Tunturi Competence T40 juoksumattotesti

ARVOSTELUT : Tunturi Competence T40 juoksumattotesti

5.0 / 5
5,0
1 arvostelua kategoriassa tunturi competence t40 juoksumattotesti

 Competence T40-juoksumatto on melko pienikokoinen ja edullinen juoksumatto hölkkään ja kevyeen juoksuun.

Tunturi T40 on erinomainen valinta kotikuntoilijalle, joka etsii asiallista juoksumattoa, muttei kuitenkaan treenaa aktiiviurheilijan treenimääriä. Helppokäyttöisen T40-juoksumaton huippunopeus on 16 km/h ja matossa 14 harjoitusohjelmaa sekä kaltevuuskulman säätö 12 prosenttiin asti.

Competence T40 on kooltaan melko pieni (alle 170 cm) ja kotikäytön juoksumatoille tyypillisesti kokoontaitettava, joten pieniin tiloihin tämä matto on erinomainen valinta. Niin ikään kotikäytön laitteista usein löytyvät siirtopyörät helpottavat laitteen siirtelyä treenin ajaksi esim. TV:n eteen.


Sirosta koostaan huolimatta Tunturi T40-juoksumatto on käytössä hyvin tukeva ja jämäkkä, eikä heilu ja tärähtele häiritsevästi juostessa. Myös juoksualusta on melko napakka ja tuntuma muistuttaa asfaltilla juoksua.

1,5 hevosvoiman moottorin vuoksi laite ei sovellu pitkäkestoiseen kävelyyn kovinkaan hyvin, sillä kävely vaatii moottorilta enemmän suorituskykyä kuin hölkkäily. Vaikka juoksumatolle on valmistajan puolesta luvattu 135 kg:n enimmäiskäyttäjäpaino, emme suosittele laitetta aivan näin kookkaille käyttäjille: yli 100-kiloisen kuntoilijan käytössä moottori joutuu suorituskykynsä äärirajoille, mikä lyhentää laitteen käyttöikää huomattavasti. Isokokoiselle Tunturi-fanille tai kävelijälle suosittelemmekin tutustumista Tunturi Performance T50- tai Tunturi Performance T60 -juoksumattoihin.

Pitkillä käyttäjillä usein myös juoksualan koko tulee vastaan pienempien juoksumattojen kohdalla. Tässä mallissa juoksualaa on 46 cm x 130 cm, mikä riittää useimmille kotikäyttäjille juurikin hölkkäilyyn. Kovemmissa spurteissa isompi juoksuala on turvallisuustekijä, eli maton ohi saattaa helpommin astua, jos juoksuala on liian lyhyt ja kapea. Toki Tunturi T40-juoksumatto ei ole muutenkaan oikea valinta koviin spurtteihin, sillä sen huippunopeus on 16 km/h.

Kaiken kaikkiaan Tunturi Competence T40 -juoksumatto on erinomainen valinta alle 100-kiloiselle hölkkääjälle, joka etsii luotettavaa Tunturin juoksumattoa edullisella hinnalla. Lue lisää matosta täältä ja katso testivideo!

Tunturi Competence T40 -juoksumatto lyhyesti

+ Tukeva ja jämäkkä rakenne

+ Sironkokoinen matto mahtuu pieneen tilaan

+ Edullinen ja helppokäyttöinen juoksumatto

– Moottorin teho ei riitä pitkäkestoiseen kävelyyn tai isokokoiselle käyttäjälle

– Suhteellisen pieni juoksuala

Järjestys:
 • ALE 20 %
  Tunturi T40 Competence Juoksumatto
  5.0 / 5

  Tunturi T40 Competence Juoksumatto

  989,00 € 1249,00 €

  Tai alk. 38,00 €/kk