Sähköpyörän nopeus

ARVOSTELUT : Sähköpyörän nopeus

4.4 / 5
4,4
898 arvostelua kategoriassa sähköpyörän nopeus

Sähköpyörä on vikkelä ja näppärä kulkuväline. Termien kanssa voi kuitenkin mennä sekaisin, joten tässä kerromme lyhyesti, mikä on sähköpyörä ja kuinka nopea se on.

Sähköpyörä eli sähköavusteinen pyörä on sähkömoottorilla varustettu polkupyörä, joka on ajoneuvolain silmissä polkupyörä. Sähkömoottorin teho saa olla korkeintaan 250 wattia ja sen sähköavusteinen moottori toimii vain polkiessa, jotta pyörä luokitellaan polkupyöräksi. Myös muunnossarjalla sähköpyöriksi muunnetut tavalliset pyörät luetaan sähköpyöriksi.

Sähköpyörällä ei ole varsinaista maksiminopeutta, mutta lain mukaan sähkömoottori voi avustaa polkemista 25 km/h nopeuteen asti. Tämän tuntinopeuden ylittyessä avustuksen tulee kytkeytyä pois päältä.

Sähköpyörää ei tule sekoittaa moottorilla varustettuun pyörään, joka voi olla tehoiltaan enintään 1 kW ja sen huippunopeus saa olla enintään 25 km/h. Moottorilla varustetun pyörän moottori voi toimia myös ilman polkemista. Moottorilla varustettuun pyörään on otettava liikennevakuutus, kun taas sähköpyörässä sitä ei tarvitse.

Kaikki Kuntokaupalla myynnissä olevat sähköpyörät täyttävät sähköpyörälle annetut kriteerit. Sähköpyörissämme on merkistä riippumatta 250 W:n moottori sekä sähköavustus 25 km/h nopeuteen saakka.

Tutustu sähköpyöriimme täältä!
Järjestys: