenne siis kestää erittäin painavan kuorman, mutta valmistajan suosittelema enimmäiskäyttäjäpaino ja takuun voimassaolon raja on 120 kg.

BERG-trampoliinien korkea turvaverkko suojaa pitkääkin käyttäjää putoamiselta, joten pituusrajaa käyttäjälle ei ole.

Turvallisuus

Yksi merkittävä tekijä trampoliinien turvallisuuden kannalta on sisäänkäynti. Trampoliineissa yleisimmin käytetty vetoketjukiinnitys on monella tapaa ongelmallinen: se saattaa jäädä usein lapsilta auki, mikä aiheuttaa vaaratilanteita. Heikkolaatuinen vetoketju saattaa myös rikkoutua helposti.
Turvallisessa turvaverkko on itsestään sulkeutuva, jolloin verkko ei voi jäädä vahingossa auki. Tällainen löytyy mm. BERG-trampoliineista.

Myös huolellisesti suunniteltu ja hyvin pehmustettu jousitus tekee trampoliinista turvallisen. Turvallinen trampoliini on tukevarunkoinen ja rakenteeltaan painava. BERG-trampoliini painaa keskimäärin 80 kg.

Takuu

Trampoliinia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota takuun pituuteen, joka kertoo paljon tuotteen laadusta. Keskimäärin valmistajat lupaavat trampoliineille n. 1-2 vuoden takuun. BERG tarjoaa trampoliineille poikkeuksellisen pitkän 8 vuoden runkotakuun.
Järjestys: