Nyrkkeilyhanskat

Nyrkkeilyhanskat
Nyrkkeilyhanskat

ARVOSTELUT : Nyrkkeilyhanskat

5.0 / 5
5,0
1 arvostelua kategoriassa nyrkkeilyhanskat
Nyrkkeilyhanskojen valintaopas: Nyrkkeily- vai säkkihanskat?
Harjoituksissa käytetään yleensä 12-16oz (unssin) nyrkkeilyhanskoja pariotteluissa, pistehanskat taistelulajitreeneihin ja säkkihanskoja säkkiin lyötäessä. Käsisiteet sidotaan suojaamaan rystysiä, rannetta ja kämmenen luita. Aloittelijoille, kun käydään kokeilemassa nyrkkeilyä tai on vasta aloittanut harrastuksen, tärkein muistisääntö on, että harjoittelussa omaan käteen parhailta tuntuvat hanskat ovat usein riittävät. Yleisesti ottaen mitä pienempi hanska, sitä vähemmän niissä on pehmustetta. Toisen kanssa treenatessa valitaan isompi ja pehmustetumpi hanska, jotta suoja olisi mahdollisimman hyvä. Toisaalta esimerkiksi kuntonyrkkeilyssä voidaan käyttää pienempiä hanskoja, sillä isommat ja painavammat hanskat väsyttävät enemmän käsiä ja olkapäitä.
Monet suosivat säkkihanskoja, kuten MMA hanskoja tai pelkkiä siteitä ja teippausta. Ohuemmilla hanskoilla tuntuma on parempi, eikä ranteet pääse nyrjähtämään niin helposti kun paksummilla hanskoilla ja lyöminen pysyy realistisena ja tekniikka parempana. Nyrkkeilysiteiden idea on myös siinä, että omien käsien hygienia säilyy parempana, jos käydään harjoittelemassa porukassa ja hanskoja saattaa käyttää eri kerroilla useampi henkilö. Alushanskoja saattavat jotkut kotitreenaajat käyttää, mutta nyrkkeilypiireissä niitä ei käytetä.

Nyrkkeilyhanskojen valinnassa ikä ja paino vaikuttaa valintaan ja onko vain harrastus vai ammattimielessä lyömässä. Otteluissa, kisoissa ja turnauksissa käytetään pienempiä ja vähemmän pehmustettuja hanskoja. Nyrkkeilyhanskojen pitää istua hyvin käteen, sillä se vähentää myös loukkaantumisriskiä. Jätäthän tilaa myös käsisiteille!

6oz - Yleisesti ottaen pienikokoisille junioreille, 45-kiloisiin saakka.
8oz - Otteluissa ja kilpailuissa. Soveltuu parhaiten naisille ja nuorille otteluhanskoiksi ammattiturnauksissa (Max 45 kg)
10oz - Pieni aikuisten nyrkkeilyhanska otteluissa ja kilpailuissa. Säkkitreeniin tai paditreeniin valmentajan kanssa. (40–60 kg)
12oz - Perus treenaamiseen ja paditreeniin. Hyvä valinta ensimmäisiksi hanskoiksi. (45–70 kg)
14oz – Sparraushanska ja hyvä nyrkkeilyhanska moneen tarkoitukseen. (55–75 kg)
16oz - Raskaamman painoluokan sparraustreeneihin. Suuremmat ja hyvin pehmustettu. (yli 75 kg)
18 – 20oz - Suurimmissa painoluokissa treenaamiseen tai sparraukseen.

Kuntokaupalta löydät laadukkaat ja edulliset välineet harjoitus-ja kilpailukäyttöön. Tutustu valikoimaan ja tilaa!
Järjestys:
 • ALE 20 %
  Nyrkkeilyhanskat, FitNord nahkainen
  5.0 / 5

  FitNord nahkaiset nyrkkeilyhanskat

  39,90 € 49,90 €

  Tai alk. 1,38 €/kk

 • ALE 20 %
  UFC Nyrkkeilyhanskat
  0.0 / 5

  UFC Nyrkkeilyhanskat

  47,90 € 59,90 €

  Tai alk. 1,66 €/kk

 • RDX Aura T-17 Nyrkkeilyhanskat
  0.0 / 5

  RDX Aura T-17 Nyrkkeilyhanskat

  79,90 €

  Tai alk. 2,06 €/kk