SUP-laudan täyttö ja pumppaaminen

ARVOSTELUT : SUP-laudan täyttö ja pumppaaminen

4.2 / 5
4,2
26 arvostelua kategoriassa sup-laudan täyttö ja pumppaaminen
Suurin osa nykyaikaisista SUP-laudoista on ilmatäytteisiä eli pumpattavia. Valmistukseen käytettävä tekniikka on tänä päivänä niin kehittynyttä, että laadukasta ilmatäytteistä lautaa voi olla hankala erottaa kovasta laudasta, sillä lautoihin pumpataan yleensä mallista riippuen 15-18 PSI:n paine, mikä tekee laudasta erittäin jäykän. Lautojen maksimipaineet riippuvat materiaalista - edullisemmissa single layer-laudoissa maksimipaine on 15 PSI, kun hintavammissa double layer-laudoissa maksimipaine on yleensä 25 PSI. Double layer-lautoja ei kuitenkaan todellakaan tarvitse pumpata edes lähelle maksimipainetta, sillä materiaalinsa ansiosta ne ovat jo 15 PSI:ssä jämäkkää tekoa. Älä siis huhki turhaan!

Ilmatäytteisen SUP-laudan täyttäminen pumpulla

SUP-laudan täyttäminen tapahtuu mukana tulevalla pumpulla. Pumpun suutin kiinnitetään laudan venttiiliin, ja itse pumppaustyössä kestää mallista ja pumppaajan voimista riippuen 5-15 minuuttia. Pumppaaminen on aluksi hyvin kevyttä, ja käy pikkuhiljaa raskaammaksi paineen noustessa. Pumpun painemittari näyttää pitkään nollaa, vaikka lauta olisi täyden näköinen ja tuntuinen - tämä on normaalia. Painelukema alkaa nousta mitattavaksi vasta sitten, kun pumpatessa tuntuu selkeä vastus ja pumppaaminen alkaa käydä raskaaksi.

Jos pumppaaminen alkaa tuntua turhan työläältä, kannattaa käsivoimien sijaan hyödyntää vartalon painoa. Yläasennossa suorista kädet ja paina vartalon avulla pumpun kahva alas. Osassa pumpuista on ns. kaksisuuntaisuus, eli pumppu työntää lautaan ilmaa sekä työntö- että vetovaiheessa. Kaksisuuntaisuus kannattaa loppuvaiheessa kääntää pois päältä (yleensä tapahtuu pumpun yläpäässä sijaitsevasta vivusta), jolloin kahva on helppo vetää ylös.

SUP-laudan täyttäminen kompressorilla tai elektronisella pumpulla

Monilta löytyy kotoa tai mökiltä kompressori. Se sopii erinomaisesti SUP-laudan täyttämiseen - väliin tarvitaan vain edullinen venttiiliadapteri! Kompressorin avulla laudan täyttäminen käy parissa minuutissa ja voimat säästyvät. Saatavilla on myös näppärä elektroninen pumppu, jonka voi kätevästi kiinnittää auton 12V-pistokkeeseen. Näin ei tarvita kompressoria eikä käsivoimia, ja lauta täyttyy itsekseen noin viidessä minuutissa.

Muita huomioita: 

SUP-lautojen maksimipaineissa on eroja. Muista aina tarkastaa lautakohtainen maksimipaine, äläkä ylitä sitä. Kevyille käyttäjille voi riittää maksimipainetta reilusti matalampikin paine, ja painavampien käyttäjien kannattaa täyttää lauta suosituspaineeseen asti. Tällöin laudan tuntuma ja käsiteltävyys pysyvät optimaalisina.

SUP-laudan lämpeneminen auringossa aiheuttaa paineen nousun – ethän siis jätä lautaa aurinkoon lojumaan päästämättä painetta ensin hieman pois! Myös pitkään säilytettäessä laudasta kannattaa päästää hieman painetta pois. 

Pumput SUP-laudoille kategoriasta löydät kaikki valikoimamme pumput ja täyttövarusteet.
 
Järjestys:
 • FitNord Venttiiliadapteri
  4.5 / 5

  Kajakin ja SUP-laudan Venttiiliadapteri

  16,90 €

  Tai alk. 0,63 €/kk

 • SUP-laudan Mela, FitNord
  3.0 / 5

  SUP-laudan Mela, FitNord

  39,90 €

  Tai alk. 1,38 €/kk

 • FitNord Melapidike, liimattava
  0.0 / 5

  FitNord Melapidike, liimattava

  19,90 €

  Tai alk. 0,69 €/kk

 • Fitnord Double Action SUP-laudan ilmapumppu, musta
  3.8 / 5

  Kajakin ja SUP-laudan Pumppu, FitNord

  49,90 €

  Tai alk. 1,73 €/kk

 • SUP-laudan ja kajakin 9" evä, FitNord
  5.0 / 5

  SUP-laudan ja kajakin 9" evä, FitNord

  19,90 €

  Tai alk. 0,69 €/kk

 • SUP-laudan kantohihna
  5.0 / 5

  SUP-laudan kantohihna

  14,90 €

  Tai alk. 0,52 €/kk

 • ALE 50 %
  FitNord Aqua Gear SUP-laudan reppu
  4.5 / 5

  FitNord Aqua Gear SUP-laudan reppu

  9,90 € 19,90 €

  Tai alk. 0,34 €/kk

 • SUP-laudan 9" evä, Aztron (ruuvikiinnitys)
  0.0 / 5

  SUP-laudan 9" evä, Aztron (ruuvikiinnitys)

  16,90 €

  Tai alk. 0,63 €/kk

 • ALE 49 %
  Wakesurf-lauden evä 1,7", Aztron
  0.0 / 5

  Wakesurf-lauden evä 1,7", Aztron

  7,49 € 14,90 €

  Tai alk. 0,28 €/kk

 • SUP-laudan Hiilikuitumela, FitNord
  0.0 / 5

  SUP-laudan Hiilikuitumela, FitNord

  119,00 €

  Tai alk. 4,38 €/kk

 • SUP-laudan Karkuremmi
  4.0 / 5

  SUP-laudan Karkuremmi

  19,90 €

  Tai alk. 0,69 €/kk